Ribe

Naučnici snimili "horski nastup" riba

Okeani i mora mogu da izgledaju kao oaze mira i tišine. Kada zaronite, ako se odmaknete od gužvi u plićaku ili brujanja motora, ne čujete skoro ništa.

Krivična prijava protiv TE "Pljevlja" i četiri osobe zbog pomora ribe

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv Termoelektrane "Pljevlja" i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Inženjer iz TE Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe

PODGORICA - Zaposleni u TE Pljevlja, smjenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Cehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Fekalne vode izazvale pomor riba u Mrežnici

BIHAĆ - Povećano prisustvo amonijaka i manjak kiseonika u vodi uzroci su trovanja riba i drugih živih organizama u potoku Mrežnica, nadomak Bihaća, pokazali su rezultati analize koju je obavio Zavod za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona.

Mještani uznemireni: Mrtve ribe u Mrežnici, preživjele jedino kornjače

BIHAĆ - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK još utvrđuje uzroke onečišćenja potoka Mrežnica, koji protiče kroz prigradsko bihaćko naselje Klokot, zbog čega je došlo do masovnog uginuća riba.

Mještani Derviša zabrinuti zbog uginuća riba u rječici Širokoj

BANJALUKA - Mještani naselja Derviši danas su se šokirali kada su vidjeli da na površini rječice Široke, koja protiče kroz ovo naselje, pluta uginula riba.

Pomor ribe u jezeru Modrac, obustavljen rad Fabrike pitke vode

Vodosnabdijevanje Tuzle za sada je uredno, a u tuzlanskom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" (ViK) kažu da nema razloga da tako ne ostane i u narednim danima.

Nečujni ljubimci koji smanjuju napetost

Akvaristika, odnosno gajenje ribica i vodenih biljaka ispod površine vode, poznata je već vijekovima. Ovaj hobi je u stalnom usponu i može donijeti uživanje u novom mikrosvijetu koji sami kreiramo i održavamo. Akvarijum sa ribicama može postati i zanimljiv estetski ukras u domu.

Pomor ribe kod Kozarske Dubice

KOZARSKA DUBICA - U dubičkom selu Rakovica, u istoimenoj riječici koja tuda protiče, uočen je pomor ribe.

Eksplozivom "pecali" ribu

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za nepoznatim krivolovcima koji su u protekli utorak, na ušću rijeke Blihe u Sanu, bacili dvije eksplozivne naprave, te na taj način izlovili veću količinu ribe.

Najčitanije