Respiratori

Podignuta optužnica protiv Novalića, Solaka, Hodžića i Milićevićeve

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, bivšeg direktora Federalne uprave civilne zaštite, Jelke Milićević, ministarke finansija FBiH, i Fikreta Hodžića, vlasnika firme "Srebrena malina", zbog afere "Respiratori".

Bolnica u Mostaru odbila respiratore koje je uvezla Srebrena malina

MOSTAR - Sveučilišna klinička bolnica Mostar odbila je donaciju kineskih respiratora koji su nabavljeni preko firme Srebrena malina. Donacija je najavljena putem telefonskog poziva iz Federalne uprave civilne zaštite.

Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH u aferi "Respiratori"

Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši predsjednik Kadrovske komisije SDA, dao je iskaz u srijedu u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori", potvrđeno je za "Avaz".

Sebija Izetbegović saslušana u Tužilaštvu BiH

Direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prošle sedmice je saslušana u Tužilaštvu BiH u sklopu predmeta "Respiratori", potvrdio nam je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Respiratori iz Emirata već tri mjeseca stoje na Aerodromu Sarajevo

Četrdeset respiratora koje su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) 27. maja donirali Bosni i Hercegovini već tri mjeseca stoji uskladišteno na carinskom terminalu Aerodroma Sarajevo.

Tužilaštvo BiH se žalilo na ukidanje mjera zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je u zakonom propisanom roku izjavilo žalbu Krivičnom vijeću Suda BiH protiv odluke sudije za prethodni postupak tog Suda kojim su ukinute mjere zabrane Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretui Hodžiću, u predmetu "Respiratori", a koje su izrečene od strane Suda BiH po službenoj dužnosti, a ne po prijedlogu Tužilaštva BiH.

Dobojska bolnica dobila tri respiratora

DOBOJ- Niko od 15 pacijenata pozitivnih na virus korona, koji su hospitalizovani u Infektivnom odjeljenju dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" nije priključen na respirator, ali ovoj zdravstvenoj ustanovi je potrebna ta medicinska oprema jer se respiratori ne koriste samo u tretmanu oboljelih od covid 19, rečeno je iz ove ustanove.

Sporni respiratori "Srebrene maline" odvezeni s aerodorma

Preostalih 20 respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH uvezla kompanija "FH Srebrena malina" u ponedeljak su odvezeni sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Afera "Respiratori": SIPA ponovo pretresa na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO – Agencija za istrage i zaštitu Bi (SIPA) danas ponovio pretresa carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevu, a zbog spornog uvoza 100 respiratora iz Kine, nezvnaično je potvrđeno "Nezavisnim".

Bolnica Trebinje dobila dva respiratora i rendgen aparat

TREBINJE - Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Zalter uručio je dva respiratora i rendgen aparat Bolnici u Trebinju, a primopredaji je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Najčitanije