Respirator

Hrabri Alen Talić: Život na respiratoru ispunio svestranošću

ZENICA - Alen Talić, tridesetogodišnjak iz Zenice, koji boluje od progresivne mišićne distrofije tipa dišen i već skoro četiri godine diše uz pomoć respiratora, uprkos preprekama, živi veoma društven i ispunjen život, a njegova interesovanja su različita. Ovaj pozitivni mladić obožava čitati, gledati dokumentarne filmove i slušati muziku, a vodi i blog u kojem opisuje svoju svakodnevicu i borbu sa ovom bolesti.

Tužilaštvo: Novalić bio upućen u detalje nabavke respiratora

SARAJEVO - U nastavku suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima pred Sudom BiH u vezi s nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, tužilac Džermin Pašić je izveo materijalne dokaze s ciljem potkrepljivanja tvrdnje da je optuženi Fikret Hodžić sve vrijeme obavještavao Novalića o procesu i detaljima nabavke respiratora iz Kine za potrebe Vlade FBiH.

SIPA ponovo na KCUS-u

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su prema naredbi Opštinskog suda u Sarajevu ponovo ušli u prostorije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

I SIPA uključena u istragu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upućeni su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi istrage koju sprovodi Tužilaštva sarajevskog kantona u vezi s pismom ljekara ove zdravstvene ustanove koji su ukazali na loše stanje u bolnici i neadekvatno liječenje kovid pacijenata, posebno na respiratorima.

Ukrali mu novčanik dok se na respiratoru borio za život

ZAGREB - Policija u Hrvatskoj privela je dvije radnice KB Dubrava, zbog sumnje da su pljačkale kovid pacijente koji su bili u teškom stanju i borili se za život.

Episkop Atanasije na respiratoru

TREBINJE - Zdravstveno stanje umirovljenog episkopa zahumsko hercegovačkog i primorskog Atanasija, koji se od korone liječi na trebinjskom COVID odjeljenju, pogoršalo se tokom protekle sedmice, saopšteno je u Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj.

Mićo Mićić na respiratoru

BANJALUKA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je pozitivan na virus korona i nalazi se na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja priključen je na invazivnu mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne, potvrđeno je Srni u UKC-u.

"Strože mjere da ne biramo koga na respirator"

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske ljekarske komore Krešimir Luetić izjavio je večeras da već sada treba uvesti oštrije mjere za suzbijanje virusa korona i upozorio da bi moglo da dođe do opterećenja zdravstvenog sistema i situacije da se bira ko će biti stavljen na respirator.

Njemačka će bolnicama u BiH donirati 12 respiratora

SARAJEVO - Vlada Njemačke doniraće bolnicama u BiH 12 respiratora, vrijednosti 350.000 evra, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

Crna Gora dobija respiratore od NATO

PODGORICA - NATO će do kraja ovog ili sljedećeg mjeseca isporučiti Crnoj Gori respiratore u cilju borbe protiv korona virusa, saopšteno je iz Sjevernoatlantske alijanse.

Najčitanije