Robot

Kako je robot pas naučio da se odbrani od udaraca ljudi?

Otkako je kompanija Boston Dynamics, prije nekoliko godina, predstavila koncept četvornožnog robota psa, svijet se zabavljao gledajući kako ih inženjeri guraju i šutiraju na testovima, a pred Novu godinu i kako savršeno igraju tvist.

Novi savremeno opremljeni Robot i u Gradišci

Domaći trgovački centar Robot jedan je od vodećih domaćih kompanija u oblasti trgovine i proizvodnje na području BiH. Kupovina domaćih proizvoda, vjerovatno je i najvažnija stvar u ekonomiji naše zemlje, a taj značaj Robot je prepoznao od svog osnivanja i u Bosni i Hercegovini 1995. godine. Kompanija Robot ove godine slavi 25 godina postojanja, te broji preko 2000 zaposlenika.

Ininu platformu traži robot ronilica, zasad bez rezultata

ZAGREB - Zasad nema traga Ininoj platfomi Ivana D, koja je nestala u moru prošlog vikenda usljed olujnog nevremena.

Usisivači roboti pogodni za špijunažu, pokazalo istraživanje

Usisivači roboti veoma su pogodni za hakovanje i putem njih moguće je snimiti sva dešavanja u nekoj kući ili prisluškivati ukućane, a moguće su i druge vrste špijunaže, pokazuje istraživanje.

Novi Diznijev robot na impresivan način imitira pokrete ljudskog lica

I pored toga što trenutno nije prekriven kožom, robot kompanije "Dizni risrč" izgleda impresivno, posebno njegova sposobnost da imitira ljudsku mimiku lica.

Otvoren hipermarket Robot u Derventi

Domaći trgovački lanac Robot velikom brzinom nastavlja sa širenjem svoje trgovačke mreže na području Bosne i Hercegovine.

Robot napisao tekst za "Guardian": Ljudi, ne želim da vas izbrišem

GPT-3, moćni generator jezika, napisao je tekst za "Guardian" u namjeri da uvjeri čitaoce da roboti koji razmišljaju dolaze u miru. Tekst o vještačkoj inteligenciji je nakon uredničkih intervencija objavljen u rubrici "Mišljenja".

Izgovorite ime i robot doktor će reći da li ste zaraženi koronom

Vještačka inteligencija otišla je korak dalje. Roboti će razlikovati 6.300 parametara ljudskog glasa, pa će tako prema glasu moći da procijene da li osoba boluje od Parkinsonove bolesti, ili kancera ili je zaražena virusom - korona.

Na aerodromu "Heathrow" roboti vrše dezinfekciju

Londonski aerodrom "Heathrow" uveo je robote za čišćenje i druge mjere u nastojanju da se smanji rizik od širenja virusa korona pošto je Britanija ublažila određene restriktivne mjere za putovanja.

Pogledajte kako radi robotska službenica na šalteru u Rusiji

U Permu u Rusiji, u matičnoj službi radi robot-službenica. Humanoidni robot na šalteru može da izdaje dokumenta kao što su uvjerenja o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koja se u Rusiji koriste pri obavljanju određenih administrativnih procedura.

Najčitanije