Republika Srpska

Direktor IRB-a o posjeti Rusiji: Ponuđena saradnja u vrijednosti 200 miliona dolara

BANJALUKA - Posjeta delegacije Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Rusiji bila je veoma uspješna, jer su privrednici iz ove zemlje Srpskoj ponudili saradnju čija bi vrijednost godišnje trebalo da bude 200 miliona dolara, istakao je vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac.

Detalji napada kod Mostara: Cvijanovićeva nije bila u autu

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, nije bila u automobilu u trenutku incidenta, kada je automobil u njene pratne blokiran i oštećen, saznaju "Nezavisne".

Nema kvoruma za minimalac u Srpskoj

BANJALUKA - Sjednica Socijalno-ekonomskog savjeta Republike Srpske, zakazana za danas u Banjaluci, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o iznosu minimalne plate, odgođena je jer nema kvoruma za njeno održavanje, potvrdili su za "Nezavisne novine" iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

U Srpskoj 157 novozaraženih, prijavljena dva smrtna slučaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 262 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а kоrоnа jepоtvrđеn kоd 157 оsоbа, podaci su Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

Minimalac u Srpskoj veći nego kod Bugara sa duplo jačim BDP, izbori razlog za novo povećanje

BANJALUKA - Suprotno svim ekonomskim zakonima, Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske sutra će razmatrati još jedno povećanje minimalne plate i pored činjenice da je u ovom trenutku bruto minimalna plata u Republici Srpskoj veća nego u Bugarskoj, Srbiji, Federaciji BiH, Makedoniji i Albaniji.

Dodik: BiH mora biti ustavna ili je neće biti

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH mora biti ustavna ili je neće biti, te da Srpska bira ustavnu BiH.

U Srpskoj dvoje preminulo, još 86 novozaraženih

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj preminule su dvije osobe, a registrovno je 86 novozaraženih koronom, podaci su Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Koronom zaraženo 79 osoba u Srpskoj, nema preminulih

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj, a koronom je zaraženo još 79 osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo Srpske.

U Srpskoj korona potvrđena kod 44 osobe

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 107 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn je kоd 44 оsоbе, podaci su Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

Objavljeni podaci zaraženih koronom za tri dana, jedno preminulo

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja tri dаnа, izvršеnо је tеstirаnjе 205 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 49 оsоbа, podaci su Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

Političari traže podršku za svoje fotelje, a ne pitaju zašto narod gladuje

BANJALUKA - Opšte je poznata snishodljivost političara, na ovim prostorima, prema zapadnim ambasadama zarad sitnosopstveničkog interesa zauzimanja fotelja i obezbjeđivanja lične pozicije u vlasti, umjesto da se pobrinu da se političke stranke, ako su uopšte sposobne, ozbiljno pozabave problemom koji muči običan narod, navedeno je u saopštenju stranke Naša priča Republika Srpska

U Srpskoj 17 novozaraženih koronom, preminula Banjalučanka

BANJALUKA - Virus korona potvrđen je kod 17 osoba u Republici Srpskoj u posljednja tri dana, a jedna žena iz Banjaluke je preminula, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

AMS RS savjetuje izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, a zbog visoke dnevne temperature vazduha iz Auto-moto saveza Srpske preporučuju da se izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana.

NS RS sutra zasijeda o Dodikovom zahtjevu

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske održaće sutra sjednicu na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako bi se izjasnila o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije, koju je bez konsenzusa usvojilo Predsjedništvio BiH.

U Srpskoj šest novozaraženih koronom

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj prijavljeno je šest novih zaraza virusom korona, a smrtni slučajevi nisu prijavljeni, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Najčitanije