Republika Srpska

I dalje pad nataliteta u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj (RS) nastavljen je pad nataliteta i u trećem tromjesečju ove godine.

Ukinuta presuda za polno nasilje nad djetetom

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Branislav A. (43) osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom.

Povećan broj dolazaka i noćenja u Srpskoj

BANJALUKA - Republiku Srpsku je za devet mjeseci ove godine posjetilo 294.998 turista, koji su ostvarili 715.451 noćenje, pri čemu je broj dolazaka veći za 14,3 odsto, a noćenja za 19,6 odsto nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Cvijanović: Podrška srpskom narodu na KiM neće izostati

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da institucionalna podrška srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji ni u budućnosti neće izostati.

Cvijanović: Rezultati saradnje s Kinom vidljivi u različitim oblastima

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas tokom sastanka sa ambasadorom Kine u BiH Čen Bo da Vlada posvećeno radi na proširenju i unapređenju saradnje između Republike Srpske i Narodne Republike Kine, te da su rezultati dobre saradnje vidljivi u različitim oblastima, od ekonomije do obrazovanja i kulture.

Rode bile vrijedne: 44 bebe rođene u Srpskoj

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj rođene su 44 bebe.

Bejbi bum: 41 beba rođena u Srpskoj, čak 23 u Banjaluci

Republika Srpska je za posljednja 24 sata postala bogatija za 41 novog stanovnika.

Uskoro kancelarija Srpske u Sankt Peterburgu

BANJALUKA - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je da bi uskoro trebalo da bude otvorena kancelarija Republike Srpske u Sankt Peterburgu radi unapređenja saradnje Srpske sa ovim gradom koji je centar Lenjingradske oblasti.

Izvorišta vode širom Srpske idu pod koncesiju

BANJALUKA – Izvorišta vode širom Republike Srpske idu pod koncesiju, a za sada je izvjesna gradnja tri fabrike flaširane vode, dok za još dvije postoji inicijativa privrednika.

Aleksandar Radun: Dijaliza u RS najkvalitetnija u okruženju

BANJALUKA - Dijalizni pacijenti u RS imaju najkvalitetniju dijalizu u okruženju, cijena dijalize je znatno smanjena, kvalitet našeg života je poboljšan u svakom smislu, a sve zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, prvenstveno ministru Draganu Bogdaniću, rekao je Aleksandar Radun, predsjednik Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika RS.

Najčitanije