Riba

Kineski naučnici napravili ribu robota koji guta mikroplastiku

Robotske ribe koje "jedu" mikroplastiku jednog dana bi mogle da pomognu u čišćenju zagađenih okeana u svijetu, smatra tim kineskih naučnika sa Univerziteta u Sečuanu u jugozapadnoj Kini koji je radio na ovom izumu.

Nutricionisti tvrde da je ovo najzdravija riba

Riba ne samo da je puna proteina i ima malo zasićenih masti, već je i bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma korisne za oragnizam.

Koja je najzdravija riba za jelo

Nije tajna da je riba dobra za nas. Ne samo da je puna proteina i ima malo zasićenih masti, već je i bogata omega-3 masnim kiselinama, koje mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Zanimljiv prirodni fenomen: Hiljade riba u pritokama Sane

SANSKI MOST - U više pritoka rijeke Sane ovih dana se odvija zanimljiv prirodni fenomen i radi se o mrijestu škobalja pa se u plićacima Blihe, Kozice, Banjice i drugih ovdašnjih rijeka mogu vidjeti jata ovih riba kako polažu ikru.

Pecao dronom iz solitera - rješenje za nabavku hrane tokom lokdauna u Šangaju

Šangaj, privredna prijestonica Kine, ušao je u treću nedjelju lokdauna, a mnogi stanovnici za nabavku hrane moraju da se dovijaju na razne načine.

7 namirnica koje poboljšavaju kvalitet sna

Kvalitetan san i dovoljno spavanja glavni su preduslov dobrog zdravlja, a nutricionisti tvrde da postoje namirnice koje povoljno utiču na to da se dobro naspavamo i lijepo odmorimo, kako bismo naredni dan dočekali spremniji za nove radne i životne pobjede.

Šta mozgu može da uradi konzumiranje masne ribe?

Vremenom starimo, to je normalno, kroz godine vam se opusti koža, krenete da zaboravljate, a i organi ne funkcionišu kao prije.

Domaća riba sve rjeđe na stranom tržištu

BANJALUKA, SARAJEVO - Izvoz ribe i ribljih prerađevina iz BiH prošle godine manji je za preko 2,3 miliona KM nego godinu dana ranije, pokazuju to podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Ulovljena otrovna riba kod Pašmana

Otrovna vrsta ribe ulovljena je kod ostrva Pašman u Hrvatskoj, objavljeno je iz Instituta za okeanografiju i ribarstvo.

Viktorija Bekam jede istu hranu posljednjih 25 godina

Dejvid Bekam otkrio je da njegova supruga Viktorija uglavnom jede jednu istu hranu posljednjih 25 godina.

Zašto je zimi preporučen povećan unos ribe

Razlozi zbog kojih bi trebalo da zimi povećamo unos ribe.

Najstarija riba iz akvarijuma: Dugačka je više od metra i prava je maza

Upoznajte Metuzalema, ribu koja voli da jede svježe smokve, da se češka po stomaku i za koju se vjeruje da je najstarija živa akvarijumska riba na svijetu.

Horoskopski znak s kojim bi svako rado izašao, jedan na listi "nikad više"

Neki horoskopski znakovi imaju više, a neki manje sreće u ljubavi. Sigurno ste na društvenim mrežama, kao i u stvarnom životu, pročitali ili čuli izjave da neko ne želi biti u vezi s osobom koja je rođena u horoskopskom znaku koji im nikako ne odgovara.

Evo kako da se otarasite neprijatnog mirisa od spremanja ribe

​Kako se danas kod pravoslavaca obilježava Badnji dan, kada se po pravilu piprema posna trpeza, mnogi će na meniju imati neki specijalitet od ribe.

Vidre i kormorani tamane ribu na Sani

SANSKI MOST - Riblji fond na rijeci Sani i njenim pritokama u značajnoj mjeri je ugrožen zbog umnožavanja brojnih predatora koji napadaju ribu, a najveću štetu trenutno pričinjavaju vidre i kormorani.

Najčitanije