Republički zavod za statistiku

Fabrikama prodaja mršavija za 622 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna vrijednost prodaje industrijskih proizvoda u prošloj godini u Republici Srpskoj, a koju su ostvarila preduzeća koja su se bavila industrijskom proizvodnjom, iznosila je 5.271.670.271 KM.

Izvoz otanjio za 196 miliona KM

BANJALUKA - Za oko 196 miliona maraka bio je manji izvoz Republike Srpske od januara do maja ove godine u odnosu na isti period 2019.

Dvodnevni majski život turizma u Srpskoj

BANJALUKA, PRIJEDOR - Samo 2.359 dolazaka turista ostvareno je u Srpskoj u maju ove godine, a toliko ih je u istom mjesecu 2019. dolazilo za svega dva dana.

Sa traka u RS silaze računari, pegle, kafe-aparati...

BANJALUKA - Pegle, računari i kafe-aparati samo su neki od uređaja koji u konačnici nastaju u Republici Srpskoj.

Radnik u RZS RS primljen na neodređeno prije žalbenog roka

BANJALUKA - Kandidat koji je, prema ocjeni komisije, bio najuspješniji na konkursu za posao u Republičkom zavodu za statistiku RS (RZS RS) već je zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme prije isteka roka za žalbe ostalih kandidata, iako je to nezakonito.

Više stanovnika se seli unutar Srpske

BANJALUKA - Na području Republike Srpske, u 2016. godini, zabilježeno je 15.253 unutrašnjih migracija. Od toga je 8 876 međuopštinskih, 5 726 međuentitetskih i 651 između Republike Srpske i Brčko Distrikta, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

Najčitanije