Republika Srpska

Pedofili ne mogu mijenjati ni ime ni prezime u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Promjena imena ili prezimena, ili pak oboje, neće biti odobreno licima upisanim u poseban registar pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Dodik: Rusija želi da gradi gasovod u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Rusija želi da gradi gasovod i bude prisutna na prostoru Republike Srpske.

FELJTON (7): Banja Vrućica, vijek u službi zdravlja

Najveći doprinos u istraživanju termalnih i mineralnih voda banje Vrućice dao je inženjer, specijalista za zahvat termomineralnih voda evropskog formata, profesor i akademik Josip Bać.

Antić: Krak Turskog toka će ići i do RS

BEOGRAD - Krak magistralnog gasovoda kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice ići će i do Republike Srpske, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Dodik: U Sarajevu bi stalni konflikt i da Srpska ne postoji

Odnosi Srbije i Republike Srpske su odlični, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, i dodaje da pod vođstvom predsjednika Aleksandra Vučića međunarodni položaj Srbije više nije podanički.

Ukinuta smrtna kazna u Republici Srpskoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Smrtna kazna može se izuzetno propisati i izreći samo za najteže oblike teških krivičnih djela - odredba je za koju je Ustavni sud BiH u petak odlučio da ne može više da egzistira u Ustavu RS.

Turistička ponuda Srpske na "Loristu" u Novom Sadu

BANJALUKA - Turistička organizacija Republike Srpske i Privredna komora Srpske učestvovaće u Novom Sadu na 52. Međunarodnom sajmu turizma "Lorist 2019", koji će biti održan od četvrtka do subote, 3. do 5. oktobra.

"Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku"

BANJALUKA - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

"Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i legitimno predstavljanje na nivou BiH.

Republika Srpska gubi milione zbog neprijavljenih obrta

BANJALUKA - U RS veliki broj zanatlija radi na crno, a zbog neuplaćivanja doprinosa i neplaćanja obaveza budžet trpi milionsku štetu.

Najčitanije