Robot

Robot Ameca počinje da plaši svoje kreatore

Britanska kompanija Engineered Arts objavila je još jedan video svog humanoidnog robota Ameca, koji je nedavno postao poznat po tome što je robot koji pokazuje najtačnije ljudske izraze ikada.

Robot avatar pomaže nepokretnima da komuniciraju sa okolinom

Japanski komičar Mr Aso, koji zbog spinalne mišićne atrofije ne može da pomjeri bilo koji dio svog tijela osim lica i lijevog palca, radi preko robota avatara da bi opsluživao mušterije u kafiću u Tokiju.

Diplomate u Ženevi bez dogovora o ograničenju robota ubica

Diplomate koje od ponedjeljka u Ženevi raspravljaju o ograničenjima upotrebe autonomnih oružanih sistema, umjesto da započnu rad na sporazumu, dogovorili su samo da nastave razgovore.

Robot Ameka sa zapanjujuće realističnim izrazima lica

Kompanija Engineered Arts, koja sebe naziva “vodećim dizajnerom i proizvođačem humanoidnih robota za zabavu”, nedavno je predstavila svoju najnoviju kreaciju - Ameku, koju opisuju kao najnaprednijeg humanoidnog robota na svijetu.

Ruska firma pravi robota, traže kandidate koji će "prodati" glas i lice

Kompanija koju je Arnold Švarceneger tužio za 10 miliona dolara jer su napravila robota koji se zvao Robot-C i izgledao isto kao on, sada je pokrenula novi posao.

Roboat, čamac koji plovi amsterdamskim kanalima bez kormilara

U holandskoj prijestonici testira se robot, samovozeći čamac veličine automobila.

Kako izgleda kada robot vakciniše

Nevezano za stavove ljudi o vakcinaciji koji se tiču vjere, zdravstvenog stanja ili lične volje, sigurno da ima i onih koji se boje igle. Ali, zato se sada pojavilo inovativno rješenje i za takav problem odnosno strah.

Robot Spot pleše kao Džeger

Kompanija Boston Robotiks stvorila je robota psa koji pleše kao jedan od najpopularnijih rokenrol pjevača.

Flota robota na ulicama Moskve, zamijeniće poštare

Flota robota opremljenih vještačkom inteligencijom, u vlasništvu ruskog internet giganta Jandeksa, izašla je na ulice Moskve da isporučuje poštu širom ruske prijestonice, pridružujući se floti dronova za isporuku hrane.

Američka vojska pravi robote snajperiste

Američka vojska pravi robote snajperiste.

Najčitanije