Riba

Horoskopski znak s kojim bi svako rado izašao, jedan na listi "nikad više"

Neki horoskopski znakovi imaju više, a neki manje sreće u ljubavi. Sigurno ste na društvenim mrežama, kao i u stvarnom životu, pročitali ili čuli izjave da neko ne želi biti u vezi s osobom koja je rođena u horoskopskom znaku koji im nikako ne odgovara.

Evo kako da se otarasite neprijatnog mirisa od spremanja ribe

​Kako se danas kod pravoslavaca obilježava Badnji dan, kada se po pravilu piprema posna trpeza, mnogi će na meniju imati neki specijalitet od ribe.

Vidre i kormorani tamane ribu na Sani

SANSKI MOST - Riblji fond na rijeci Sani i njenim pritokama u značajnoj mjeri je ugrožen zbog umnožavanja brojnih predatora koji napadaju ribu, a najveću štetu trenutno pričinjavaju vidre i kormorani.

Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona

Velika šarena Opah riba nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice. Rijetka riba teška oko 45 kilograma, poznata i kao Moonfish (Mjesečina), otkrivena je na plaži Sunset u gradu Sisajdu.

Uginula riba iz "Ribnjaka" biće uklonjena do srijede

PRNJAVOR - Radnici prnjavorskog "Ribnjaka" su na terenu od jutros u sedam sati i radiće čitav dan kako bi danas, eventualno sutra, uklonili svu preostalu uginulu ribu, potvrdila je za "Nezavisne" Nataša Kosić, stečajni upravnik "Ribnjaka".

Dobrobiti koje ima samo jedna konzerva sardine

Zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina, proteina, vitamina B12 i selena, sardine spadaju u vrlo moćne čuvare zdravlja.

Desetine uginulih riba u ruskoj rijeci

Desetine uginulih riba pronađeno je u rijeci Mečetka u ruskoj Rostovskoj oblasti, saopštili su lokalni ekolozi i predstavnici ruskog Ministarstva za prirodne resurse i životnu sredinu.

Rumunska borba za spas rijetke riblje vrste stare 65 miliona godina

Na malom dijelu brze reke Valsan u Rumuniji živi jedna od najrjeđih riba u Evropi, a vjerovatno i na svijetu. Asprete, mala noćna riba, vrsta stara oko 65 miliona godina, skriva se ispod kamenja, ima neizvijesnu budućnost i suočava se sa bezbroj prijetnji.

Crni limun: Popularni sastojak jela Bliskog istoka

Otvaranjem tržišta, a time i sve boljom snabdjevenošću trgovina, svijet začina i začinskih mješavina postao je pristupačniji, tako da danas gotovo da nema domaćinstva u kojem se ne praktikuje moderna evropska, azijska, kineska ili neka druga strana kuhinja, koja obavezno uključuje različite egzotične začine.

Jata kormorana tamane ribu u Sani

SANSKI MOST- Jata kormorana pojavila su se u poslednjih nekoliko sedmica na više dijelova vodotoka Sane i njenih pritoka, a ovdašnji ribolovci kažu kako se radi o pticama koje u značajnoj mjeri uništavaju riblji fond.

Najčitanije