Rovinj

Pijana pala sa mopeda pa jednog policajca ugrizla, drugog udarila

Policija je u subotu 28. septembra oko 2 sata uočila 23-godišnjakinju koja je na raskrsnici u Rovinju mopedom pijađo u skretanju pala sa mopeda.

Rovinj: Bajkoviti istarski kutak

Rovinj je grad koji je obavijen nostalgičnim osjećanjima, ima moć da probudi najljepše emocije i pruži jedinstven osjećaj koji se dugo pamti, poput osjećanja prave ljubavi!

"Električni orgazam" i "Piloti" zatvorili 12. "Weekend Media Festival"

ROVINJ - Dvanaesto izdanje "Weekend Media Festivala", najvećeg regionalnog festivala komunikacija, završeno je u nedjelju, a više od 5.000 učesnika je tokom trodnevnog održavanja imalo priliku da uživa u preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje je održalo više od 150 govornika iz cijelog svijeta.

Weekend Media Festival: Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?

ZAGREB - Mediji svakodnevno izvještavaju o crnim godinama u kojima je Hrvatsku, u potrazi za boljim poslom, napustio veliki broj ljudi. Najviše ih odlazi u Njemačku, a nedavno je objavljeno da se u samo dvije godine tamo iselilo više od 110 tisuća ljudi te da je Hrvatska na petom mjestu po useljavanju u Njemačku.

Ed Sheeran vs. Petar Grašo: Emituje li radio stalno istu muziku?

Formatirani radio često se doživljava kao bauk i neprijatelj svake kreativnosti, iako su takve radijske stanice u pravilu pri vrhovima liste slušanosti.

Snimak masovne tuče u Rovinju: "Radile" metalne šipke, sijevale pesnice

Snimak masovne tuče iz Rovinja šokirao je mnoge. Petnaestak osoba prvo se verbalno sukobilo, a onda su se i fizički obračunali.

Djevojčica u teškom stanju, satima bila zatvorena u autu na vrućini

ROVINJ - Četvorogodišnja devojčica, koju je rovinjska Hitna pomoć u četvrtak primila bez svijesti, još uvijek je u teškom stanju i nalazi se u riječkoj bolnici, prenosi Hina.

Kako preživjeti seks, laži i nekretnine?

ZAGREB – Weekend Media Festival će se u svom dvanaestom izdanju od 19. do 22. septembra, osim na već poznatom mjestu u staroj fabrici duvana u Rovinju, održati i u luksuznom Grand Park Hotelu Rovinj te okupiti najrelevantnije stručnjake komunikacijske industrije iz čitave regije. Na predavanjima, panelima i radionicama, aktualiziraće se brojne teme, od streaming servisa i uticaja tehnologije, do iseljavanja iz Hrvatske i promjena u novinarstvu, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

Stručnjak za odgoj na Weekendu otkriva kako odgajati djecu u digitalno doba

ZAGREB – Kada je pravi trenutak da djetetu damo mobilni telefon, koliko dugo bi se trebalo igrati na PlayStationu, gledati Netflix, "skrolati" po Fejsu? Svi imaju mobilni telefon i Snapchat, što ako samo ja djetetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje diljem svijeta.

Zmija se uvukla u motor, reagovali vatrogasci

Vatrogasci JVP Rovinj morali su u ponedjeljak oko 15 sati iz jednog automobila da izvuku - zmiju.

Najčitanije