Roba

Rekordna poskupljenja hrane će potrajati

Faktori koji su doveli do ogromnog rasta cijena žitarica i uljarica, od kojih zavise i cijene ostalih prehrambenih proizvoda, ne mogu se otkloniti u kratkom roku. Zato će rekordna poskupljenja hrane potrajati.

"Otvoreni Balkan" zaživio: Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija brišu granice

BEOGRAD - Zbog stupanja na snagu "Otvorenog Balkana", za poljoprivredne proizvode između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije od početka godine više neće biti zadržavanja kamiona na graničnim prelazima.

Novembarski izvoz oborio sve rekorde

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u novembru izvezla robu vrijednu 1,45 milijarde KM, što je prvi put da je u jednom mjesecu izvozni rezultat bh. privrede veći od 1,4 milijarde KM, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Spriječeno krijumčarenje markirane tekstilne robe

SARAJEVO - Na području Brčkog i Bijeljine spriječeno je krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njena dalja distribuciju, a uhapšena su tri državljanina BiH, saopštila je Granična policija.

Roba iz BiH opet našla put do kosovskih kupaca

BANJALUKA, SARAJEVO - Da su se domaća preduzeća iz BiH vratila na tržište samoproglašenog Kosova, potvrđuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH, prema kojima je izvoz za 10 mjeseci ove godine povećan za preko 36 miliona KM u odnosu na isti period lani.

Usidreni brodovi dižu cijenu robe

Ne prestaju problemi u svjetskim lancima snabdijevanja. Trenutno gotovo 600 brodova čeka na istovar, odnosno utovar robe pred najvećim svjetskim lukama. To je dvostruko više nego početkom godine.

Šivene maske najtraženija roba na društvenim mrežama

Kriza izazvana virusom korona podstakla je mnoge da iskoriste priliku i naprave biznis od onoga što će još dugo biti neophodno - zaštitne maske, pa njihova ponuda cvjeta, od prodavnica, muzeja, knjižara, društvenih mreža Instagram i Facebook.

U Bileći zaplijenjene cigarete vrijedne oko 43.000 KM

SARAJEVO - Na području Bileće spriječen je nezakonit promet 8.750 kutija cigareta "korset" bez akciznih markica, vrijednosti oko 43.000 KM, saopštila je Granična policija BiH.

Željeznice RS: Prevoz robe prugom nije ispunio očekivanja

DOBOJ - Željeznice RS nisu imale prevelike koristi zbog situacije u vezi s koronom koja je zaustavila drumski saobraćaj jer prevoz robe prugom umjesto drumom nije bio koliko su u ovom preduzeću očekivali.

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe

BEOGRAD, SARAJEVO - Srbija je jutros u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe, a nakon apela koji je prekjuče uputio ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

Najčitanije