Rimac

Rimac nudi 1.000 evra za svakog preporučenog radnika

​Hrvatski inovator i preduzetnik Mate Rimac, porijeklom iz BiH, objavio je na svom Facebook profilu da je njegova kompanija "Rimac Group" u potrazi za velikim pojačanjima, a svakog ko preporuči radnika nagradiće sa 1.000 evra bruto.

Poznat datum prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom

Pininfarina Battista, model koji se promoviše kao najjači italijanski automobil svih vremena, uskoro će krenuti ka svojim vlasnicima.

Stigli su iz Amerike kako bi probali Rimčevu Neveru

Popularni YouTube kanal objavio je utiske sa druženja s Neverom.

Rimac otkrio što radi nakon vjenčanja: Zar nisi na medenom mjesecu?

Mate Rimac i Katarina Lovrić vjenčali su se prošlog vikenda u Livnu, gdje su priredili veliko svadbeno slavlje, ali novopečeni supružnici još uvijek nisu otputovali na medeni mjesec.

Rimac zvanično preuzima Bugatti, sjedište kompanije seli u Hrvatsku

Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugattija, a kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije - Bugatti Rimac i Rimac Technology.

"Peckanja" Rimca i Tesle čiji auto je brži

I Ilon Mask i Mate Rimac tvrde da prave najbrži električni automobil na svijetu.

Rimac Nevera protiv Ferrarija SF 90, pogledajte test

Rimac je za svoj električni hipersportski automobil do sada koristio oznaku C_Two, s obzirom na to da je u pitanju bio prototip, a auto je danas dobio svoje komercijalno ime pod kojim će se prodavati širom svijeta.

Poznato kada stiže Rimac C_Two

Ovaj automobil ima čak 1.914 kosnjih snaga, obrtni moment od 2.300 Nm, maksimalnu brzinu od 412 km/hm ubrzanje 0-100 km/h za 1,85 sekundi i cijenu od 1,7 miliona evra.

Mate Rimac se oženio u Titovoj vili

Mate Rimac, osnivač i vlasnik kompanije Rimac sutomobili, juče se oženio u Splitu.

Rimac počeo proizvodnju modela C_Two

Trenutno je riječ o pretprodukcijskoj fazi u kojoj će se u pogonima u Velikom Trgovišću proizvesti prvih šest prototipova novog modela.

Najčitanije