Republika Srpska

"Zdravstvenim ustanovama u Srpskoj isporučeno više od 31.000 vakcina"

BANJALUKA - Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina protiv virusa korona i oko 10.000 druge doze, izjavio je Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Vrijeme promjenljivo oblačno uz sunčane periode

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode i toplije nego prethodnih dana.

Volonterska knjižica plus za prvi posao

BANJALUKA - Poslodavci u Republici Srpskoj sve više, iako još ne u mjeri u kojoj bi trebalo, obraćaju pažnju na volonterske angažmane kandidata koji se prijavljuju na poslove, te volonterska knjižica ima sve veći značaj.

Petričević: Postoji interes za ulaganje u energetski sektor Srpske

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da postoji interes za ulaganje u energetski sektor Republike Srpske, što će biti snažan privredni podsticaj.

Mraz pričinio ogromnu štetu voću u Srpskoj

BANJALUKA, GRADIŠKA - Niske temperature i mraz, koji su ovih dana pogodili Republiku Srpsku, pričinili su ogromnu štetu voću, a posebno ranim sortama poput trešnje, breskve i kruške, tako da se, kako kažu voćari, može očekivati manji rod voća.

Građani u korona krizi utjehu traže u čaši

DOBOJ - Virus korona, koji je donio promjene načina života, natjerao je Dobojlije koji nikada nisu pili alkohol da sve češće posežu za čašicom više.

Investicije u vodoprivredu Srpske vrijedne milione evra

BIJELJINA - Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Republici Srpskoj Stefan Mitrović najavio je investiranje u vodoprivredu od 30 miliona evra u okviru prve faze Programa integralnog razvoja koridora rijeka Save i Drine, objavljeno je na zvaničnoj stranici Javne ustanove Vode Srpske.

Topić: Srpska priprema teren za novih 170 km autoputeva

BANJALUKA - Republika Srpska priprema teren za proširenje mreže autoputeva u ukupnoj dužini od 170 kilometara, a određene aktivnosti se sprovode na svim stranama, čime će se, u dogledno vrijeme, povezati sa regionom i EU, a od toga može imati samo korist.

Danas promjenljivo i toplo, do 20 stepeni

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, uz temperaturu vazduha do 20 stepeni Celzijusovih.

Zastoji ili kraće obustave mogući na mjestima izvođenja radova

BANJALUKA - Nesmetano odvijanje saobraćaja karakteriše jutrošnju situaciju na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), a zastoji ili kraće obustave mogu se očekivati na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Najčitanije