Riba

Panika u Budvi, kupači mislili da je ajkula

Riba iglun (sabljarka) koja se danas pojavila u moru kod plaže Jaz u Budvi napravila je opštu pometnju i paniku, jer su kupači pomislili da je u pitanju ajkula, prenosi CdM.

Pomor ribe u Širokoj rijeci u Banjaluci

BANJALUKA - Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada jutros je angažovalo Institut za javno zdravsto RS da uzme uzorak vode u Širokoj rijeci gdje je došlo do uginuća ribe.

Ulovio tolstolobika teškog 55 kilograma

Ribolovac Veselin Milinović iz Šećerane, naselja u sklopu Belog Manastira, imao je sreću uloviti kapitalca među slatkovodnim ribama - tolstolobika ili glavaša od čak 55 kilograma.

Bijela riba u paradajz sosu

Danas pripremite bakalara ili oslića u paradajz sosu.

Riblji recepti kao stvoreni za Veliki petak

​Tradicionalno se na Veliki petak za ručak jede riba, a u slučaju da još niste odlučili što spremiti, pomoći će vam neki od ovih recepata.

Tri namirnice koje mogu biti otrovne

Zova je izrazito ljekovita biljka koja se još u drevnoj Grčkoj i Egiptu koristila za liječenje brojnih tegoba i bolesti – od upala do probavnih tegoba.

Pastrmka čuva srce, sardina nerve

U periodu posta, riba je glavna namirnica u jelovniku vjernika. Osim što je zdrava, ukusna i može da se pripremi na mnogo različitih načina, lako se i brzo vari.

Čudno stvorenje se nasukalo na obali i zbunilo naučnike

Ogromna riba čudnog izgleda nasukala se u Kaliforniji prošle sedmice te iznenadila istraživače i naučnike od SAD-a do Australije.

Radioaktivni cezijum u japanskoj ribi

U ribama ulovljenim u vodama japanske prefekture Fukušima otkriven je prvi put poslije četiri godine radioaktivni cezijum koji prevazilazi dozvoljene granice, saopštila je danas Asocijacija ribarskih udruženja ove prefekture.

Masovni pomor ribe u Novom Južnom Velsu

U rijeci Darling, u oblasti Novi Južni Vels u Australiji došlo je masovnog uginuća ribe, a eksperti vjeruju da je uzrok pad temperature.

Najčitanije