Riba

Ulovio soma grdosiju od 45 kilograma

VELIKA KLADUŠA - Ribolovac Mensudin Pehlić, iz sela Trnovi nadomak Velike Kladuše, ulovio je na rijeci Glini, koja protiče kroz pomenuto mjesto pravu gradosiju, soma kapitalca teškog čak 45 kilograma i dugačkog 117 centimetara.

Košarac: Unaprijediti i povećati izvoz ribe iz Srpske

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas da je banjalučko preduzeće "Tropik ribarstvo – ribnjak Janj" prepoznatljivo na domaćem i inostranom tržištu jer oko 70 odsto ukupne proizvodnje ribe u BiH izvozi u zemlje EU i na tržište Cefte.

Izvadili mu ribu iz debelog crijeva, tvrdi da je slučajno sjeo na nju

Kinez (30) koji je završio s mrtvom ribom u anusu tvrdi da je "slučajno sjeo na nju", piše Daily Star.

Upecao "kraljicu riba" od 18 kilograma

SANSKI MOST - Ribolovcu Mirsadu Dediću iz Sanskog Mosta pošlo je za rukom da upeca kapitalnu mladicu tešku oko 18 kilograma, a izmjerena dužina ovog riječnog kolosa je 104 centimetara.

Pomor ribe u rijeci Spreči

U gornjem toku rijeke Spreče u Živinicama došlo je do pomora ribe, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Trebinjac ulovio pastrmku kapitalku

TREBINJE - Velibor Rajković iz Trebinja ulovio je na rijeci Trebišnjici, na lokalitetu Zasad polje, kapitalni primjerak pastrmke, težak četiri i po kilograma.

Marinirana riba na roštilju

Prijedlog za današnji ručak.

Da li biste pili lijekove od ribljeg otrova

Otrov riba poznatih kao ribe baloni, zbog sposobnosti naduvavanja sopstvenog tijela čiju zapreminu tako višestruko povećaju, veoma je jak i opasan, a naučnici su mu pronašli jednu posebnu namjenu.

Tri najbolje marinade za ribu

Svaki dobri kuvar zna da čarolija pikantnog zalogaja leži u mnoštvu malih sastojaka koji osvajaju čulo ukusa. Kada je riječ o ribi, njena tajna je u marinadi koje joj daju sočan ukus i aromatičnu nit.

Može ubiti čovjeka, a teško ju je primijetiti

Kad pomislite na najopasnije životinje na svijetu, ribe vam vjerovatno neće prve pasti na pamet, ali i one mogu biti i te kako opasne, pa čak i smrtonosne za čovjeka.

Najčitanije