Robot

Ruski robot Fedor sljedeći "osvajač" Mjeseca?

Ruski humanoidni robot, poznat pod imenom FEDOR ili Skybot F850, mogao bi u skoroj budućnosti da dobije zanimljivu ulogu u ponovnom osvajanju Mjeseca.

Robot-pas ne traži hranu ni šetnju, košta oko 3.000 dolara

Robot-pas kompanije "Sony" pod imenom Aibo, može da uključi mikrotalasnu rernu i usisivač, upozorava lavežom da je mašina za veš završila sa pranjem, ali i pravi selfije i pozira.

Užas u Kaknju: Dim ugušio radnika u tržnom centru

KAKANJ - U Kaknju je u večernjim satima došlo do požara u tržnom centru "Robot", a jedna osoba je smrtno stradala.

Razvili robote koji misle i popravljaju

EDINBURG - Potpuno autonomne robote koji su u mogućnosti da pregledaju oštećene vjetroparkove razvili su škotski naučnici.

Roboti će uskoro prepoznavati ljudske emocije?

Sa razvojem vještačke inteligencije i robotike, poslednjih godina se pojavila i povećana potražnja za tehnologijama koje bi prepoznavale i prilagođavale se ljudskom ponašanju, emocijama i namjerama.

Užičko kolo na "robotski" način

Kinezi su na konferenciji u Beogradu, između ostalih inovacija, prikazali - robote koji plešu.

Robotski skelet koji "čita misli" korisnika

Prema posljednjim izveštajima jedan korisnik koji nema sposobnost kretanja uspio je da uz pomoć robotskog spoljašnjeg skeleta napravi prve pokrete, a zahvaljujući tome što, kako se opisuje, skelet "čita misli onoga koji ga koristi".

300 robota čistača priča viceve na pet jezika

Kompanija LionsBot iz Singapura proizvodi robote specijalizovane za čišćenje velikih prostora. Osim toga što su specijalizovani za različte operacije, ovi roboti su, zbog svoje interaktivnosti, veoma zabavni ljudima.

Revolucija: Robot gimnastičar koji se okreće za 360 stepeni

Humanoidni robot Boston Dynamics Atlas donosi sasvim novi pogleda na vještačku inteligenciju.

Riba-robot kao podvodni špijun

​Najmanje pažnje svakako privlače one stvari koje izgledaju poput drugih stvari ili organizama u okruženju, pa je tako i sa robotom koji izgleda kao tuna, te ima sposobnost da podražava načine na koji ove ribe plivaju.

Najčitanije