Respiratori

Tužilaštvo BiH se žalilo na ukidanje mjera zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je u zakonom propisanom roku izjavilo žalbu Krivičnom vijeću Suda BiH protiv odluke sudije za prethodni postupak tog Suda kojim su ukinute mjere zabrane Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretui Hodžiću, u predmetu "Respiratori", a koje su izrečene od strane Suda BiH po službenoj dužnosti, a ne po prijedlogu Tužilaštva BiH.

Dobojska bolnica dobila tri respiratora

DOBOJ- Niko od 15 pacijenata pozitivnih na virus korona, koji su hospitalizovani u Infektivnom odjeljenju dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" nije priključen na respirator, ali ovoj zdravstvenoj ustanovi je potrebna ta medicinska oprema jer se respiratori ne koriste samo u tretmanu oboljelih od covid 19, rečeno je iz ove ustanove.

Sporni respiratori "Srebrene maline" odvezeni s aerodorma

Preostalih 20 respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH uvezla kompanija "FH Srebrena malina" u ponedeljak su odvezeni sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Afera "Respiratori": SIPA ponovo pretresa na sarajevskom aerodromu

SARAJEVO – Agencija za istrage i zaštitu Bi (SIPA) danas ponovio pretresa carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevu, a zbog spornog uvoza 100 respiratora iz Kine, nezvnaično je potvrđeno "Nezavisnim".

Bolnica Trebinje dobila dva respiratora i rendgen aparat

TREBINJE - Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Zalter uručio je dva respiratora i rendgen aparat Bolnici u Trebinju, a primopredaji je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U Novi Pazar stiglo deset novih respiratora

BEOGRAD - U Novom Pazaru je u posljednja tri dana zabilježen blagi pad broja zaraženih virusom korona, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i istakao da je u tu zdravstvenu ustanovu stiglo deset novih respiratora.

Crveni krst Bijeljine donirao 10 respiratora UKC-u RS

BANJALUKA - Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala je Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske deset respiratora "aventa-M", ukupne vrijednosti 461.016 KM, koji su nabavljeni u okviru akcije "Respirator za Srpsku".

Određene mjere zabrane Zolaku, ne smije komunicirati sa Novalićem i ostalima

SARAJEVO - Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH da se direktoru Agencije za lijekove BiH Aleksandru Zolaku, osumnjičenom za zloupotrebu položaja, odredi zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima iz afere "Respiratori", potvrđeno je iz Tužilaštva BiH za "Nezavisne".

Slovenački ministar unutrašnjih poslova i direktor policije dali ostavke

LJUBLJANA - Zbog kriminalističke istrage pokrenute protiv slovenačkog ministra za privredu Zdravka Počivalšeka, neopozive ostavke dali su direktor policije, ali i ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs koji smatra da je riječ o politički motivisanom postupku čiji je cilj rušenje vlade Janeza Janše.

Slovenačka policija istražuje nabavku respiratora

Kriminalisti slovenačke policijske agencije (NPU) provode pretrese zbog spornih nabavka medicijske opreme, tačnije respiratora.

Najčitanije