Rijeka

Časna sestra tužila riječkog nadbiskupa za mobing

RIJEKA - Časna sestra optužila je riječkog nadbiskupa Matu Uzinića za mobing kojem je, kako navodi, bila izložena kako bi dala otkaz na funkciju direktora Ustanove za palijativnu zdravstvenu njegu.

Pijan sletio s ceste pa vozio kroz rijeku

Nevjerovatan videosnimak sinoć je stigao iz Donjeg Vakufa gdje je muškarac u alkoholisanom stanju sletio s ceste, a zatim vozio kroz rijeku.

Iz rijeke Bosne izvučeno tijelo muškarca

ZENICA - Tijelo nepoznatog starijeg muškarca, koji je večeras upao u rijeku Bosnu na lokalitetu kod restorana "Ušće" u Zenici, pronađeno je nakon samo sat vremena u naselju Kanal, potvrdio je Feni dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Osumnjičeni za ubistvo u Rijeci divljao na ispitivanju, završena obdukcija

RIJEKA - Roman Brnada (36), osumnjičeni za brutalno ubistvo 67-godišnje žene u centru Rijeke u kafiću Pin, pod pratnjom policije jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci.

Novi jezivi detalji brutalnog ubistva u Rijeci, osumnjičeni nastupao u Supertalentu

RIJEKA - U kafe-baru "Pin" u centru Rijeke u nedjelju je došlo do tuče u kojoj je muškarac usmrtio ženu.

Detalji ubistva u Rijeci, svjedokinja: Vukao ju je, unakazio

U kafe-baru "Pin" u centru Rijeke u nedjelju je došlo do tuče te je povrijeđena i na mjestu umrla jedna ženska osoba, saznaje se iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske.

Muškarac ubio ženu u kafiću u centru Rijeke

RIJEKA - U nedjelju rano poslijepodne u centru Rijeke dogodilo se ubistvo.

Specifičnosti rijeke Bosut

​Pored toga što je izvanredna za ljubitelje pecanja, rijeka Bosut oivičena je gustim hrastovim šumama koje se prostiru na oko 20.000 hektara.

Dva potresa u 40 minuta kod Rijeke

Područje Rijeke noćas su pogodila dva potresa u razmaku od samo 40 minuta.

Zemljotres pogodio područje kod Rijeke

RIJEKA - Jutros u 6 sati i 55 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Klane, 20 km sjeverno od Rijeke.

Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u Bosni

ZENICA - Pripadnici Specijalnog spasilački tima turske Kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD) pronašli su danas u rijeci Bosni kod Golubinje, opština Žepče, tijelo muške osobe, za koje se sumnja da se radi o drugom radniku kompanije "Cengiz Insaat" - potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Civilna zaštita KS: Noć protekla mirno, rijeke u svojim koritima

SARAJEVO - Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Raste vodostaj Bosne u Doboju

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 22.00 časa iznosio je 151 centimetar i u porastu je u odnosu na mjerenje u 19.00 časova kada je bio 109 centimetara, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vodostaj Sane nikad niži

SANSKI MOST - U Sanskom Mostu je izmjeren vodostaj Sane od svega 71 centimetar, što je najniži izmjereni vodostaj ove rijeke otkako se on uopšte mjeri.

Trebinjac se okliznuo u rijeku i nestao

TREBINJE- Trebinjac Milivoje Ateljević (44) nestao je u mjestu Staro Slano okliznuvši se u rijeku Trebišnjicu, a za njim se intenzivno traga

Najčitanije