Republika Srpska

Aleksandar Radun: Dijaliza u RS najkvalitetnija u okruženju

BANJALUKA - Dijalizni pacijenti u RS imaju najkvalitetniju dijalizu u okruženju, cijena dijalize je znatno smanjena, kvalitet našeg života je poboljšan u svakom smislu, a sve zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, prvenstveno ministru Draganu Bogdaniću, rekao je Aleksandar Radun, predsjednik Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika RS.

Od oktobra u funkciji kancelarija RS u Sankt Peterburgu

BANJALUKA - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da će kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu biti u potpunosti u funkciji krajem ovog mjeseca ili, eventualno, početkom oktobra.

Ponovo poskupilo brašno u Srpskoj

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijena brašna ponovo je u RS porasla za dva feninga, a do kraja ovog mjeseca očekuje se da po kilogramu skoči za još četiri feninga, potvrdio je juče za "Nezavisne" Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS.

Svaka peta škola u Srpskoj ima manje od 200 učenika

BANJALUKA - U posljednje četiri školske godine ukupan broj učenika u osnovnim školama smanjen je za više od 4.000, a više od trećine osnovnih škola u Republici Srpskoj ima manje od 18 odjeljenja, što je standard za osnivanje škole, a više od polovine ima prosječan broj učenika po odjeljenju ispod standarda od 25 učenika.

Dani Srpske u Srbiji od 3. do 8. septembra

BEOGRAD - Dani Republike Srpske u Srbiji biće održani od 3. do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

Ljimaj: Nema Republike Srpske na Kosovu

PRIŠTINA - Predsjednik Socijalno Demokratske Inicijative i zamjenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj rekao je da nijedan kosovski lider nema pravo da raspravljaju o bilo kakvoj autonomiji ili "Republici Srpskoj unutar Kosova".

Cvijanović: Cilj jaka Republika Srpska

PRIJEDOR - Predsjednik Vlade Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Prijedoru da je jaka Republika Srpska cilj koalicije u kojoj SNSD ima najveću ulogu, ali i odgovornost.

Dodik: Ako Kosovo uđe u UN, i RS traži stolicu

BEOGRAD - Ukoliko dođe do uključivanja Kosova u UN i druge međunarodne institucije, taj isti put zatražiće i Banjaluka, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Demografski potop pred vratima RS

BANJALUKA - Zbog negativnog prirodnog priraštaja i migracija, Republika Srpska godišnje gubi desetine hiljada ljudi, a politika i intelektualna zajednica, iako svjesni problema u kojem se nalazimo, nisu spremni da se s njim uhvate u koštac i u doglednoj budućnosti makar malo smanje razmjere demografske katastrofe, koja dostiže vrhunac, a čije posljedice ćemo "skupo platiti".

Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, rekao je da je tokom ovog mandata parlament Srpske odradio najviše zakona i dokumenata od svih parlamenata u BiH i od nekih u regionu, te da je većina funkcionisala stabilno.

Najčitanije