Rijeka

Vodostaj Sane nikad niži

SANSKI MOST - U Sanskom Mostu je izmjeren vodostaj Sane od svega 71 centimetar, što je najniži izmjereni vodostaj ove rijeke otkako se on uopšte mjeri.

Trebinjac se okliznuo u rijeku i nestao

TREBINJE- Trebinjac Milivoje Ateljević (44) nestao je u mjestu Staro Slano okliznuvši se u rijeku Trebišnjicu, a za njim se intenzivno traga

Zanimljiva ponuda pića u kafiću u Rijeci: Pfizer, Sputnik, Moderna kokteli

Na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca objavljena je fotografija interesantne ponude iz kafića u Rijeci. Posjetiocima su, u skladu s aktuelnim temama, u ponudi kokteli s nazivom Pfizer, Sputnik, Moderna.

Najobilnije kiše u posljednjih 1.000 godina, potopljen kineski grad

DŽENGDŽOU - Velike površine zemlje u centralnoj kineskoj provinciji Henan našle su se danas pod vodom, a najugroženiji je glavni grad Džengdžou koji je pogođen najobilnijim kišama, kako su meteorolozi rekli, "u posljednjih 1.000 godina."

Dolapi na Trebišnjici: Izum sa Nila koji ispisuje trebinjsku istoriju

Francuski geograf i etnolog Gijom Ležan boraveći u Trebinju u ljeto 1858. godine opisao je "plavu Trebišnjicu" i za nju rekao: "Široka, ali bez dubina, ona širi svoju bistru površinu između obrađenih brežuljaka i bašta, koje oplođava pomoću kola ili norias, kako bi rekli u Španiji".

Bacanjem cvijeća u Bunu počelo obilježavanje 29 godina od stradanja Srba

MOSTAR - Bacanjem cvijeća u rijeku Bunu danas je u Mostaru počelo obilježavanje 29 godina od stradanja i egzodusa više od 30.000 Srba iz doline Neretve koji su protjerani od 14. do 16. juna 1992. i uništena je sva njihova imovina.

Hrabri policajci izvukli starca iz Crkvene

BANJALUKA - Stariji čovjek je pokušavao da se uz žile popne na obalu, ali nije mogao. Donji dio tijela mu je bio u vodi, bio je izmoren i puno je drhtao, jedva je izgovorio kako se zove.

Nivo rijeke Une u Bihaću prešao kritičnu tačku

BIHAĆ - Usljed novih padavina rijeka Una u Bihaću prešla je kritičnu tačku.

Komemoracija Miri Furlan: Uprkos nepravdama, nije bila ogorčena

Komemoracija glumici Miri Furlan održana je danas u Hrvatskom narodnom pozorištu (HNK) u Rijeci, gdje je igrala od 2016. u predstavama "Kasandra" i "Jesenja sonata" i gdje se posljednji put pojavila u predstavi "Vježbanje života - drugi put" u junu 2020. godine.

Odron na putu Crna Rijeka - Dabrac, saobraćaj usmjeren preko Manjače

BANJALUKA - U prekidu je saobraćaj na putu Crna Rijeka - Dabrac zbog većeg odrona i vozila se preusmjeravaju iz Krupe na Vrbasu preko Manjače, saopšteno je Iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Najčitanije