Republika Srpska

U Srpskoj preminulo 19 osoba, 300 novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 761 lаbоrаtоriјskog uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 300 оsоba, dok je 19 osoba preminulo.

Opozicija RS: Nastavićemo proteste, naši zahtjevi će se povećati

ISTOČNO SARAJEVO - Mirko Šarović, lider SDS-a, kazao je danas nakon sastanka opozicije u Istočnom Sarajevu da su lideri opozicije razgovarali o trenutnoj situaciji, te usaglasili stavove.

Sastanak lidera opozicije, domaćin Šarović: Nećemo stati

U Istočnoj Ilidži počeo je sastanak lidera opozicije iz Republike Srpske.

Dodik uvjeren da će set zakona biti sačinjen od 20. do 25. oktobra

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uvjeren je da će od 20. do 25. oktobra biti sačinjen set zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj o kojima će se izjasniti Narodna skupština Repubike Srpske.

Cvijanović: U Srpskoj na dnevnom redu nisu sukobi

BANJALUKA - Građani Republike Srpske ne treba da strahuju od bilo kakvih sukoba u BiH zbog najavljenih vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj, jer nikome na dnevnom redu u Srpskoj nije bilo kakav sukob, rekla je danas predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

U Srpskoj 15 preminulih osoba, 86 novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 225 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 86 osoba, dok je preminulo 15.

Šarović: Podržaćemo vraćanje prenesenih nadležnosti na Srpsku (Ispravljeno, Dopunjeno)

SARAJEVO - Srpska demokratska stranka podržaće vraćanje prenesenih nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik stranke Mirko Šarović.

Rukovodioci u ŠG "Borja" i saradnici oštetili budžet Srpske za 760.744 KM

BANJALUKA - Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dopunu izvještaja protiv devet lica zbog osnovane sumnje da su tokom 2020. godine na području opštine Teslić u svojstvu odgovornih i službenih lica u Šumskom gazdinstvu "Borja" i u privatnim preduzećima u Tesliću, izvršili više krivičnih djela kojima je pričinjena materijalno-finansijska šteta od 760.744 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.

Dodik: BiH bezbjednosno stabilna, ali jedinstvena nikad neće biti

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da je BiH stabilna zemlja u bezbjednosnom smislu i da će tako ostati, ali da nije jedinstvena niti je ikada bila.

Vrh Srpske sa ambasadorima Evropske unije

ISTOČNO SARAJEVO - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebali bi danas da se sastanu predstavnici vlasti RS i ambasadori zemalja Evropske unije.

Najčitanije