Republika Srpska

U Srpskoj zaposleno 516 istraživača

BANJALUKA - Na poslovima istraživanja i razvoja u Srpskoj u prošloj godini bile su zaposlene 803 osobe, bilo sa punim ili pak skraćenim radnim vremenom, a od toga je 516 istraživača.

Istražujemo: Ova tri grada u RS su najspremnija za razorne zemljotrese

BANJALUKA, BIJELJINA - Tri grada u Srpskoj, odnosno Banjaluka, Bijeljina i Prijedor, prednjače i u opremljenosti i u obučenosti svojih pripadnika civilne zaštite i vatrogasno-spasilačkih jedinica u slučaju eventualnog razornog zemljotresa kakav je nedavno pogodio Albaniju, saznaju "Nezavisne".

Nerazvijene opštine u RS: Krpe nužne potrebe, sanjaju velike investicije

JEZERO, OSMACI - U nacrtima budžeta izrazito nerazvijenih opština, kojih je 20 u Republici Srpskoj, za narednu godinu uglavnom nema prostora za velika investiciona ulaganja, te sredstva iz budžeta planirana su samo za nužne potrebe.

RS za nekoliko sedmica dobija Tijanin zakon?

BANJALUKA - Hoće li i u Srpskoj, baš kao što je to Srbija regulisala Tijaninim zakonom, ubice djece do smrti ostajati iza rešetaka, trebalo bi da bude poznato već za koju sedmicu.

"Humanost gradi dnevne centre za djecu sa posebni potrebama"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će ovogodišnja humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" biti posvećena izgradnji dnevnih centara za djecu sa posebnim potrebama u Banjaluci i Trebinju.

Putarina će biti smanjena?

BANJALUKA - Denis Šulić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zatražio je od Vlade RS da putarinu na autoputu vrati na nivo prije uvođenja zatvorenog sistema naplate.

"Nezavisne" istražuju: Šta sve treba da bi građani u Srpskoj promijenili identitet

BANJALUKA - Pri podnošenju zahtjeva za promjenu ličnog imena građani moraju da navedu razlog zbog kojeg se žele drugačije zvati.

Dodik: Naredne godine vrijednost investicija milijardu KM

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će u narednoj godini u Republici Srpskoj vrijednost investicija biti milijardu KM.

Stečajni postupci traju i po 14 godina

BANJALUKA - Pojedini stečajni postupci u Republici Srpskoj traju i po 14 godina, a glavni razlozi, odnosno krivci za to su, prema riječima stručnjaka, sudski sporovi koji koče zaključenje ovih postupaka.

Razgrabljene vakcine protiv gripa u Srpskoj

BANJALUKA - Zbog straha od gripa i teških respiratornih infekcija, koje su prethodne sezone odnijele više od 40 života u Srpskoj, veliki broj građana pohrlio je da se vakciniše, a da je interesovanje ogromno, svjedoči podatak da su vakcine već razgrabljene u pojedinim domovima zdravlja.

Najčitanije