Republika Srpska

Turizam u snažnom zaletu, ali upitno rušenje rekorda iz 2019.

BANJALUKA, TREBINJE - Iako je broj dolazaka i noćenja turista u Srpskoj u prošlom mjesecu znatno premašio brojke iz juna 2020. godine, trendovi još nisu dostigli onaj nivo iz pretpandemijske 2019.

Vučić: Ko misli da odluke mogu da se nameću, ne čini dobro nikome

SKOPLJE - Onaj ko je mislio da odluke mogu da se oktroišu ili nameću, i da budu usmjerene protiv interesa jednog naroda, čini se da nije dobro donio ni jednom od naroda u BiH, kako god to nekome izgledalo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Republički štab produžio mjere u Srpskoj

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije na današnjoj telefonskoj sjednici produžio je važenje dosadašnjih mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Srpskoj do 16. avgusta 2021. godine, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Kesić: Vašington i Brisel nisu uz Incka u kršenju Dejtona

VAŠINGTON - Predstavnik Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izrazio je danas optimizam da će se RS izboriti protiv odluke odlazećeg Viskog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici.

BiH u blokadi, Srpska neće primjenjivati Inckovu odluku

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što je i dogovoreno na sastanku lidera političkih partija iz Republike Srpske, blokada rada institucija BiH već je počela i sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, a ukoliko dogovor opstane, slična sudbina čeka i Savjet ministara BiH i Predsjedništvo BiH.

Plate u ugostiteljstvu skočile samo četiri marke

BANJALUKA - U prosjeku, plate u Srpskoj su u proteklih godinu dana povećane za 36 maraka, sa 958 na 994, što zavisi od oblasti do oblasti, pa su, recimo, zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu osjetili rast na tekućim računima od svega četiri KM.

Češće zloupotrebe bolovanja u Srpskoj

BANJALUKA - Od početka ove godine Fond zdravstvenog osiguranja RS je na osnovu prijava 38 poslodavaca pri provjeri 45 radnika utvrdio da je šest bolovanja bilo zloupotrijebljeno, a poslodavci ističu da je vidljivo da se broj zloupotreba bolovanja iz godine u godinu povećava.

Preminuo muškarac iz Prijedora, zaražene još tri osobe

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 196 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd tri оsоbе.

Aćimović: Ljeto predstavlja idealan period za vakcinaciju

Ljeto predstavlja idealan period za vakcinaciju protiv virusa korona, istakala je epidemiolog Instituta za javno zdravstvo Srpske dr Јela Aćimović.

Preminula Banjalučanka, jedna osoba zaražena

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 175 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd јеdnе оsоbе.

Najčitanije