Respirator

U Njemačkoj svaki treći pacijent na respiratoru preminuo

BERLIN - U Njemačkoj je svaki treći kovid pacijent koji je dospio na respirator preminuo, pokazuje studija klinike "Helios".

Švajcarska preplavljena respiratorima i maskama

Švajcarska je preplavljena respiratorma koji su nabavljeni u vrijeme pandemije korona virusa, a nagomilale su se i zalihe higijenskih maski.

Stižu respiratori bolnicama Srpske od Elektroprivrede RS

U ponedjeljak u 9 časova, u prostorijama Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju će se izvršiti primopredaja 10 respiratora, koje je ova kompanija obezbijedila za 10 bolnica u Srpskoj.

Bolnici u Doboju uručeno šest respiratora

Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboj danas je uručeno šest respiratora kupljenih u Rusiji iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji "Respirator za Srpsku".

Sutra počinje suđenje premijeru Federacije

SARAJEVO - U Sudu BiH sutra će početi suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.

U Bijeljinu stiglo 50 respiratora koji su namijenjeni za bolnice u RS

BIJELJINA - U Bijeljinu je danas stiglo 50 respiratora kupljenih u Rusiji iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji "Respirator za Srpsku", koju su kompanije TRB i Elvako metpro, u vlasništvu Slavena Ristića, pokrenule sredinom marta, na početku epidemije virusa korona u Srpskoj, saopšteno je iz TRB-a.

Borenović: Štetna nabavka respiratora

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Republika Srpske "za nabavku 50 respiratota platila 7.856.634 KM", što je, kako tvrdi, "rekordna cijena u regionu".

Osumnjičenima u aferi "Respirator" izrečene mjere zabrane

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je mjere zabrane osumnjičenima u aferi "Respiratori" federalnom premijeru Fadilu Novaliću, te Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću da se međusobno sastaju i kontaktiraju, kao i da se sastaju sa određenim osobama.

Prikupljena obimna dokumentacija u slučaju "respiratori"

SARAJEVO - Tim Tužilaštva BiH kontinuiranim i svakodnevnim radom na terenu prikupio je obimnu dokumentaciju u predmetu "respiratori", donesena je naredba o sprovođenju istrage, te ispitano više desetina lica, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Milićevićeva saslušana u Tužilaštvu BiH u vezi s nabavkom respiratora

SARAJEVO - Ministar finansija u Vladi Federacije BiH Jelka Milićević saslušana je danas u Tužilaštvu BiH, javio je večeras "Dnevni avaz", pozivajući se na više izvora.

Najčitanije