Robot

Pogledajte kako radi robotska službenica na šalteru u Rusiji

U Permu u Rusiji, u matičnoj službi radi robot-službenica. Humanoidni robot na šalteru može da izdaje dokumenta kao što su uvjerenja o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koja se u Rusiji koriste pri obavljanju određenih administrativnih procedura.

Humaniod mijenja opštinskog službenika

Robot sličan čovjeku koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je da radi sa javnošću u kancelariji administracije u Sibiru.

Robot đacima dijelio završne diplome

Ðacima u jednoj školi u austrijskom mjestu Kajndorf an der Sulm, povodom završetka školovanja, ove godine diplome, umjesto direktora ili nastavnika, uručio je robot.

Robot-pas na prodaju: Da li vrijedi 74.500 dolara?

Spot, čuveni robot-pas kompanije Boston Dynamics, sada je zvanično dostupan za kupovinu.

Upoznajte najnovije pripadnike kineske vojske: robot-tenkove

Opremljene mitraljezom i infracrvenom kamerom za noćno osmatranje, nove kineske vojne mašine kreću se i po najnepristupačnijim predjelima, zamjenjujući ljude u rizičnim situacijama.

U Belgiji roboti mjere temperaturu i kontrolišu nošenje maski

Roboti koji govore više od 53 jezika, otkrivaju da li neko ima temperaturu i utvrđuju da li ljudi nose zaštitne maske na odgovarajući način predstavljani su u Belgiji kao prva linija kontrole u bolnicama i prodavnicama.

Robot podsjeća ljude da drže distancu

U trenutku kada jednostavno dijeljenje prostora sa drugom osobom može biti opasna aktivnost, mnoge vlade, aerodromi i bolnice otkrivaju pogodnosti korišćenja robota za bezbjedno čišćenje površina i isporuku roba i paketa.

U japanskim hotelima robot dočekuje pacijente s virusom korona

Pacijenti pozitivni na virus korona koji imaju lakše simptome bolesti, izolaciju će provesti u nekoliko tokijskih hotela u kojima će ih odmah u predvorju dočekati - robot.

Pomoć u teškim trenucima-trgovački centri Robot

Kompanija Robot, nastoji održati stabilnu situaciju sa opskrbom hrane i osnovnih životnih proizvoda u ovim trenucima, što je pored zdravlja jedna od većih briga naših građana.

Roboti koji sami uče da hodaju

Odavno je jasno da će roboti igrati važnu ulogu u budućnosti čovječanstva, ali je neophodno da se prevaziđu mnoge prepreke kako bi ostvarili svoj pun potencijal.

Najčitanije