Riba

Snimio šarana sa "ljudskim licem"

Prilično neobična riba primijećena je u jednom jezeru u Kini. Zbog neuobičajenog oblika glave šarana, stiče se utisak da riba ima lice čovjeka.

Ponovo pomor ribe u rijeci Spreči

U rijeci Spreči ponovo je došlo do pomora ribe čemu svjedoče fotografije koje su objavili federalni mediji.

Riba-robot kao podvodni špijun

​Najmanje pažnje svakako privlače one stvari koje izgledaju poput drugih stvari ili organizama u okruženju, pa je tako i sa robotom koji izgleda kao tuna, te ima sposobnost da podražava načine na koji ove ribe plivaju.

Uginulo više hiljada riba u jezeru Koroneja

Više hiljada uginulih riba isplivalo je na obali jezera Koroneja na sjeveru Grčke zbog visoke temperature i niskog vodostaja, saopštile su danas vlasti.

Ulovio soma teškog 103 kilograma

Mirno veče za Nevena Gvozdanovića (24) pretvorilo se u njegovu najveću bitku. Iz jezera Lapovac kod Našica u Hrvatskoj izvukao je soma od 103 kilograma, dugačkog 252 centimetra.

Kvar na zatvaraču brane prouzrokovao pomor ribe

BIJELJINA - Republička vodna inspekcija utvrdila je danas da se akcident na rijeci Drinjači dogodio usljed kvara na zatvaraču brane mini hidroelektrane "Ispod Kušlata" kojom upravlja pravno lice "Eta enerdži", rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

Veliki pomor ribe kod Zvornika

ZVORNIK – U rijeci Drinjača došlo je do masovnog pomora ribe usljed pražnjenja akumulacije mini HE Eta Energy na Kušlatu, a nakon dojave Ribočuvarska služba je odmah izašla na teren.

Morski pas "ukrao" ribu ribaru iz ruku

Nekoliko ribara zabilježilo je trenutak kada je morski pas iz okeanskih dubina iskočio i oteo ribu iz ruku kapetana broda.

Riba u rječici Širokoj uginula zbog fekalija i niskog vodostaja

BANJALUKA - Fekalije iz okolnih domaćinstava i nizak vodostaj uzrok su pomora ribe u rječici Širokoj, u banjalučkom naselju Derviši, koji se dogodio sredinom juna, potvrdili su za "Nezavisne" u Vodnoj inspekciji.

Panika u Budvi, kupači mislili da je ajkula

Riba iglun (sabljarka) koja se danas pojavila u moru kod plaže Jaz u Budvi napravila je opštu pometnju i paniku, jer su kupači pomislili da je u pitanju ajkula, prenosi CdM.

Najčitanije