Robot

Stiže Teslin humanoidni robot

SAN FRANCISKO - Glavni izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask, najavio je da će ovaj proizvođač električnih automobila vjerovatno sljedeće godine lansirati prototip humanoidnog robota "Tesla Bot", koji je osmišljen za opasne, ponavljajuće ili dosadne poslove koje ljudi ne vole da rade.

CyberDog je novi robot ljubimac iz kompanije Xiaomi

Kineski tehnološki gigant Xiaomi predstavio je četvoronožnog robota po imenu CyberDog: eksperimentalnu mašinu otvorenog koda za koju kompanija kaže da "ima neispričive mogućnosti".

Kako je robot pas naučio da se odbrani od udaraca ljudi?

Otkako je kompanija Boston Dynamics, prije nekoliko godina, predstavila koncept četvornožnog robota psa, svijet se zabavljao gledajući kako ih inženjeri guraju i šutiraju na testovima, a pred Novu godinu i kako savršeno igraju tvist.

Novi savremeno opremljeni Robot i u Gradišci

Domaći trgovački centar Robot jedan je od vodećih domaćih kompanija u oblasti trgovine i proizvodnje na području BiH. Kupovina domaćih proizvoda, vjerovatno je i najvažnija stvar u ekonomiji naše zemlje, a taj značaj Robot je prepoznao od svog osnivanja i u Bosni i Hercegovini 1995. godine. Kompanija Robot ove godine slavi 25 godina postojanja, te broji preko 2000 zaposlenika.

Ininu platformu traži robot ronilica, zasad bez rezultata

ZAGREB - Zasad nema traga Ininoj platfomi Ivana D, koja je nestala u moru prošlog vikenda usljed olujnog nevremena.

Usisivači roboti pogodni za špijunažu, pokazalo istraživanje

Usisivači roboti veoma su pogodni za hakovanje i putem njih moguće je snimiti sva dešavanja u nekoj kući ili prisluškivati ukućane, a moguće su i druge vrste špijunaže, pokazuje istraživanje.

Novi Diznijev robot na impresivan način imitira pokrete ljudskog lica

I pored toga što trenutno nije prekriven kožom, robot kompanije "Dizni risrč" izgleda impresivno, posebno njegova sposobnost da imitira ljudsku mimiku lica.

Otvoren hipermarket Robot u Derventi

Domaći trgovački lanac Robot velikom brzinom nastavlja sa širenjem svoje trgovačke mreže na području Bosne i Hercegovine.

Robot napisao tekst za "Guardian": Ljudi, ne želim da vas izbrišem

GPT-3, moćni generator jezika, napisao je tekst za "Guardian" u namjeri da uvjeri čitaoce da roboti koji razmišljaju dolaze u miru. Tekst o vještačkoj inteligenciji je nakon uredničkih intervencija objavljen u rubrici "Mišljenja".

Izgovorite ime i robot doktor će reći da li ste zaraženi koronom

Vještačka inteligencija otišla je korak dalje. Roboti će razlikovati 6.300 parametara ljudskog glasa, pa će tako prema glasu moći da procijene da li osoba boluje od Parkinsonove bolesti, ili kancera ili je zaražena virusom - korona.

Najčitanije