Republika Srpska

Zeljković: Povećan broj zaraženih, Srpska ima dovoljno testova

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branslav Zeljković rekao je da epidemiološka situacija u Republici Srpskoj u proteklih 15 dana pogoršana i ima kontinuitet u povećanju broja zaraženih, ali i istakao da Srpska ima dovoljno testova čiji su rezultati referentni i mogu biti verifikovani bilo gdje u svijetu.

Kovid-19 okrenuo građane turističkim biserima RS

MILIĆI, NEVESINJE, SOKOLAC - Popularne turističke destinacije u Republici Srpskoj privukle su ove godine zbog krize nastale usljed epidemije kovidom-19 veliki broj domaćih turista, a jedan od novootkrivenih turističkih bisera je opština Milić, ističu iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Dvodnevni majski život turizma u Srpskoj

BANJALUKA, PRIJEDOR - Samo 2.359 dolazaka turista ostvareno je u Srpskoj u maju ove godine, a toliko ih je u istom mjesecu 2019. dolazilo za svega dva dana.

Raspušteni karantini u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Republički karantini u kojima borave pozitivni na virus korona do sutra moraju biti prazni. Dvije klinike za pulmologiju i tri doma učenika, više neće služiti za tu namjenu. Najviše zaraženih prošlo je kroz nekadašnju pulmološku kliniku u Banjaluci.

Predstavljen projekat "Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice"

BANJALUKA - "Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice" je projekat koji predstavlja najvažnije ličnosti, događaje i objekte kulture Srbije i srpskog naroda, a koji je predstavljen danas u podnevnim časovima u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) u Banjaluci.

U BiH nema pooštravanja mjera zbog korone

BANJALUKA, SARAJEVO - Epidemiološka situacija u RS i FBiH je pod kontrolom iako je povećan broj zaraženih virusom korona posljednjih nekoliko dana i pooštravanja mjera neće biti, potvrdili su nadležni i u RS i FBiH.

Na virus korona pozitivno još 13 osoba u Republici Srpskoj

BANJALUKA - U posljednja 24 časa virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 13 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Uslovi i način korišćenja turističkih vaučera u Srpskoj

BANJALUKA - ​Vlada Republike Srpske napravila je Uredbu kojom se utvrđuju uslovi i način dodjele sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima, na teritoriji Republike Srpske, a sve u cilju podsticanja razvoja domaćeg turizma.

U Srpskoj još dvije žrtve, pet novooboljelih

BANJALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod pet osoba u Republici Srpskoj.

Prevoznici u RS ogorčeni: Prazni autobusi voze u veću krizu

BANJALUKA - Na autobuskim linijama u međugradskom prevozu, koji je dozvoljen od 11. maja u Republici Srpskoj ove godine, skoro da nema putnika u autobusima, popunjenost je svega oko 10 odsto, što ih vodi u još dublje finansijske gubitke, tvrde prevoznici.

Najčitanije