Republika Srpska

Cvijanovićeva u Bukureštu zatražila podršku u procesu evropskih integracija

​Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u posjeti Rumuniji, gdje će učestvovati na Evropskom samitu regija i gradova, koji se održava u Bukureštu 14. i 15. marta 2019. godine.

Za četiri dana 656 pijanih vozača u Srpskoj

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u periodu od 7. do 10. marta 2019. godine, sprovelo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, tokom koje je testirano 3.359 vozača, a kod njih 656 ili 19,5 odsto utvrđena je alkoholisanost.

Prijem u Beogradu: Republika Srpska odraz slobode srpskog naroda

BEOGRAD - U Beogradu je večeras održan svečani prijem koji organizuje Predstavništvo Republike Srpske povodom Dana Republike i 27 godina od proglašenja prvog Ustava Srpske.

Zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske

BEOGRAD - U Beogradu se danas održava zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, posvećena unaprijeđenju saradnje i zajedničkim projektima.

Novih šest slučajeva umrlih od posljedica gripa

BANJALUKA - Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, od petka 22. februara 2019. godine do danas, prijavljeno je da je šest pacijenta preminulo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da su preminula četiri pacijenta dok su bolnice Zvornik i "Srbija" u Istočnom Sarajevu prijavile po jednog preminulog pacijenta.

Sastali se Vučić i Dodik

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastali su se u Predsjedništvu Srbije.

Za tri dana grip u Srpskoj odnio tri života

BANJALUKA - Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, zа pоsljеdnjа tri dаnа, priјаvljеnо je dа su tri pаciјеntа prеminulа оd pоsljеdicа tеškе аkutnе rеspirаtоrnе infеkciје.

Vatra prijetnja za 17 opština u Srpskoj

FOČA, BILEĆA - Područja u 17 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj predstavljaju zone potencijalnih rizika od šumskih požara narednih mjeseci.

Utvrđene kategorije vozila koja neće plaćati putarinu u Srpskoj

BANJALUKA - Vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom, koja prevoze oboljele od rijetkih bolesti i Republičke uprave civilne zaštite oslobođena su plaćanja putarine na auto-putevima i brzim putevima u Srpskoj, potvrđeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Srpska ne pristaje na Izetbegovićevu ucjenu

BANJALUKA, SARAJEVO - Iz Republike Srpske poručili su da neće pristati na ucjenu Bakira Izetbegovića, lidera SDA, koji je rekao da se najavljena apelacija ove stranke o preispitivanju imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH može povući ako se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, predomisli i počne da poštuje ranije donesenu odluku o putu BiH ka NATO-u.

Najčitanije