Republika Srpska

Virus korona potvrđen kod još 74 osobe u RS, dvoje preminulo

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 579 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 74 оsоbе u Rеpublici Srpskој.

Banjaluku krasi 500 zastava povodom Dana srpskog jedinstva

BANJALUKA - Povodom praznika - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji ove godine prvi put zajednički obilježavaju Republika Srpska i Srbija, ulice Banjauke danas su okićene sa 500 srpskih zastava.

U RS razmatraju mogućnost skraćivanja samoizolacije

BANJALUKA - Nakon što su neke evropske zemlje smanjile broj dana u samoizolaciji ili to planiraju, nadležni iz Republike Srpske ističu da i oni razmatraju mogućnost skraćivanja perioda trajanja samoizolacije, koji je trenutno 14 dana.

Vučić: Crna Gora će nam, uz RS, uvijek biti najbliža

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da želi uspjeh i sreću onome ko formira novu crnogorsku vladu, navodeći da se zalaže za dobre odnose sa Crnom Gorom, koja će Srbiji, uz Republiku Srpsku, uvijek biti najbliža u svakom pogledu.

Još 23 miliona evra za oporavak privatnih firmi

BANJALUKA - Za oporavak privatnih preduzeća u Srpskoj planirano je dodatnih oko 23 miliona evra.

Preminule četiri osobe od virusa korona u Srpskoj, zaraženo još 77

BANJALUKA - U Republici Srpskoj testirano je još 470 uzoraka, a potvrđena su nova 77 slučaja zaraze virusom korona dok je četvoro preminulo, rečeno je na pres - konferenciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Slavlje u Banjaluci, građani slave prednost opozicije u Crnoj Gori

Nakon proglašenja prvih izbornih rezultata izbora u Crnoj Gori na banjalučkim ulicama počelo je slavlje.

Aerodrom Trebinje: Prvi letovi 2022. godine

Aerodrom u Trebinju Srbija će izgraditi do 2022. godine, kada bi trebalo da polete prvi avioni, potvrdili su u više navrata zvaničnici Republike Srbije.

Dodik: Migranti nemaju šta da traže u Srpskoj

UGLJEVIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da migranti nemaju šta da traže u Republici Srpskoj, bez obzira sa koje strane dolaze.

Broj djece u vrtićkim grupama u RS od septembra biće povećan na 20

BANjALUKA - Dozvoljeni broj djece u vrtićkim grupama u vrtićima u Republici Srpskoj od 1. septembra biće povećan sa 15 na 20.

Najčitanije