Roman

Nekada najbolji fudbaler Rusije danas nema za struju i vodu

Roman Pavljučenko je prije desetak godina važio za jednog od najboljih fudbalera Rusije.

Književnik Ranko Risojević: Bolje vidimo gdje se omanulo nego uradilo

Ranko Risojević svojim imenom i prezimenom potpisao je šezdesetak knjiga, u šta ne računamo njegove drame koje su izvedene na sceni, a koje se nisu našle među koricama knjiga.

Roman Polanski odao počast porodici koja ga je spasila od Holokausta

Proslavljeni reditelj Roman Polanski vratio se u Poljsku, zemlju svog djetinjstva, kako bi odao počast poljskom paru koji ga je primio i zaštitio tokom njemačke okupacije i progona Jevreja.

Milan Milošević o novitetima "Atributa": Svjetska književnost krijepi

BANJALUKA - Tri romana velikana svjetske književnosti "Sam" Juhanija Aha, "Tri lopova" Umberta Notarija i "Crna Indija" Žila Verna upravo su objavljena u Biblioteci "Atribut", ediciji Izdavačke kuća "Besjeda" i časopisa "Srp", koja ovih dana slavi mali jubilej - dvije godine postojanja.

Dvanaestogodišnja Nejla Trtak promovisala prvu knjigu

ORAŠJE - Promocija romana "Sely & odbojka", književnog prvenca dvanaestogodišnje spisateljice Nejle Trtak, održana je u Vijećnici Omladinskog doma u Orašju.

Agata Kristi - najprodavaniji autor detektivskih romana svih vremena

BIJELJINA - Engleska književnica Agata Kristi /1890-1976/, jedan od najpoznatijih pisaca detektivskih romana svih vremena, rođena je 15. septembra 1890. godine.

U četvrtak promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića

Promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića biće održana sutra s početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Sa Darkom će razgovarati Stevo Grabovac.

Za nagradu "Miroslav Dereta" takmiči se pet romana, stiglo 126 rukopisa

Konkurs izdavačke kuće "Dereta",15. po redu, za neobjavljeni roman ušao je u završnicu, jer je žiri nagrade "Miroslav Dereta" napravio uži izbor od pet rukopisa, saopštio je izdavač.

Putujte drugačije i uživajte u šolji čaja sa pravom princezom

Kao dio skoro lansiranog "Roman Culture" iskustva za porodice, možete da uživate u raznim aktivnostima poput ekskurzija po gradu, sesije pravljena italijanskog sladoleda, kurseva slikanja akvarela, ali i da popijete tradicionalni čaj sa princezom.

Premijer Bjelorusije testiraće rusku vakcinu na sebi

MINSK - Premijer Bjelorusije Roman Golovčenko odlučio je da testira na sebi rusku vakcinu protiv kovida-19.

Najčitanije