Republika Srpska

Dodik: Neko pokušava da od BiH napravi slučaj "Mostar"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je iz događaja koje gledamo u proteklih 11 mjeseci jasno da neko pokušava da od cijele BiH napravi slučaj "Mostar".

Za tri dana u Srpskoj rođeno 113 beba

BANJALUKA - Za 72 časa u porodilištima u Republici Srpskoj rođeno je 113 beba.

"Sporazum u najboljem interesu Srpske, nema govora o putu u NATO"

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je sporazum, koji je u ime te stranke i koalicije okupljene oko SNSD-a potpisao sa liderima SDA i HDZ-a BiH, kao izbornim pobjednicima u FBiH, u najboljem interesu Republike Srpske i u potpunosti u skladu sa svim ranije utvrđenim politikama Srpske od kojih je najvažnija da se protivi putu u NATO.

Višković: Značajno da imamo diferenciranu stopu PDV-a

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras da je za sve građane važno da stranke - izborne pobjednice u entitetima što prije formiraju Savjet ministara da bi BiH nastavila sa evro-integracijama i ekonomskim reformama, te rješavala svoje brojne i nagomilane probleme.

Vrijednost BDP-a 10,68 milijardi KM

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod (BDP) Republike Srpske u prošloj godini, izražen u tekućim cijenama, iznosio je 10,68 milijardi KM i veći je za šest odsto u odnosu na 2017. godinu, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Dodik za "Nezavisne": 30 dana za Savjet ministara ili duboka kriza

Nepotrebno dugo se čekalo na dogovor. SNSD nije nikoga uslovljavao niti bilo šta problematizovao, kazao je u intervjuu za "Nezavisne" Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a. "Uvjeren sam da ćemo sve završiti u roku od 30 dana ako bude političke volje. Znam da je SNSD-u, SDA i HDZ BiH stalo da se sve što prije okonča i nastavi evropski put BiH", naglasio je Dodik.

Treću šansu za prinovu dobilo 157 parova u Srpskoj

BANJALUKA - Za godinu, koliko se u Republici Srpskoj finansira i treći pokušaj vantjelesne oplodnje, treću šansu da postanu roditelji dobilo je 157 parova.

Die Welt: Rusija želi vojnu bazu u Republici Srpskoj

BERLIN - NATO računa prije svega na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku a Rusija se koncentriše na Srbiju i Republiku Srpsku. Rusija želi vojnu bazu Republici Srpskoj, a opcija razmjene teritorija koja bi dovela do podjele BiH i dalje postoji, piše njemački Die Welt.

Kuzmanović: Srpska ima pravo na svoj grb

BANJALUKA - Republika Srpska ima pravo da ponovo traži da ima svoj grb, kao jedno od najvažnijih znamenja, a takvu inicijativu u Narodnu skupštinu treba uputiti kada bude postojala potpuna sigurnost da će biti prihvaćena i sprovedena, rekao je predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

U Srpskoj najviše turista iz Srbije i Hrvatske

U Republici Srpskoj u junu ove godine zabilježeno je 42.589 dolazaka turista, što je u odnosu na maj više za 15,7 odsto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Najčitanije