Roman

U Srbiji najtraženiji Frederik Bakman "Mi protiv vas"

U Srbiji su najtraženije knjige na proteklim sajamskim danima, koje su u svojim knjižarama organizovale izdavačke kuće Laguna i Delfi, novi roman Šveđanina Fredrika Bakmana "Mi protiv vas", koji je ujedno i najtraženiji pisac, te novi roman Lusinde Rajli "Izgubljena sestra" i "Zanimljiva istorija Srba u 147 priča" Momčila Petrovića.

Stigao novi Handkeov roman "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima"

U knjižare u Srbiji stigao je novi roman nobelovca Petera Handkea "Moj dan u drugoj zemlji: Priča o demonima" koji govori o poetskom preobražaju, oslobođenju središta čovjekove prirode, tog neiskorjenjivog otpora, bez kojeg nema ničeg, osim vječito bezdušnog bića.

Novi roman "Sluz i žuč" dosad neviđena proza u srpskoj književnosti

BEOGRAD - "Sluz i žuč" novo je prozno djelo Nenada Džonija Rackovića, multimedijalnog umjetnika, ovih dana objavljeno u izdanju beogradske "Lagune", koje spada u žanr trilera i horora.

Ivan Ivanji objavio roman "Usamljenost manjine"

Književnik i prevodilac Ivan Ivanji objavio je roman "Usamljenost manjine" u kome kroz prizmu glavnog junaka govori o svim važnim događajima od tridesetih godina do kraja 20. vijeka, saopštila je danas izdavačka kuća Laguna.

Nova megajahta Romana Abramoviča od nevjerovatnih 500 miliona dolara

Nova megajahta milijardera Romana Abramoviča, nazvana Solaris, bliži se prvom porinuću, a košta nevjerovatnih 500 miliona dolara.

Nekada najbolji fudbaler Rusije danas nema za struju i vodu

Roman Pavljučenko je prije desetak godina važio za jednog od najboljih fudbalera Rusije.

Književnik Ranko Risojević: Bolje vidimo gdje se omanulo nego uradilo

Ranko Risojević svojim imenom i prezimenom potpisao je šezdesetak knjiga, u šta ne računamo njegove drame koje su izvedene na sceni, a koje se nisu našle među koricama knjiga.

Roman Polanski odao počast porodici koja ga je spasila od Holokausta

Proslavljeni reditelj Roman Polanski vratio se u Poljsku, zemlju svog djetinjstva, kako bi odao počast poljskom paru koji ga je primio i zaštitio tokom njemačke okupacije i progona Jevreja.

Milan Milošević o novitetima "Atributa": Svjetska književnost krijepi

BANJALUKA - Tri romana velikana svjetske književnosti "Sam" Juhanija Aha, "Tri lopova" Umberta Notarija i "Crna Indija" Žila Verna upravo su objavljena u Biblioteci "Atribut", ediciji Izdavačke kuća "Besjeda" i časopisa "Srp", koja ovih dana slavi mali jubilej - dvije godine postojanja.

Dvanaestogodišnja Nejla Trtak promovisala prvu knjigu

ORAŠJE - Promocija romana "Sely & odbojka", književnog prvenca dvanaestogodišnje spisateljice Nejle Trtak, održana je u Vijećnici Omladinskog doma u Orašju.

Najčitanije