Ribe

Ljepote podvodnog svijeta uhvatili okom kamere

TUZLA - Podvodna fotografija je veoma zahtjevna, ali sve je više onih koji žele istražiti podvodni svijet, a tu aktivnost promoviše Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, koja je proteklog vikenda organizovala Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki brod u Tuzli

Neobična aktivnost Djeda Mraza na Tajlandu

Posjetioci akvarijuma na Tajlandu ove nedjelje bili su veoma iznenađeni kada su vidjeli Djeda Mraza koji pliva, noseći džak pun hrane, okružen jatom znatiželjnih riba.

Novo otkriće - hobotnice disciplinuju ribe koje im pomažu u lovu

Naučno otkriće koje čini se savršeno odgovara ovoj godini dolazi iz Lisabona, a stručnjaci sa gradskog univerziteta utvrdili su bizarno ponašanje hobotnica koje su snimili kako pipcima bez razloga udaraju ribe koje im se približe.

Halapljiva murina udavila se pokušavajući da proguta ribu naduvaču

Alava murina zagrizla je više nego što je mogla da pojede kada je pokušala da proguta naduvanu ribu, odnosno naduvaču, čiji je odbrambeni mehanizam ono što joj i samo ime kaže.

Zaboravljene vrste riba ponovo plivaju italijanskim morem

Život u Sredozemnom moru i drugim italijanskim morima, ponovo je oživio, kvalitet vode se popravio, a neke od zaboravljenih vrsta riba približile su se obali, gdje su nekada bili usidreni brodovi.

Pomor ribe u jezeru Vrapčići

MOSTAR - Veliki pomor ribe primjećen je jutros u Vrapčićima sjeverno od Mostara, a uzrok su otpadne vode koje se izlijevaju iz deponije Uborak.

Pomor ribe u Velikom bačkom kanalu

BEOGRAD - U Velikom bačkom kanalu između Srbobrana i Vrbasa primjećene su velike količine uginule ribe, a zagađenje je najvjerovatnije došlo iz pravca Vrbasa, Kule i Crvenke.

Ponovo pomor ribe u rijeci Spreči

U rijeci Spreči ponovo je došlo do pomora ribe čemu svjedoče fotografije koje su objavili federalni mediji.

Masovni pomor ribe u jezeru Koronija

SOLUN - U jezeru Koronija na sjeveru Grčke došlo je do masovnog pomora ribe usljed suše i pada nivoa vode, rekli su zvaničnici.

Pomor ribe u Limu zbog povećanog sadržaja nitrita

PODGORICA - U uzorcima površinske vode iz rijeke Lim, u kojoj je otkrivena velika količina mrtve ribe, a voda je danima bila bijela, utvrđen je povećan sadržaj nitrita u odnosu na normirane vrijednosti.

Najčitanije