Robert Fico

Bivši premijer Slovačke optužen za rasizam

BRATISLAVA - Bivši premijer Slovačke Robert Fico optužen je za rasizam zbog komentara o ugroženoj romskoj populaciji, saopšteno je iz slovačke policije.

Fico ponudio ostavku

BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico rekao je danas da je spreman da podnese ostavku i imenuje nasljednika ako predsjednik pristane da njegovoj stranci Smer dodijeli pravo da izabere novog premijera.

Slovačka sprečava profitiranje posrednika od uvoza radnika sa Balkana

BRATISLAVA - Premijer Slovačke Robert Fico je najavio da će ove godine Vlada donijeti mjere kako bi od niske nezaposlenosti profitirali Slovaci, a ne strane posredničke agencije, uvozom radne snage sa Balkana ili trećih zemalja.

Fico: Balkan ponovo počeo da gori

NJUJORK - Nakon razgovora sa generalnim sekretarom UN, slovački premijer Robert Fico izjavio da je važno nekim državama na Balkanu ponuditi evropsku perspektivu.

Slovački premijer radio cijelu noć u fabrici

BRATISLAVA - U znak solidarnosti s radnicima koji traže povećanje plata, slovački premijer Robert Fico radio je cijelu noć – osam sati na pokretnoj traci u fabrici sjeverno od Bratislave.

Slovački premijer: Kod nas nema mjesta islamu

BRATISLAVA - Slovačke vlasti ne žele muslimanske izbjeglice u svojoj zemlji ni prema kvotama EU, a premijer te zemlje Robert Fico jasno je poručio da će primiti samo hrišćane sa Bliskog istoka, ako uopšte moraju primati migrante.

Najčitanije