Republika Srpska

Cvijanović u Skoplju: Srpska i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Skoplju sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Dodik: Srpski narod najskuplje platio svoju slobodu i opstanak

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, da je srpski narod, zajedno sa Jevrejima, najskuplje platio svoju slobodu i opstanak na evropskom kontinentu, boreći se uvijek na strani patriota i pobjednika koji su bili izloženi raznim strahotama i neviđenoj torturi fašista i okupatora.

Banjac: Sarajevo umjesto dijaloga želi da ucjenjuje Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je da je Republika Srpska uvijek za dijalog, ali da očigledno u BiH nema sagovornika sa druge strane.

Dodik: Spreman sam razgovarati sa bilo kim i bilo gdje

SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i mogućim rješenjima spreman razgovarati sa bilo kim i bilo gdje.

Dodik: Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

SARAJEVO - Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da neće ići na pregovore o Izbornom zakonu BiH jer je to stvar Federacije BiH, te da ne treba trošiti vrijeme jer nema mogućnosti da Republika Srpska prihvati indirektni izbor.

Novi PCR aparat za dijagnostiku virusa korona u Srpskoj

​BANJALUKA - Institut za javno zdarvstvo Republike Srpske nabavio je novi PCR aparat koji će dodatno olakšati rad na dijagnostikovanju virusa korona.

Milanović: Republika Srpska je trebalo da bude vojno uništena

​ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", a da Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, ne širi etničku mržnju, ali i da od njega "ima puno gorih".

U Srpskoj preminulo 12 osoba, 136 novozaraženih

​BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 220 lаbоrаtоriјskih uzоrakа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 136 оsоbа, a preminulo je 12 osoba.

Pogledajte kada stiže vrhunac hladnog talasa u Srpsku

BANJALUKA - Hladni temperaturni talas već nekoliko dana vlada u Republici Srpskoju, ali meteorolozi kažu da najniže temperature tek predstoje.

Osim u Trebinju i Sokocu, đaci u klupama u ponedjeljak

BANJALUKA - U svim osnovnim i srednjim školama na području Republike Srpske, osim u Trebinju i Sokocu, nastava u drugom polugodištu počinje u školskim klupama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Najčitanije