Republika Srpska

Devet osoba preminulo u Srpskoj, još 108 pozitivno na virus korona

BANJALUKA - Devet osoba pozitivnih na virus korona u Srpskoj preminulo je u posljednja 24 sata, dok je Kovid-19 utvrđen kod još 108.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 165 novih slučajeva virusa korona, a umrlo je šest osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Počinje nastava u školama u Srpskoj

BANJALUKA - Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine danas počinje u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Deset osoba preminulo, još 91 pozitivno na virus korona u Srpskoj

BANJALUKA - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je deset osoba pozitivnih na virus korona, dok je kod još 91 osobe utvrđeno prisustvo Kovida-19, od ukupno 703 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Zeljković: Vakcina "sputnjik pet" stiže u februaru

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da se u Srpskoj prve količine ruskih vakcina "sputnjik pet" protiv virusa korona mogu očekivati u februaru.

U RS zabilježeni slučajevi ponovnog obolijevanja od kovida-19

BANJALUKA - Imamo nekoliko slučajeva u RS koji su po drugi put zaraženi virusom korona, a među njima je čak i jedno dijete, kazala je za "Nezavisne" Jela Aćimović, epidemiolog Instituta za javno zdravstvo RS.

Cvijanović: Srpskoj ne treba ni stari ni novi visoki predstavnik

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je, što se tiče visokih predstavnika, stav Republike Srpske jasan - nama ne treba ni ovaj stari ni neki novi visoki predstavnik.

Republički štab priprema preporuke za predstojeće praznike

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje je nepovoljna s obzirom na aktivni broj lica zaraženih virusom korona, pa se očekuje da će Republički štab za vanredne situacije narednih dana izdati nove preporuke za predstojeće praznike.

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv covida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.

Najčitanije