Robot

Robot napisao tekst za "Guardian": Ljudi, ne želim da vas izbrišem

GPT-3, moćni generator jezika, napisao je tekst za "Guardian" u namjeri da uvjeri čitaoce da roboti koji razmišljaju dolaze u miru. Tekst o vještačkoj inteligenciji je nakon uredničkih intervencija objavljen u rubrici "Mišljenja".

Izgovorite ime i robot doktor će reći da li ste zaraženi koronom

Vještačka inteligencija otišla je korak dalje. Roboti će razlikovati 6.300 parametara ljudskog glasa, pa će tako prema glasu moći da procijene da li osoba boluje od Parkinsonove bolesti, ili kancera ili je zaražena virusom - korona.

Na aerodromu "Heathrow" roboti vrše dezinfekciju

Londonski aerodrom "Heathrow" uveo je robote za čišćenje i druge mjere u nastojanju da se smanji rizik od širenja virusa korona pošto je Britanija ublažila određene restriktivne mjere za putovanja.

Pogledajte kako radi robotska službenica na šalteru u Rusiji

U Permu u Rusiji, u matičnoj službi radi robot-službenica. Humanoidni robot na šalteru može da izdaje dokumenta kao što su uvjerenja o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koja se u Rusiji koriste pri obavljanju određenih administrativnih procedura.

Humaniod mijenja opštinskog službenika

Robot sličan čovjeku koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je da radi sa javnošću u kancelariji administracije u Sibiru.

Robot đacima dijelio završne diplome

Ðacima u jednoj školi u austrijskom mjestu Kajndorf an der Sulm, povodom završetka školovanja, ove godine diplome, umjesto direktora ili nastavnika, uručio je robot.

Robot-pas na prodaju: Da li vrijedi 74.500 dolara?

Spot, čuveni robot-pas kompanije Boston Dynamics, sada je zvanično dostupan za kupovinu.

Upoznajte najnovije pripadnike kineske vojske: robot-tenkove

Opremljene mitraljezom i infracrvenom kamerom za noćno osmatranje, nove kineske vojne mašine kreću se i po najnepristupačnijim predjelima, zamjenjujući ljude u rizičnim situacijama.

U Belgiji roboti mjere temperaturu i kontrolišu nošenje maski

Roboti koji govore više od 53 jezika, otkrivaju da li neko ima temperaturu i utvrđuju da li ljudi nose zaštitne maske na odgovarajući način predstavljani su u Belgiji kao prva linija kontrole u bolnicama i prodavnicama.

Robot podsjeća ljude da drže distancu

U trenutku kada jednostavno dijeljenje prostora sa drugom osobom može biti opasna aktivnost, mnoge vlade, aerodromi i bolnice otkrivaju pogodnosti korišćenja robota za bezbjedno čišćenje površina i isporuku roba i paketa.

Najčitanije