Robot

Robot koji radi zadaće

Priča o učenici koja je koristila "pisajućeg robota" kako bi brže završila zadaću dospjela je prošle nedjelje na naslovnice kineskih magazina, a i započela debatu.

Robot-umjetnik koji crta ljude

​Ukoliko ste se ikada zapitali kako izgledate u očima robota, uskoro ćete to i saznati. Inženjeri u britanskoj kompaniji Engineered Arts rade s britanskim vlasnikom umjetničke galerije kako bi stvorili robotskog umjetnika koji ima ljudski lik i mogućnost crtanja, prenosi Reuters.

Stižu roboti koji će postati svjesni svog postojanja

​Eksperti za robotiku sa Columbia univerziteta kreirali su mehaničku ruku koja ne samo da može da se pokreće, već i da postane svjesna svog postojanja, što je, tvrde, korak ka samosvjesnim mašinama.

Amazon proizveo autonomnog robota za dostavu

Kompanija Amazon je ušla u svijet dostavnih robota tako što je proizvela robota pod nazivom Amazon Scout.

Šta sve mogu novi roboti kompanije LG?

LG Electronics će na sajmu CES 2019 predstaviti nadograđenu verziju svog nosivog robota CLOi SuitBot, zajedno s linijom poboljšanih uslužnih robota koji se približavaju komercijalnoj upotrebi.

Robot brine o ljudima u staračkom domu, oni se vezali za njega

Zora možda ne djeluje kao bogzna šta – više liči na simpatičnu igračku nego na futurističko čudo – ali ovaj robot je centralni dio eksperimenta u Francuskoj koji bi mogao da promijeni način brige o starijim pacijentima.

Ovaj mali leteći robot predstavlja budućnost spasavanja ljudi

Stručnjaci za robotiku sa Univerziteta u Cirihu, u saradnji sa kolegama iz Politehničke škole iz Lozane, konstruisali su dron promJenljivog oblika i veličine, što ovog malog letećeg robota čini idelnim sveznikom spasilaca u misijama traganja i spašavanja iz različitih opasnih situacija.

Boris, ruski robot koji baš i nije tako savršen

Može da hoda, može da razgovara, a može čak i da igra kao robot. A da li je to zaista robot?

Počinje prodaja hrane koju su proizveli roboti

​Britanski lanac supermarketa Waitrose najavio je da će krajem 2019. početi sa prodajom namirnica koju su proizveli roboti-farmeri, što je još jedan korak napred u automatizaciji uzgajanja, distribucije, te prodaje hrane.

Nevjerovatan incident: Robot napao 24 zaposlena, jedan u kritičnom stanju

NJU DŽERSI - Čak 24 zaposlena u kompaniji Amazon iz skladišta u Nju Džersiju hospitalizovana su nakon incidenta u kojem je robot, koji im inače pomaže u skladištu, 'poludio' i počeo ih špricati sredstvom za zaštitu od medvjeda, a jedan je radnik završio u kritičnom stanju.

Najčitanije