Respiratori

Prepiska na suđenju: Hodžić se oslonio na Novalića za dobijanje dozvole za uvoz

SARAJEVO - Na današnjem suđenju Fadilu Novaliću i drugima zbog afere u vezi s nabavkom respiratora, državni tužilac Džermin Pašić je izveo niz dokaza s ciljem potkrepljivanja tvrdnje da su optuženi sinhronizovano djelovali prilikom sporne nabavke te da su bili podijeljeni po ulogama.

Nastavlja se suđenje Novaliću i ostalima u aferi "Respiratori"

SARAJEVO - U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Na suđenju Novaliću i drugima objavljena prepiska: "Solak ograničen k'o balkon"

SARAJEVO - Na današnjem suđenju premijeru FBiH Fadilu Novaliću i drugima zbog nabavke respiratora, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je iznijelo dio glavnih dokaza iz optužnice.

Suđenje Novaliću i drugima: Kako je nastao plan o nabavci respiratora

U nastavku suđenja premijeru FBiH Fadilu Novaliću i drugima u predmetu "Respiratori" danas su svjedočili pomoćnica federalnog ministra zdravstva Marina Bera i direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar.

Advokat Solaka: Optužbe tužilaštva davno pale

SARAJEVO - Nakon ročišta na Sudu BiH u predmetu "Respiratori" Kadrija Kolić, advokat bivšeg direktora Federalne uprave civilne Fahrudina Solaka zaštite kazao je da su optužbe tužilaštva davno pale.

"Kanada" i dalje ovijena velom tajne

SARAJEVO - Bahra Džaka, sekretarica Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, je u nastavku suđenja u predmetu "Respiratori", koji se vodi pred Sudom BiH, rekla da ne zna šta se nalazilo u dokumentu koji je sadržavala ponuda "Kanada" i da je taj dokument slučajno poslala na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Izetbegović: Sastanak s Vranićem uvijek čudesan, voljela bih da se snima

SARAJEVO - Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, rekla je na današnjoj pres konferenciji da bi voljela da se sastanak sa predstavnicima Vlade KS snimao pa da javnost vidi o čemu se pričalo.

Svjedok na suđenju za "Respiratore": Ponuda se mijenjala iz časa u čas

SARAJEVO - U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Respiratori" u kojem su optuženi premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministarka finansija Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić koji je za potrebe Federacije u vrijeme pandemije virusa korona nabavio sporne respiratore.

Izetbegović: Ne znam ništa o respiratorima, najdraži mi je Drager

SARAJEVO – U toku je pauza na suđenju u predmetu "Fadil Novalić i ostali", a svjedočenje je završila Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Izetbegović: O respiratorima sam pričala sa svakim, ali sa Novalićem - ne sjećam se

SARAJEVO – U Sudu BiH, u sklopu predmeta "Fadil Novalić i drugi" danas svjedoći Sebija Izetbegović, dirketorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Najčitanije