Rio Tinto

Rio Tinto želi da ponovo razgovara o projektu Jadar litijum

Rio Tinto želi da ponovo pokrene razgovore sa vladom Srbije o svom projektu Jadar litijum vrijednom 2,4 milijarde dolara izjavio je danas izvršni direktor i predsjednik kompanije Sajmon Tomson, prenio je Rojters.

Poražavajući izvještaj o Rio Tintu: Maltretiranja, rasizam, silovanja

LONDON - Kompanija Rio Tinto prihvatila je i objavila izvještaj koji pokazuje koliko su maltretiranje, uznemiravanja i rasizam rašireni u globalnom rudarskom gigantu, uključujući 21 pritužbu o silovanju, pokušaju silovanja ili seksualnog napada u proteklih pet godina, prenosi Rojters.

Mihajlović: Na Rio Tinto stavljena tačka

​BEOGRAD - Potpredsjednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, poručila je danas da je vlada definitivno stavila tačku na projekat Rio Tinta u Srbiji, kao i da o izmjeni Zakona o rudarstvu i moratorijumu na iskopavanje litijuma treba povesti veliku raspravu poslije izbora, pošto se ta tema sada najdirektnije politizuje.

Rojters: Ništa dobro za Rio Tinto poslije odluke Vlade Srbije

LONDON - Kompanija Rio Tinto ima samo loše opcije dok pokušava da spasi projekat iskopavanja litijuma u Srbiji vrijedan 2,4 milijardi dolara koji je Vlada Srbije suočena sa ekološkim protestima otkazala prošle nedjelje, ocjenjuje agencija Rojters, navodeći da anglo-australijski rudarski gigant ima malo iskustva kada je riječ o skiciranju putanje kuda dalje.

Akcije "Rio Tinta" doživjele još veći pad

MELBURN - Akcije kompanije "Rio Tinto" pale su više od pet odsto na australijskoj berzi nakon što joj je Vlada Srbije poništila odluke za istraživanje jadarita u okolini Loznice.

Brnabić: Tačka na Rio Tinto nema veze sa Ðokovicem

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je sinoć da zatvaranje projekta Rio Tinto nema veze sa slučajem Novaka Ðokovića, koga je novinska agencija Rojters povezala sa cijelim slučajem, jer mu je prošle nedjelje zabranjeno da igra na Australijan openu.

Jadarit i Rio Tinto u Srbiji - šta o tome treba da znate

Šesnaest godina otkako je novi mineral pronađen u blizini Loznice, jadarit je došao u centar pažnje srpske javnosti, a poslije nedjelja protesta i blokada puteva 2021, Vlada Srbije odlučila je da stopira projekat iza kojeg stoji kompanija Rio Tinto čiji cilj je bio otvaranje rudnika.

Pad akcija "Rio Tinta" nakon odluke Vlade Srbije

MELBURN - Akcije kompanije "Rio Tinto" bilježe danas pad nakon što je Srbija povukla dozvole za istraživanje litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu, što je ugrozilo ambiciju ove anglo-australijske rudarske kompanije da postane najveći evropski snabdijevač metala koji se koristi u električnim vozilima.

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije

BEOGRAD - Rio Tinto je večeras saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za projekat "Jadar", te da se poništavaju svi pravni akti u vezi s projektom.

Rio Tinto: Zabrinuti smo zbog izjava predstavnika Vlade Srbije

BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto je danas u saopštejnu upućenom medijima izrazila zabrinutost zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar".

Kraj za Rio Tinto u Srbiji?

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sazvala je za sutra u 17.00 časova sjednicu Vlade, saznaje Tanjug iz kabineta premijerke.

Novi ekološki protesti u Srbiji

BEOGRAD - Građani i ekološki aktivisti, koji se priotive projektu Rio Tinta u Srbiji, okupili su se danas ispred Vlade Srbije, na poziv pokreta Ekološki ustanak i blokirali saobraćaj u Kneza Miloša i Nemanjinoj ulici.

Vučić: Nisam naivan, znam da je cilj moja glava

BEOGRAD - Nisam ja naivan da mislim da organizatori skupova nemaju isključivo jedan cilj, a to je moja glava, izjavio je danas predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da s tim nema problem, jer je i takav cilj pošten, ali da bi pošteno bilo i da oni koji skupove organizuju, to otvoreno i kažu građanima.

Vučić: Ulica neće voditi Srbiju

BEOGRAD - Ulica nikada neće voditi politiku Srbije dok sam na mjestu predsjednika, poručio je večeras predsjednik Aleksandar Vučić i najavio da će u narednih nekoliko dana boraviti na području između Loznice i Krupnja i sa ljudima razgovarati o eventualnoj eksploataciji jadarita u tom kraju.

Najčitanije