Rezolucija

Rusija: Rezolucija 1244 osnova za rješavanje pitanja Kosova

MOSKVA - Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN predstavlja pravnu osnovu za rješavanje pitanja Kosova, saopšteno je iz Stalne misije Ruske Federacije pri EU.

Vučić: Rezolucija 1244 nije ono što mislimo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Rezolucija 1244 kompleksan dokument i da to nisu samo one dvije rečenice koje se u Srbiji pominju, jer im idu u prilog, one u kojima se priznaje integritet zemlje.

Rezolucija 1244 usvojena prije 21 godinu

BEOGRAD - Savjet bezbjednosti UN je na današnji dan prije 21 godinu usvojio Rezoluciju 1244, kojom su Kosovo i Metohija stavljeni pod mandat UN.

Dodik: Rezolucija podvala političkog Sarajeva

BANJALUKA - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta podvala od strane političkog Sarajeva kako bi saopštio već ranije pripremljene svoje istine i da ponizi srpske žrtve.

Petković: Pokazati srpsku sabornost i oštro osuditi genocid NDH

BANJALUKA - Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković poručio je da se sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta mora pokazati sabornost srpskog naroda i oštro osuditi genocid NDH i sve što je činjeno nad srpskim narodom.

Dodik: Parlament Srpske da odbaci spornu rezuluciju

LAKTAŠI - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude odbačena sporna Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je uz podršku ljudi iz SDS-a i PDP-a, usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Posebna sjednica NS RS o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da počne u ponedjeljak, 1. juna 2020. godine, a na dnevnom redu je razmatranje Informacije o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta i zauzimanje stava o njoj.

Usvojena Rezolucija o osudi ustaških zločina, poslanici HDZ BiH napustili sjednicu

SARAJEVO - Poslanici HDZ BiH danas su napustili sjednicu Predstanvičkog doma BiH tokom rasprave o Rezoluciji osude ustaških zločina.

Ukrajina bijesna na Srbiju: Kršite Rezoluciju 68, neprijateljski čin

KIJEV - Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo duboku zabrinutost zbog posjete predstavnika "okupacione administracije Krima" Beogradu.

Vučić: Rezolucija Prištine deo začaranog kruga ludila

ČAČAK - Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je usvajanje rezolucije u Prištini o navodnom genocidu Srbije na KiM dio "začaranog kruga ludila" iz kojeg nema izlaza i ocijenio da oni koji stalno vode politiku govoreći da su žrtve ne razmišljaju o budućnosti.

Najčitanije