Rep

Zašto ljudi nemaju rep?

Prije, otprilike, 25 miliona godina naši preci su izgubili rep, a genetičari su sada vjerovatno otkrili mutaciju zbog koje majmuni, poput nas, ne mogu da imaju produžetke na zadnjici.

Svemirska letjelica slučajno prošla kroz rep umiruće komete

Izgleda da nam je kometa koja se prošle godine raspala prije nego što je trebalo da se pojavi na noćnom nebu Zemlje ostavilao rijedak i divan poklon.

Novi izgled vojske SAD: Karmini, minđuše i lakovi za nokte

VAŠIGNTON - Američka vojska promijeniće pravila u vezi s izgledom vojnika, pa će tako ženama biti dozvoljeno da nose dugačke konjske repove, kratke frizure, minđuše, karmine i lakove za nokte, u cilju stvaranja veće inkluzije, prenosi američki "Hil".

Adnan Hamidović Frenkie: Iako sve staje, ne želimo prestati sa muzikom

Poznati bh. reper Adnan Hamidović Frenkie predstavio je video-spot za novi singl "Oktobar", za koji kaže da veoma asocira na neke njegove stare pjesme iz vremena kada je bio poznat po svom socijalnom angažmanu.

Visoki rep, savršena frizura za vrele ljetne dane

Kako bi stvorili svjež izgled koji će pristajati ljetnim danima, naučite napraviti savršeni visoki rep brzo i jednostavno.

Reper Stefan Maestro: Misli i energiju usmjeravam u lični razvoj

Banjalučki reper Stefan Maesto predstavio je novi video-spot za pjesmu "Hani", a prema riječima ovog muzičara, u pitanju je singl koji može da probudi različite emocije kod slušalaca.

"Brutal Protest": Nova pjesma inspirisana spojem noći i muzike

Banjalučki rep sastav "Brutal Protest" objavio je novi video-spot za singl "Noć, noć", koji je inspirisan poznatom pjesmom Momčila Bajagića Bajage, "Verujem, ne verujem". Kako ističu iz benda, pjesma je inspirisana spojem noći i muzike u jednu cjelinu.

Dugo nošenje visokog repa ima posljedice

Visoki rep je frizura za ležerne i svečanije prilike. Iako izgleda dobro, te je kosa zategnuta, često i nije najbolji izbor zbog težine koja može uzrokovati glavobolju.

Robotski rep za bolju ravnotežu

​Vjerovali ili ne – mnogo je kompanija koje proizvode robotske repove za ljude, koji su obično namijenjeni za cosplay, te druge zabavne aktivnosti. Eksperti sa Univerziteta Keio u Japanu izabrali su drugačiji pristup, te kreirali rep koji bi trebalo da poboljša sposobnosti korisnika, a tako što poboljšava ravnotežu, te okretnost onoga koji ga nosi.

Zašto psi imaju rep?

Vjerovatno znate da psi pomoću repa komuniciraju, ali komunikacija nije jedini razlog zbog kojeg psi imaju rep.

Najčitanije