Roskosmos

Roskosmos pozvao NASA i druge partnere da ukinu sankcije

Roskosmos je poslao apel svojim partnerima na Međunarodnoj svemirskoj stanici zahtijevajući da ukinu sankcije kompanijama korporacije, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

Rogozin: MSS nedovoljno efikasna u trenutnoj geopolitičkoj situaciji

Međunarodna svemirska stanica (MSS) nije dovoljno efikasna u trenutnoj geopolitičkoj situaciji, izjavio je generalni direktor ruske svemirske korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin.

MSS izvršila manevar da bi izbjegla krhotinu sa američke rakete-nosača

Međunarodna svemirska stanica (MSS) izvršila je manevar kako bi izbjegla krhotinu sa američke rakete-nosača, izjavio je direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin.

Ruski naučnici dizajnirali "lebdeći" voz

Moskovski Institut za toplotnu tehnologiju, ruski inženjerski i naučnoistraživački institut, koji je dio svemirske korporacije Roskosmos, dizajnirao je maglev voz koji može da radi u bespilotnom režimu, rekao je za Tass glavni projektant Jurij Solomonov.

Da li će Rusija osnovati sopstvenu svemirsku stanicu?

Operater ruskog segmenta Međunarodne svemirske stanice (MSS), raketno-svemirska korporacija "Energija", predložila je krajem decembra da Rusija osnuje sopstvenu svemirsku stanicu, čime bi prestala da koristi MSS.

Roskosmos razvija novi raketni sistem na metan

MOSKVA - Ruska državna korporacija za kosmičke aktivnosti "Roskosmos" saopštila je danas da je pokrenula proces razvoja novog raketnog sistema srednjeg dometa sa motorom koji će pokretati metan.

Rogozin o odlaganju američkog leta u svemir: Rusima oblaci nisu smetali

Generalni direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin oglasio se na Twitteru povodom otkazanog leta u svemir iz "Kenedi centra" u SAD.

Rusija gradi novi satelitski sistem za komunikacije

Razvoj nove ruske satelitske grupe "Gonjec" nove generacije je započeo, izjavio je generalni direktor satelitskog sistema "Gonjec" (dio državne korporacije "Roskosmos") Pavel Čerenkov.

"Roskosmos" šalje sedam letjelica na svemirsku stanicu

MOSKVA - Ruska državna korporacija za kosmičke aktivnosti "Roskosmos" lansiraće sedam svemirskih brodova na Međunarodnu svemirsku stanicu /MSS/ u 2019. godini, uključujući tri teretne i četiri letjelice sa posadom, saopšteno je na internet stranici korporacije.

Rusija do 2026. godine spremna za slanje ljudi na Mjesec

Ruski kosmički brod "Federacija" bez posade prvi put bi mogao da obleti Mjesec 2026. godine, saopštio je "Roskosmos".

Šefovi "Roskosmosa" i NASA o misterioznoj rupi na MKS

Direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin razgovarao je s američkim kolegom, administratorom NASA Džimom Brajdenstinom, u vezi sa misterioznom malom rupom koja je izazvala manji pad pritiska na Međunarodnoj kosmičkoj stanici (MSS), prenosi AP.

Putin čestitao „Roskosmosu“ na novom rekordu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kolektivu državne korporacije „Roskosmos“ na uspješnom i rekordno brzom letu kosmičkog broda „Progres MS-09“ ka Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Ruski brod danas prvi put leti u kosmos s kamerama

Ruski kosmički brod za snabdevanje će, prvi put, ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici krenuti sa instaliranim kamerama, saopštila je danas ruska državna kosmička korporacija "Roskosmos".

Putin imenovao Rogozina za direktora Roskosmosa

SANKT PETERBURG - Ruski predsjednik Vladimir Putin imenovao je danas Dmitrija Rogozina za direktora Ruske svemirske agencije Roskosmos.

Rusi privatizuju Međunarodnu svemirsku stanicu?

"Roskosmos" je spreman da razmotri predaju ruskog segmenta Međunarodne svemirske stanice u koncesiju grupi kompanija S7, pišu "Izvestija".

Najčitanije