Republika Srpska

"Nezavisne" donose plan ovogodišnjih ulaganja u saobraćajnice u Srpskoj

BANJALUKA - Više od 25 miliona maraka trebalo bi ove godine da bude utrošeno na 21 projekat, koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju, izgradnju i modernizaciju niza putnih dionica u Srpskoj.

Palmer: Formiranje vlasti važno za integracije i reforme u BiH

BANJALUKA - Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izrazio je nadu da će stranački lideri u BiH uspjeti doći do sporazuma koji će omogućiti da bude formirana vlast na nivou BiH kako bi zemlja išla ka evroatlantskoj i budućnosti u EU.

Gas donosi radna mjesta i investicije u Srpsku

​BANJALUKA, SANKT PETERBURG - Nakon dogovora o gasifikaciji Republike Srpske, u narednim danima trebalo bi da budu poznati detalji u vezi s izgradnjom projekta, za koji će vrlo vjerovatno saglasnost morati dati i Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

Dodik: Saradnja Srpske i Rusije ide uzlaznom putanjom

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da odnosi Rusije i Republike Srpske idu uzlaznom putanjom i da se saradnja razvija u svim pravcima, prije svega političkim i ekonomskim.

Cvijanović: Građani treba da vjeruju MUP-u Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da građani treba da vjeruju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske koji brine o njihovoj bezbjednosti i radi svoj posao za razliku od bezbjednosnih agencija na nivou BiH koje guraju probleme pod tepih, nisu svima na raspolaganju, pa čak vode i međusobne obavještajne ratove.

Čubrilović sa Vigemarkom: RS za evropski put, ne i za prenos nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je Srpska odlučna i spremna da sprovodi reforme radi ubrzanja evropskog puta, ali da ne može pristati na rješenja koja bi u tom procesu dovela do nepotrebnog prenošenja nadležnosti.

Dodik: Cilj blokade - uspostavljanje bošnjačke dominacije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je krajnji cilj blokade formiranja vlasti na nivou BiH intervencija međunarodne zajednice i da budu delegitimisani srpski i hrvatski nacionalni interesi čime bi kao dominantna bila postavljena volja bošnjačke političke elite koja bi određivala kako će se razvijati situacija u BiH.

Novi katastar u 266 opština Republike Srpske

​JAHORINA - Novi katastar nepokretnosti u 266 katastarskih opština, od ukupno 1.680 takvih opština u RS, uspostavila je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) RS.

Rusija, Austrija i Slovenija najveći ulagači u Srpsku

​BANJALUKA - Neto strana ulaganja u RS za prva tri kvartala 2018. godine su iznosila 64,3 miliona KM, rečeno nam je juče u Ministarstvu privrede i preduzetništva RS.

Obustava saobraćaja na pravcima Prijedor-Novi Grad i Kostajnica-Dubica

BANJALUKA - Na magistralnim putevima Prijedor–Novi Grad, u mjestu Dragotinja Donja, i Kostajnica-Kozarska Dubica, na izlazu iz Kostajnice i u mjestu Špilja, obustavljen je saobraćaj zbog izlivanja velike količine vode na kolovoze, saopštio je Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske.

Najčitanije