Roditelji

10 osobina koje djeca najčešće nasljeđuju od očeva

Karakterne osobine i fizički izgled djeca nasleđuju od oba roditelja, ali isto važi i za bolesti i različite zdravstvene rizike.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH: Mjesečne naknade roditeljima njegovateljima

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je usvojio predloženi zakon o roditeljima njegovateljima u Federaciji BiH.

Zvijezde "Igre prijestola" postale roditelji

Zvijezde serijala "Igra prijestola" Rouz Lesli i Kit Harington postali su roditelji, a par je je juče primijećen u Londonu sa bebom

Roditelji nakon presude Mujkiću: Kazna ponižavajuća, borićemo se i dalje

BANJALUKA - Nakon što je Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda Okružnog suda u Banjaluci, smatrajući da je kazna ponižavajuća.

Novo istraživanje: Djeca kojoj se čita prije vrtića naprednija

Djeca kojoj roditelji čitaju prije nego što krenu u vrtić naprednija su od vršnjaka, pokazalo je novo američko istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics".

Odlazak roditelja na rad u inostranstvo loš po djecu

Članovi Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope usvojili su nacrte izvještaja, rezolucije i preporuka o posljedicama koje po djecu ostavlja to što njihovi roditelji odlaze u druge zemlje u potrazi za poslom.

Roditelji poslali zaraženo dijete u školu u Beogradu

BEOGRAD - U Osnovnoj školi "Braća Jerković" iz Železnika na nastavu je juče došao učenik trećeg razreda, za koga je utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Trivić: Naći ćemo rješenje i ako bude bojkota nastave

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da kod nekih roditelja sigurno postoji strah da šalju djecu u školu zbog rizika od zaraze virusom korona, te poručila da su sve institucije uključene u zaštitu zdravlja učenika i nastavnika.

Roditelji traže 500 KM naknade u slučaju ponovne nastave na daljinu

BANJALUKA, GRADIŠKA - Grupa roditelja pokrenula je peticiju da ukoliko se u septembru nastava bude odvijala na daljinu Vlada RS snosi troškove učenja đaka na taj način da se roditelju po djetetu isplaćuje mjesečna naknada od 500 KM.

"Ponosne kartice 3+" i za roditelje u Laktašima

Majke sa troje i više djece u opštini Laktaši, uskoro će pri kupovini moći da ostvarajuju dodatne popuste uz "Ponosnu karticu 3+". Opština Laktaši je poslije grada Banja Luka, prva opštinau RS koja će pristupiti projektu "Ponosne kartice", zahvaljujući potpisvanju ugovora između Fondacije "Za život", koja je nosilac projekta i načelnika opštine.

Najčitanije