Roditelji

Marija Šerifović progovorila o razvodu roditelja

Popularna pjevačica Marija Šerifović progovorila je odnosu sa roditeljima, ali i o njihovom razvodu i kako ga je preživjela.

Prvi "Juhu fest" u "Jazavacu" od 1. do 7. aprila

BANJALUKA - Prvo izdanje "Juhu festa" u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće održano od 1. do 7. aprila, a kako najavljuju iz ove kuće, "Jazavac" će u ovom periodu biti središte okupljanja i druženja velikog broja djece i njihovih roditelja.

Trivićeva, Stanivuković i inspekcija nijemi na promjene vaspitača u vrtiću "Naša djeca"

BANJALUKA - Na žalbe roditelja zbog čestog mijenjanja vaspitača u banjalučkom vrtiću "Naša djeca" Ministarstvo prosvjete i kulture i Inspektorat još uvijek nisu odgovorili, dok u Gradu Banjaluka ne žele da se aktivnije uključe u zaštitu prava djece, pa su roditeljima samo prenijeli stav Centra za predškolsko vaspitanje, s kojim su i sami bili upoznati, tvrde roditelji.

FBiH ne prepoznaje roditelje djece oboljele od malignih bolesti

SARAJEVO, BANJALUKA - Za razliku od Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, Federacija BiH je jedina koja roditelje ili staratelje djece oboljele od malignih bolesti nije prepoznala kao posebnu kategoriju u smislu bolovanja, a svi dosadašnji pokušaji da se to promijeni nisu urodili plodom.

Roditelji oboljele djece kupuju lijekove u inostranstvu

BANJALUKA - Jedan od najvećih problema sa kojima se susreću djeca oboljela od malignih bolesti, odnosno njihovi roditelji, jeste povremena nestašica lijekova na Odjeljenju dječje hematoonkologije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS).

Oglasili se roditelji preminule djevojčice iz Kaknja nakon protesta

KAKANJ - Nakon što je Alen Alić danas ispred Vlade Kantona Sarajevo govorio u ime okupljenih građana o slučaju preminule dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, njeni roditelji Muris i Amila nisu saglasni s tim.

Do kada nije sramota živjeti sa roditeljima

"Prema poslednjim istraživanjima, 70 odsto mladih, uzrasta od 18. do 34. godine, i dalje živi sa roditeljima. U mnogim državama situacija je slična. Stanje je nešto drugačije u skandinavskim zemljama, gdje mladi počinju samostalan život oko 21. godine, dok u Evropskoj uniji roditeljski dom napuštaju sa prosječno 26 godina", kaže Jelica Jakšić, psihoterapeut u edukaciji.

Sedam stvari kojima roditelji udaljavaju decu od sebe

Roditelji su vrlo često, s obzirom na vrijeme i tempo kojim se živi, prezauzeti, pa nemaju mnogo mogućnosti da obrate pažnju da li i gdje griješe u odnosu sa djecom.

10 osobina koje djeca najčešće nasljeđuju od očeva

Karakterne osobine i fizički izgled djeca nasleđuju od oba roditelja, ali isto važi i za bolesti i različite zdravstvene rizike.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH: Mjesečne naknade roditeljima njegovateljima

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je usvojio predloženi zakon o roditeljima njegovateljima u Federaciji BiH.

Zvijezde "Igre prijestola" postale roditelji

Zvijezde serijala "Igra prijestola" Rouz Lesli i Kit Harington postali su roditelji, a par je je juče primijećen u Londonu sa bebom

Roditelji nakon presude Mujkiću: Kazna ponižavajuća, borićemo se i dalje

BANJALUKA - Nakon što je Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda Okružnog suda u Banjaluci, smatrajući da je kazna ponižavajuća.

Novo istraživanje: Djeca kojoj se čita prije vrtića naprednija

Djeca kojoj roditelji čitaju prije nego što krenu u vrtić naprednija su od vršnjaka, pokazalo je novo američko istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics".

Odlazak roditelja na rad u inostranstvo loš po djecu

Članovi Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope usvojili su nacrte izvještaja, rezolucije i preporuka o posljedicama koje po djecu ostavlja to što njihovi roditelji odlaze u druge zemlje u potrazi za poslom.

Roditelji poslali zaraženo dijete u školu u Beogradu

BEOGRAD - U Osnovnoj školi "Braća Jerković" iz Železnika na nastavu je juče došao učenik trećeg razreda, za koga je utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Najčitanije