Robot

Robot "Angel" - savršena medicinska sestra

Robot "Angel" (Anđeo), koji radi posao medicinske sestre, uveliko spasava živote u Rusiji.

AI roboti mogu da razviju predrasude isto kao ljudi

Za razliku od ljudi koji imaju emocije, roboti se obično opisuju kao hladni i ne baš brižni automatoni koji baziraju sve svoje postupke i odluke na informacijama i podacima koji su im dostupni.

Hrvatska dobila sredstva iz EU, robot će operisati ljude u Zagrebu

ZAGREB - U savremenoj medicini sve više operativnih zahvata obavljaju roboti, navodi Hina koja prenosi da bi Hrvatska uskoro, uz pomoć bespovratnih sredstava iz EU fondova, trebalo da dobije prvi hirurški robotski sistem u Kliničko-bolničkom centru (KBC) Zagreb.

Neobičan hotel u Tokiju: Goste dočekuju roboti dinosaurusi

Jedan hotel u Tokiju nudi gostima nesvakidašnji doček - robote dinosauruse na recepciji, ali to nije jedina neobičnost, jer ovaj ugostiteljski objekat raspolaže i akvarijumom u kojem se takođe nalaze roboti, ovoga puta u obliku raznobojnih svjetlećih riba.

Upoznajte robota - kućnog ljubimca

Aibo, novo Sonyjevo izdanje psa robota predstavljeno krajem prošle godine, dosad je bilo dostupno samo u Japanu. Ako imate 2.899 američkih dolara dobićete robota (psa igračku), pločice za označavanje i trogodišnju pretplatu na usluge.

Budućnost je stigla? Robot opušteno prošetao među ljudima

Na Tviteru se pojavio video koji pokazuje humanoidnog robota kakko se slobodno kreće po dvorištu. Ovaj snimak su mnogi nazvali apokaliptičnim.

Robot-poštar stigao u Norvešku

Norveški grad Kongsberg dobija prvog robota-poštara.

Seks robot sada može da vas odbije

Kreator seks robota Samante dokotor Serđi Santos unaprijedio je, na nagovor supruge, svog robota tako da ona sada može da odbije seks, ukoliko nije rasposložena.

Roboti umjesto roditelja

PEKING - Roboti zamjenjuju roditelje u Kini - mali android "iPal" ima svijest osmogodišnjaka, košta 1.400 dolara, govori dva jezika, daje lekcije iz matematike, priča viceve i komunicira sa djecom putem ekrana tableta na svojim prsima.

Stižu roboti za vađenje krvi

Dolaze krvožedni roboti. Doslovno, žele vašu krv, i to vensku. Naime, naučnici sa Univerziteta Rutgers razvili su robota koji služi za vađenje krvi i potom njenu analizu. Ono za što nam danas treba više od jednog medicinskog radnika.

Najčitanije