Ribari

Francuski ribari blokirali luku u Lamanšu, patrola nadzire vode

LONDON - Brodovi britanske kraljevske mornarice i francuski policijski čamci patrolirali su u četvrtak kod ostrva Džerzi u Lamanšu, nakon što su francuski ribari nezadovoljni zabranom pristupa britanskim vodama započeli protest i blokadu luke na ostrvu.

Sportsko ribolovno društvo "Ključ": Izborili se za gazdovanje rijekama

KLJUČ - Sportsko ribolovno društvo "Ključ" iz istoimenog grada, poslije pravne bitke uspjelo se napokon izboriti za dobijanje prava ribolovnog gazdovanja Sanom, Sanicom i ostalim rijekama na ovom području.

Dva ribara pronađena mrtva na Dunavu

ZAGREB - Tijela dvojice ribolovaca pronađena su u čamcu na Dunavu nedaleko kod Aljmaša, na oko 20 kilometara od Osijeka.

Slovanačkim ribarima stigle hrvatske kazne

LJUBLJANA - Slovenački ribari primili su oko 50 kazni u vrednosti od skoro 41.000 evra od hrvatskih vlasti, zbog prelaženja linije razgraničenja u Piranskom zalivu između Slovenije i Hrvatske, utvrđene odlukom arbitražog suda.

Slovenija ima plan za Piranski zaliv, Hrvatsku bi to moglo koštati milione evra

BRISEL - Slovenija najavljuje da je spremna podići uloge u sporu s Hrvatskom oko prava na ribarenje u Savudrijskoj vali i tužiti je Evropskoj komisiji i Sudu Evropske unije.

Odgovor hrvatske policije, kazne slovenačkim ribarima

ZAGREB - Savudrijskim ribarima stigle su prve kazne od strane slovenačkih institucija za, kako tvrdi Slovenija, "kršenje crte razgraničenja u Savudrijskoj vali", međutim ni Hrvatska nije ostala dužna, pa je ribarima iz Slovenije poslala kazne.

Slovenci najavili kazne za hrvatske ribare: Imamo plan, reagovaćemo

LJUBLJANA - Prvi dan slovenačke jednostrane implementacije arbitražne odluke o granici na moru, te daljnja očekivanja i mjere slovenskih vlasti u Piranskom zalivu, odnosno Savudrijskoj vali, komentarisao je danas popodne na konferenciji za novinare Boštjan Šefic, državni sekretaru ministarstvu unutrašnjih poslova. Rekao je da je tokom jutra zabilježen jedan incident, ali da ih tokom dana više ne očekuje.

Boko Haram ubio 31 ribara na sjeveru Nigerije

ABUJA - Džihadistička grupa Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, saznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.

Najčitanije