Ribolov

Ulovio soma grdosiju od 45 kilograma

VELIKA KLADUŠA - Ribolovac Mensudin Pehlić, iz sela Trnovi nadomak Velike Kladuše, ulovio je na rijeci Glini, koja protiče kroz pomenuto mjesto pravu gradosiju, soma kapitalca teškog čak 45 kilograma i dugačkog 117 centimetara.

Trebinjac ulovio pastrmku kapitalku

TREBINJE - Velibor Rajković iz Trebinja ulovio je na rijeci Trebišnjici, na lokalitetu Zasad polje, kapitalni primjerak pastrmke, težak četiri i po kilograma.

Ribolovnu sezonu otvorili bez zabačene udice

​SANSKI MOST - Tradicionalno otvaranje ribolovne sezone na potočnu pastrmku održano je u proteklu subotu na obalama rijeke Dabar, lijeve pritoke Sane, a prvi put je sanskim ribolovcima bilo onemogućeno da ribare.

Sportskom ribolovnom društvu "Ključ" oduzeto ribolovno pravo

KLJUČ - Sportsko ribolovno društvo "Ključ" iz istoimenog grada, nakon duže od pet decenija uspješnog ribolovnog gazdovanja Sanom, Sanicom i ostalim rijekama na ovome području, izgubilo je ribolovno pravo odlukom Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a nakon provedenog javnog natječaja.

Takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

MODRIČA - Na rijeci Bosni u Modriči u nedjelju je održano takmičenje "Lov ribe udicom na plovak" na kojem su učestvovala 32 ribolovca.

Ribar otišao da lovi šarana pa upecao patku

Zoran Marinkov juče oko 13 sati smjestio se kraj jezera Peskara u Zrenjaninu u nadi da će uloviti šarana, kapitalca. I proveo je tu čitavu noć, spavao kraj vode, a rano ujutro oglasio se alarm.

Banjalučanin pravi mamce za ribolov i lovi kapitalce

Aleksandar Miljović iz Banjaluke, strastveni je ribolovac, ali osim što voli da peca, već nekoliko godina pravi mamce za razne vrste riba, uglavnom pastrmku i mladicu.

Nakon pola sata borbe iz rijeke izvukao soma kapitalca

Predrag Antonijević, strastveni ribolovac iz Trstenika, ulovio je u Novom Selu na Zapadnoj Moravi, nedaleko od Vrnjačke Banje, soma kapitalca teškog 51 kilogram i dugačkog oko 180 centimetara.

Darko Vesić iz Banjaluke ulovio smuđa kapitalca

BANJALUKA - Darko Vesić (45), iskusni ribolovac iz Banjaluke, proteklog vikenda imao je ulov kojim bi se mogao ponositi svaki zaljubljenik u ribolov: ulovio je smuđa kapitalca, teškog oko 11 kilograma, a dugačkog čak 103 centimetra.

U Savi upecao soma teškog 73 kilograma

Svoj jučerašnji ulov u Savi Damir Huljić (41) će pamtiti cijeli život, jer veličina soma kojeg je upecao zaista je fascinantna i iznosi 73 kilograma.

Najčitanije