Revizija

Sudom utjeruju dug za najam od 4,4 miliona KM

SARAJEVO - Služba za zajedničke poslove institucija i organa FBiH potražuje 4,4 miliona maraka na osnovu tužbenih zahtjeva za iznajmljivanje 77 poslovnih prostora prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane.

Službena vozila voze i privatno

SARAJEVO - Netransparentnost u trošenju i raspolaganju sredstvima, korištenju službenih vozila, javnim nabavkama, zapošljavanju, preraspoređivanju, te nepostojanje zakona o vanjskim poslovima činjenica je na koju već godinama u svakom revizorskom izvještaju o finansijskom poslovanju Ministarstva vanjskih poslova BiH upozoravaju državni revizori.

Mnogo revizorskih zamjerki na premještanje državnih službenika

SARAJEVO – Kancelarija za reviziju institucija BiH od ukupno 74 revidirane institucije za 2018. godinu, za njih šest je dala mišljenje s rezervom, 55 pozitivnih mišljenje uz skretanje pažnje, 12 čisto pozitivnih mišljenja, a u jednom slučaju uslijed ograničenosti obima revizije Kancelarija se suzdržala od davanja mišljenja.

Radnici čekaju plate i vanrednu reviziju

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS preduzelo je aktivnosti kako bi se izvršile analize i riješilo postojeće stanje u Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, a od Vlade je zatražena i vanredna revizija u Institutu, rekli su u petak iz Sindikalne organizacije Instituta.

Alen Šeranić za "Nezavisne": Moramo uraditi reviziju kadra u zdravstvu

Moramo da radimo na povećanju prihodovne strane u zdravstvu, ali i da, kroz organizaciju rada, smanjimo rashodovnu stranu, poručuje Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Revizorski izvještaj: Institucije prekršile pravila 473 puta

BANJALUKA - Glavna služba za reviziju Republike Srpske je od septembra 2017. do avgusta prošle godine kroz 63 revizorska izvještaja evidentirala ukupno 473 nedostatka, kršenja propisa i zakona, nepoštivanja procedura javnih nabavki i drugih problema u javnom sistemu RS.

Kojić: Opovrgnut pokušaj revizije istorije

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Milorad Kojić smatra da je komparativnom analizom između ustaškog logora smrti Jasenovac i nacističkog Aušvica potpuno opovrgnut pokušaj revizije istorije određenih centara moći, prema kojima je Jasenovac bio radni logor, a broj stradalih manji od stvarnog broja.

Revizija diploma funkcionera u BiH konačno došla na red

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se o kupovini diploma priča unazad oko 15 godina, vlasti u BiH tek posljednjih nekoliko dana počele su da se bave ovim problemom, mada je veliko pitanje da li će i kada doći do istinske revizije diploma stečenih na visokoškolskim ustanovama u BiH.

Niko ne mari za unutrašnju organizaciju u institucijama BiH

​SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je prošlo više od pet godina otkako je Savjet ministara BiH svojom odlukom zadužio institucije BiH da u roku od godinu dana donesu pravilnike o unutrašnjoj organizaciji, do danas veliki broj institucija nije uradio taj posao.

Slaba briga o malim i srednjim preduzećima u Federaciji BiH

SARAJEVO - Federacija BiH malo pažnje posvećuje malim i srednjim preduzećima i jedina finansijska injekcija koju dobiju mali poduzetnici je prilikom prvog zapošljavanja.

Najčitanije