Ronjenje

U moru kod Pelješca pronašli stari kovčeg, djevojka oduševljena sadržajem

Iva Sabljo s dečkom Alenom otišla je na ronjenje kod Pelješca, nesvjesna da će se dogoditi nešto što će pamtiti cijelog života.

Počela obuka za ronioce

SREBRENICA - Turistička organizacija Srebrenica u saradnji sa Ronilačkim klubom TRB Bijeljina organizuje ronilačku obuku na akumulacionom jezeru Perućac.

Pozlilo joj tokom ronjenja u Jadranu, preminula u bolnici

PULA - Državljanka Austrije (37) preminula je danas u bolnici u Puli, gdje je dovezena nakon što joj je pozlilo dok je ronila kod olupine parobroda "Baron Gauč" u rovinjskom akvatorijumu.

Ronjenjem do psihofizičke slobode

BANJALUKA - Ronjenje je terapija za svakog čovjeka koji se uspije snaći u ovoj priči, jer je ovo potpuno drugačiji svijet i pruža osjećaj psihofizičke slobode ukoliko mu se prepustite.

Ljudski organizam se može genetski prilagoditi ronjenju na dah

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Cell pokazali su da se ljudski organizam može fizički i genetski prilagoditi ronjenju na dah zahvaljujući povećanoj slezeni, za što su dokaz pripadnici malajskoga plemena Badžau, koje nazivaju i 'morskim nomadima', a žive blizu otoka Bornea.

Ronilački klub BUK organizuje početni kurs

BANJALUKA - Ronilački klub "Buk" organizuje početni kurs za sticanje kategorije "Ronilac sa jednom zvijezdom R1(P1)" prema standardima Svjetske ronilačke federacije CMAS.

Francuz zaronio za ginisa: 95 metara u dubinu za tri minuta

Dvadesetjednogodišnji Arno Žerald oborio je rekord u ronjenju na dah.

Ginisov rekord: Venecuelanac u jednom dahu preplivao 177m

Profesionalni ronilac Karlos Koste iz Venecuele upisan je Guinnessovu knjigu rekorda, nakon što je u jednom dahu preplivao 177 metara ispod vodene površine.

Besplatna škola ronjenja za roditelje i djecu u Banjaluci

banjaluka - Ronilački klub “Delfin” Banja Luka organizuje besplatnu školu sportsko rekrativnog ronjenja za djecu i roditelje koja će biti održana u periodu od 19. do 22. jula ove. godine.

Najčitanije