Republički štab

Republički štab za vanredne situacije RS sve mjere produžio za 14 dana

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 55. sjednici, održanoj u Banjaluci, epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID 19) u RS, kojim je produžio sve preventivne mjere za još 14 dana, odnosno do 28.09.2020. godine, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Mjere u RS ostaju na snazi do 17. avgusta

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 50. sjednici u Banjaluci, Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, te donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj.

Mjere zabrane u Srpskoj produžene do 22. juna

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije RS danas je donio odluku da se do 22. juna 2020. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Građani RS koji putuju radi liječenja biće testirani na virus korona

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na virus korona državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

Odobrene sjednice skupština u nekoliko lokalnih zajednica

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije izdao je odobrenje za održavanje sjednica skupština Gradiške, Donjeg Žabara, Novog Grada, Stanara, Pala i Milića.

Korona ispisala 2.621 kaznu u RS

BANJALUKA - Zbog nepoštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i ograničenja kretanja zbog epidemije virusa korona, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su od 20. marta do 27. aprila evidentirali ukupno 2.621 prekršaj.

Uz pozivnicu dozvoljeno kretanje do Donje Gradine

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici koja je održana posredstvom video linka, Zaključak o dozvoli kretanja od mjesta prebivališta do Donje Gradine, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Obustavlja se javni prevoz na područnim linijama do 50 kilometara u RS

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o obustavljanju javnog prevoza osoba u drumskom saobraćaju, saopšteno je danas iz Vlade RS.

Poslodavci moraju da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim se poslodavcima sa sjedištem u Republici Srpskoj nalaže da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu robe u toku vanredne situacije.

Najčitanije