Rušenje

Srušena "Kajak terasa"

BANJALUKA - "Kajak terasa" u vlasništvu porodice Radišić srušena je danas, kao što je ranije najavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Radišići demontiraju "Kajak terasu", krivične Stanivukoviću i komunalnom policajcu

​BIJELJINA - Pravni tim u konsultaciji sa porodicom Radišić odlučio je da demontira dio "Kajak terase" u Banjaluci koja se uklanja dobrovoljno od strane investitora, rekao je Miloš Stevanović, advokat ove porodice na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Urušio se dio zgrade u centru Zagreba

ZAGREB - U Zagrebu je danas došlo do urušavanja dijela zgrade u samom centru grada, u kojem nijedna osoba nije povrijeđena.

Srušio se još jedan dio zgrade na Vračaru, stanari bez krova nad glavom

BEOGRAD - Još jedan dio zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru srušio se danas oko podneva, a stanari, koji su sat ranije došli kako bi provjerili da li je počelo zasipanje pijeskom, tvrde da ništa nije urađeno da bi se urušavanje spriječilo.

Tragedija u Majamiju mogla biti izbjegnuta, stručnjak upozoravao

MAJAMI - Građevinski stručnjak Frenk Morabito upozorio je još prije tri godine da postoje dokazi o "velikom strukturalnom oštećenju" betonske ploče ispod bazena i pukotinama u podzemnoj garaži na zgradi kondominijuma u Surfsajdu koja se urušila prije dva dana, objavio je danas Njujork tajms.

Traže blizu 100 nestalih u tonama ruševina zgrade na Floridi

SURFSAJD - Spasioci i dalje pretražuju tone ruševina u potrazi za preživjelima nakon kolapsa dijela stambene zgrade na obali okeana nedaleko od Majamija, gdje je poginula najmanje jedna osoba, a nestalo blizu 100 ljudi, izjavili su američki zvaničnici.

Advokat: Pravnim argumentima se suprotstaviti akcijama Stanivukovića

BANJALUKA - Već sutra ujutro ćemo se svim pravnim argumentima suprotstaviti akcijama i samovolji Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke oko "Kajak terase", rekli su za "Nezavisne" iz advokatske kancelarije "Stevanović" koja zastupa porodicu Radišić.

U Hrvatskoj srušen spomenik kozarskoj djeci i borcima zbog parkinga

NOSKOVAČKA DUBRAVA - U Noskovačkoj Dubravi, mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji u Hrvatskoj, srušen je spomenik posvećen srpskoj djeci sa Potkozarja koja su stradala u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, poginulim borcima vojvođanskih brigada i žrtvama ustaškog terora, a razlog je namjera lokalne vlasti da napravi parking.

Zbog auto-puta Banjaluka - Prijedor najavljeno rušenje 237 objekata

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas u parlamentu Srpske da je zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor na području Prijedora predviđeno rušenje 80 objekata, a Banjaluke 157 objekata, od čega su 40 odsto stambeni, a 60 odsto pomoćni.

Počelo rušenje kultnog kina "Kozara"

BANJALUKA - Bageri su danas počeli rušiti jedan od simbola grada, zgradu kultnog kina "Kozara", što je rastužilo mnoge građane koji su odrasli uz ovo kino.

Najmanje 90 ljudi pod ruševinama zgrade u Indiji

Zvaničnici navode da su spasioci uspjeli da izvuku 28 ljudi, a još nije potvrđeno da li ima mrtvih ili povrijeđenih, prenosi Rojters.

Majka i dvoje djece poginuli pri urušavanju krova

ÐENOVA - U urušavanju dijela krova nekadašnjeg industrijskog objekta u mjestu Albicate u Lombardiji u srijedu su poginule tri osobe, a najmanje jedna je povrijeđena, prenose italijanski mediji.

Savjet provjerava učešće policije u rušenju objekta u Ulcinju

PODGORICA - Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao je direktora policije Veselina Veljovića da saopšti detaljnije informacije o postupanju policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

Tivat pod blokadom, meta policije — krstionica na Miholjskoj prevlaci

Nakon jutrošnjeg rušenja konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, lako bi se moglo desiti da danas dođe i do novog nasrtaja na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci, javljaju crnogorski mediji.

Odbio da ruši manastirski konak: U bager sjeo direktor kompanije

Nikšićanin M. Koprivica odbio je da ruši manastirski konak u Ulcinju pa je u bager sjeo i konak srušio direktor kompanije "Vilusi" Marko Daković.

Najčitanije