Republika Srpska

Vulin: Ide se na potpuno razvlašćivanje Republike Srpske

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je očigledno da se ide na potpuno razvlašćivanje Republike Srpske i kršenje Dejtonskog sporazuma.

Divljak: Hrvatska zaustavlja zapošljavanje diplomaca iz RS

ZAGREB - Hrvatska ministarka nauke i obrazovanje Blaženka Divljak izjavila je da Republika Srpska odbija da provjerava diplome na zahtjev Hrvatske, zbog čega će, kako kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom školstvu osoba sa diplomama koje potiču iz RS.

"Srpska neće biti utočište migranata"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je stav Republike Srpske o migrantskoj krizi poznat i da ne dolazi u obzir nikakvo zadržavanje i stacioniranje migranata na njenoj teritoriji.

"Ako se ne dogovorimo, od proljeća naredne godine neće biti BiH"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će već od danas sprovoditi zaključak vlasti i opozicije u Republici Srpskoj o obustavljanju rada u odlučivanju o pitanjima iz nadležnosti organa BiH, tako da neće biti nijedne odluke Predsjedništva, te dodao da na proljeće naredne godine neće biti BiH ako se zemlja ne vrati na dejtonske pozicije.

Da li će u Srpskoj pojeftiniti gorivo?

Pad cijene barela nafte na svjetskom tržištu zasad nije uticao na pojeftinjenje goriva kod nas.

Cvijanović: U SAD više ne postoji pažnja za BiH kao nekada

VAŠINGTON - U SAD više ne postoji pažnja za BiH kakva je nekada postojala, izjavila je Srni predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva prisustvovala molitvenom doručku u Vašingtonu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je 68. Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva se sastala sa Palmerom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović se danas tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u Vašingtonu sastala sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Za sedam dana dva smrtna slučaja oboljelih od gripa u Srpskoj

​BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci prijavio je dva smrtna ishoda pacijenata oboljelih od teške akutne respiratorne infekcije, koji su bili pozitivni na virus gripa A i B, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Otvorene sve granice za liječenje

BEOGRAD - Za sve pacijente iz Republike Srpske kojima su iscrpljene sve mogućnosti liječenja u zdravstvenim ustanovama u RS ubuduće će biti dostupne sve zdravstvene ustanove koje djeluju u okviru zdravstvenog sistema u Srbiji.

Najčitanije