Riža

Šta je zdravije - riža ili krompir?

Uz hljeb i tjesteninu, riža i krompir su i dalje najpopularniji prilog uz glavna jela. Stoga se postavlja pitanje - koji izbor je zdraviji?

Svaki uvoz nova cijena riže

BANJALUKA - Poskupljenje hrane nastavlja se iz dana u dan, a na spisku namirnica koje bi u narednom periodu mogle još poskupjeti je i riža za koju domaći uvoznici kažu da sa svakom novom pošiljkom stiže i nova cijena.

Ova hrana je odlična zamjena za rižu, tijesto i krompir

Želite li smanjiti unos riže, tijesta za picu, krompira i ostalih svakodnevnih namirnica? Probajte ovu hranu koja je niskokalorična, puna hranjivih tvari i jednostavna za pripremu.

Način na koji kuvamo rižu nije zdrav

​Prema riječima stručnjaka i novim naučnim istraživanjima, metoda kuvanja u šerpi dok voda ne ispari, nikako nije zdrava, jer može doći do ozbiljnih problema sa zdravljem, uključujući bolesti srca i dijabetes.

Napravite masku za lice od vode u kojoj se kuvala riža

Azijatkinje vijekovima unazad koriste pirinčanu vodu u službi lepote, bez obzira da li je u pitanju njega lica, tijela ili kose. Nježna struktura pirinčane vode umiruje iritiranu kožu, posvjetljuje ten i pomaže kod problema sa suvom kožom.

Voda u kojoj se kuhala riža sprečava nastanak bora

Neka voda u kojoj se kuhala riža postane dio vaše bjuti rutine.

Kako se pravilno čuva pirinač

Pirinač je nezaobilazna namirnica u kuhinji svake domaćice.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

U Sloveniji jagma za brašnom, rižom i tjesteninama

LJUBLJANA - Usljed epidemije virusa korona, prodaja brašna, riže i tjestenina u Sloveniji porasla je više od četiri puta u sedmici od 9. do 15. marta, u poređenju s istim periodom prošle godine, prikazuju podaci statističke agencije "Nilsen".

Smeđa riža, malo zrno velikih mogućnosti

Riža je uvijek poželjna namirnica, bez obzira na to koje je godišnje doba, ali naučna istraživanja pokazuju da što češće ili, još bolje, uvijek treba jesti integralnu, odnosnu smeđu rižu. Njene nutritivne i zdravstvene prednosti daleko su iznad bijele riže, iako je mnogi i dalje biraju zbog mekoće i bržeg kuvanja.

Stručnjaci: Način na koji većina kuva rižu opasan za zdravlje

Milioni ljudi svakodnevno rizikuju svoje zdravlje neispravnim načinom kuvanja riže, posebno ako se ta namirnica često nalazi na njihovom stolu, upozoravaju naučnici.

Riža dijeta: Smršajte sedam kilograma za tri nedjelje

Tvorac ove dijete je dr Valter Kempner, a kreirana je davne 1939. godine. Namjena ovog režima ishrane u to vrijeme bila je smanjenje krvnog pritiska, regulacija šećera,te poboljšanje zdravlja bubrežnih bolesnika.

Riža sprečava gojaznost

Studija koja je koristila podatke iz više od 130 zemalja zaključuje da konzumiranje riže može zaštititi od gojaznosti.

Kako pravilno skuvati rižu

Ukoliko ste pomislili da ne postoji ništa jednostavnije od kuvanja pirinča (riža) i da tu nema nikakvih pravila, niste baš u pravu. Evo kako da ga spremite na pravilan način.

Pi­le­ti­na s rižom

Danas vam predlažemo piletinu s rižom.

Najčitanije