Republika Srbija

Čubrilović zahvalio Dačiću na podršci Srbije Srpskoj

BANJALUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, koji prisustvuje manifestacijama povodom Dana Republike Srpske.

Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Dodiku i Srpskoj

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao Srni da Srbija neće uvoditi sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te istakao da svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila.

Dodik: Rehabilitovati nekadašnji Bergerov pristup o pripajanju RS Srbiji

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je večeras da će sadašnji koncept BiH, koji se pokazao kao neuspješan, trajati još par godina i da sa dolaskom druge američke administracije Republika Srpska treba da rehabilituje pristup nekadašnjeg američkog službenika Sendija Bergera koji je govorio o pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju.

Vučić: Srbija protiv sankcija i Srpskoj i bilo kome u BiH

BEOGRAD - Srbija će se usprotiviti sankcijama protiv Republike Srpske, pa i protiv bilo koga u BiH, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vulin: Jačanje saradnje u oblasti civilne zaštite Republike Srpske i Crne Gore

​BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dogovorio je na sastanku u Beogradu sa predstavnicima civilnih zaštita Republike Srpske i Crne Gore nastavak i jačanje saradnje, poručivši da je Srbija u svakom trenutku spremna da pomogne svakom ko od nje zatraži pomoć.

Dodik: Ni ja, ni Srpska ne uvlačimo Srbiju u destabilizaciju i ne prijetimo ratom

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da da on sigurno nije taj koji prijeti ratom, te odbacio optužbe da on ili Republika Srpska uvlače Srbiju u destabilizaciju.

Vučić: Protivim se sankcijama bilo kome u Srpskoj, neće biti blokada na Drini

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se protivi bilo kakvim sankcijama protiv bilo koga u Republici Srpskoj, te da će predložiti vladi da izađe sa takvim stavom, poručujući da više nikada neće biti blokada na Drini.

Višković razgovarao sa Vulinom u Banjaluci

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, saopšteno je iz Vlade RS.

QR kod iz Srpske validan u Srbiji i nakon 20 časova

BANJALUKA - Stanovnici Srpske uveliko se pripremaju za zimovanje i najluđu noć u godini, a oni koji umjesto kućne varijante radije biraju planine mahom su rezervisali aranžmane na Jahorini i Kopaoniku jer na domaćim destinacijama nema ograničenja u pogledu kovid mjera, a za boravak u ugostiteljskim objektima u Srbiji nakon 20 časova dovoljne su potvrde koje izdaju nadležne zdravstvene ustanove u RS.

Vučić i Dodik o regionu i zajedničkim projektima Srbije i Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom sa kojim je razmijenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska.

Najčitanije