Republika Srbija

Dodik sutra sa Vučićem u Beogradu

BEOGRAD - U Beogradu će sutra biti održan sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, saznaje Tanjug.

Srpska i Srbija imaju velike turističke potencijale

Republika Srpska i Srbija imaju velike turističke potencijale i brojna mjesta za savršen odmor, rekla je direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Đajić: Zdravstveni sistemi Srpske i Srbije sarađuju

BANJALUKA - Zdravstveni sistemi Republike Srpske i Srbije Sarađuju, prvenstveno u edukaciji kadra, rekao je danas u Beogradu generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Vlado Đajić.

Đaci iz Srbije na ekskurzije mogu i u Srpsku

BEOGRAD - Ministarstvo je odobrilo održavanje školskih ekskurzija i putovanja u Srbiji i Republici Srpskoj, a svaki učenik prije puta moraće od ljekara da dobije zdravstveni list, rekao je danas pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

SPS-PS: Selak i Vulin potpisali sporazum o saradnji

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske i Pokret Socijalista iz Srbije potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji. Sporazum su potpisali predsjednik SPS Goran Selak i predsjednik Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin, a nakon potpisivanja lideri SPS i PS su poručili da im je zajednički cilj jačanje i proširenje saradnje između Srbije i Republike Srpske.

Cvijanović: Očuvanje mira i stabilnosti interesi Srpske i Srbije

BEOGRAD - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, izjavila je danas u Beogradu da su očuvanje mira i regionalne stabilnosti, kao i snažnija ekonomska integracija zapadnog Balkana zajednički interesi Srpske i Srbije.

Vulin o Srbiji i Srpskoj: Mi smo jedno, živjeli Srbi

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je za RTRS da je 15. februar - Dan državnosti Srbije važan dan u istoriji svih Srba.

Dačić: Srpska - vrhovni nacionalni i državni interes

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Republiku Srpsku smatra vrhovnim nacionalnim državnim interesom srpskog naroda i Srbije, odnosno njenim vitalnim interesom, žilom kucavicom.

Cvijanovićevoj dodijeljen orden povodom Dana državnosti Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da orden koji joj je dodijeljen povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije predstavlja za nju veliku čast i poruku o posebnom odnosu Srbije prema Srpskoj.

Višković sa Vujićem o unapređenju saradnje Srpske i Srbije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je o proširenju i unapređenju saradnje Republike Srpske i Srbije sa generalnim konzulom Srbije Milošem Vujićem.

Čubrilović zahvalio Dačiću na podršci Srbije Srpskoj

BANJALUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, koji prisustvuje manifestacijama povodom Dana Republike Srpske.

Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Dodiku i Srpskoj

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao Srni da Srbija neće uvoditi sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te istakao da svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila.

Dodik: Rehabilitovati nekadašnji Bergerov pristup o pripajanju RS Srbiji

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je večeras da će sadašnji koncept BiH, koji se pokazao kao neuspješan, trajati još par godina i da sa dolaskom druge američke administracije Republika Srpska treba da rehabilituje pristup nekadašnjeg američkog službenika Sendija Bergera koji je govorio o pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju.

Vučić: Srbija protiv sankcija i Srpskoj i bilo kome u BiH

BEOGRAD - Srbija će se usprotiviti sankcijama protiv Republike Srpske, pa i protiv bilo koga u BiH, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vulin: Jačanje saradnje u oblasti civilne zaštite Republike Srpske i Crne Gore

​BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dogovorio je na sastanku u Beogradu sa predstavnicima civilnih zaštita Republike Srpske i Crne Gore nastavak i jačanje saradnje, poručivši da je Srbija u svakom trenutku spremna da pomogne svakom ko od nje zatraži pomoć.

Najčitanije