Republika Srpska

Padavine u Srpskoj naredna tri dana

ISTOČNO SARAJEVO - Iz Civilne zaštite Republike Srpske (RS) upozorili su danas da će u narednom periodu Srpsku zahvatiti novi snijeg i kiša te apeluju na građane, kolektive i nadležne institucije da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim uslovima.

ŽRS počinju isplatu preostalih dugovanja radnicima

DOBOJ - Druga tranša od devet miliona evra kreditnih sredstava Svjetske banke u projektu restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske" operativna je i danas počinje izmirivanje preostalih dugovanja prema bivšim radnicima koji su u ranijem periodu zbog različitih razloga napustili ovu kompaniju, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

Kusturica: Dan RS veoma važan, Srpska formatirana prije rata

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica istakao je da je za njega veoma značajan Dan Republike Srpske - 9. januar i naglasio da je Srpska formatirana prije nego što je počeo rat u BiH.

Dodik: Rođendan Srpske obilježen na ponos svih građana

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da je 27. rođendan obilježen na ponos svih građana, te da je Srpska pokazala da može da se razvija i da je mjesto za sve ljude.

Brnabić: Iduće godine još bliži odnosi Srbije i Srpske

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić čestitala je građanima Republike Srpske novogodišnje i božićne praznike, ističući da će odnosi Srbije i Srpske, koji nikada nisu bili bliži, u idućoj godini biti još bolji.

Stefanović: Kako bi svet reagovao da mi ukinemo granicu sa RS?

BEOGRAD - Šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je, nakon sjednice Biroa, da najava ukidanja granice između Kosova i Metohije i Albanije ugrožava regionalnu stabilnost i prava Srba u južnoj pokrajini.

Vučić: Narod u RS da ne sluša lažove, moramo se držati zajedno

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras narod u Republici Srpskoj da ne sluša lažove i one koji bi da posvađaju "dva oka u glavi" i poručio da je Srpska opstala zato što je imala snažnu podršku Srbije.

Vučić: Ne mešamo se u unutrašnje stvari BiH i RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića, te istakao da Srbija prati događaje u Banjaluci, ali da nema namjeru da se miješa u unutrašnje stvari BiH i RS.

Dodik: Srpska ne traži ništa osim mira i stabilnosti

BEOGRAD - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je u obraćanju zvanicama na kongresu Socijalističke partije Srbije u Beogradu da raspad bivše Jugoslavije nije bio pravedan za srpski narod i da su Srbi u BiH ne zato što žele, nego što moraju.

Među penzionerima u Srpskoj 16 stogodišnjaka

BIJELJINA - Među korisnicima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske je 16 penzionera sa navršenih 100 i više godina života, saopšteno je iz ovog fonda.

Najčitanije