Roman

Dvanaestogodišnja Nejla Trtak promovisala prvu knjigu

ORAŠJE - Promocija romana "Sely & odbojka", književnog prvenca dvanaestogodišnje spisateljice Nejle Trtak, održana je u Vijećnici Omladinskog doma u Orašju.

Agata Kristi - najprodavaniji autor detektivskih romana svih vremena

BIJELJINA - Engleska književnica Agata Kristi /1890-1976/, jedan od najpoznatijih pisaca detektivskih romana svih vremena, rođena je 15. septembra 1890. godine.

U četvrtak promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića

Promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića biće održana sutra s početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Sa Darkom će razgovarati Stevo Grabovac.

Za nagradu "Miroslav Dereta" takmiči se pet romana, stiglo 126 rukopisa

Konkurs izdavačke kuće "Dereta",15. po redu, za neobjavljeni roman ušao je u završnicu, jer je žiri nagrade "Miroslav Dereta" napravio uži izbor od pet rukopisa, saopštio je izdavač.

Putujte drugačije i uživajte u šolji čaja sa pravom princezom

Kao dio skoro lansiranog "Roman Culture" iskustva za porodice, možete da uživate u raznim aktivnostima poput ekskurzija po gradu, sesije pravljena italijanskog sladoleda, kurseva slikanja akvarela, ali i da popijete tradicionalni čaj sa princezom.

Premijer Bjelorusije testiraće rusku vakcinu na sebi

MINSK - Premijer Bjelorusije Roman Golovčenko odlučio je da testira na sebi rusku vakcinu protiv kovida-19.

Roman Maikin pobjednik prve etape "Trke kroz Srbiju"

Rus Roman Maikin iz tima "Cambodia cycling academy" pobjednik je prve etape 60. Međunarodne biciklističke "Trke kroz Srbiju koja je vožena danas od Jahorine do Zlatibora.

Novo ruho romana “Astragan” Dragana Velikića: Tamno ogledalo u čovjeku

BEOGRAD - Novo izdanje romana “Astragan” Dragana Velikića objavljeno je u izdanju beogradske izdavačke kuće “Laguna”.

Autor serija "Crveni Mjesec" i "Jugoslovenka" pretučen na Hvaru

Nastavak snimanja serije Jugoslovenka na Hvaru je doveden u pitanje, nakon što je Roman Majetić, autor i producent, pretučen i pokraden u vili koja je bila iznajmljena za potrebe realizacije ovog projekta.

Objavljena nova knjiga pjesama Jelene Lengold "Mutni nagoveštaj kiše"

BEOGRAD - Nova knjiga pjesama poznate srpske književnice Jelene Lengold "Mutni nagoveštaj kiše" ovih dana objavljena je u izdanju beogradskog "Arhipelaga" u ediciji "Element", a riječ je o njenoj osmoj knjizi pjesama (ako tu računamo i izbore iz poezije) i šesnaestoj ukupno.

Najčitanije