Ruža

Planinska ruža, rijetki roze sukulent

Trendovi dolaze i odlaze, ali u svijetu sobnih biljaka sukulenti teže da (p)ostanu omiljeni dekor u našim domovima. Upravo zbog toga uvijek oduševe otkrivanja novih i estetski ugodnih sorti sukulenata za koje je potrebno minimalno održavanje, a koje se savršeno uklapaju u biljne kućne oaze.

Izložba "Ruža u mećavi" otvorena u Trebinju

TREBINJE - Izložba fotografija Petra Kočića i njegove porodice nazvana "Ruža u mećavi", autora Zorana Pejašinovića, otvorena je ovog vikenda u Galeriji Kulturnog centra u Trebinju.

Cvjetni bonton: Crvene ruže se ne poklanjaju tuđim ženama

U današnje vrijeme cvijeće ima posebno značenje, iako je sama simbolika na neki način zaboravljena.

Neobični ukusi lavande, ruže, zove i nane zarobljeni u flašice

Brend prirodnih sokova "Sherbetlook", koji spaja tradicionalne vrijednosti našeg podneblja sa modernim načinom života, nastao je u januaru 2019. godine.

Ljekovita svojstva kraljice cvijeća

Ruže su pune protivrječnosti! Ali ja sam bio odviše mlad da bih znao voljeti, riječi su Malog Princa iz književnog djela Antoana de Sent Egziperija.

Tomašićeva u buketu cvijeća dobila i prijetnju: "Udbašico bosanska"

ZAGREB - Hrvatska evroparlamentarka, desničarka, Ruža Tomašić, tvrdi da je u buketu cvijeća dobila prijetnju od neimenovanog pošiljaoca, a koji ju je sačekao u dvorani Lisinski, gdje su suvjerenisti predstavljali programske smjernice za predstojeće parlamentarne izbore.

Ruža Tomašić: Lažu za Jasenovac, sve su uvećali

ZAGREB/STRAZBUR - Hrvatski evroparlamentarac u Strazburu Ruža Tomašić ponovo negira genocid u konclogoru Jasenovac i tvrdi da je Hrvatskoj nepravedno nametnuta krivica za dešavanja u Drugom svjetskom ratu.

Napravite sok od ruže po provjerenom bakinom receptu

​Ružu ne zovu slučajno kraljicom cvijeća. Divili su joj se još drevni Feničani, Egipćani, Grci i Rimljani. Za njih je značila ljubav, sreću i zaštitu, a to se gotovo nije promijenilo ni do danas.

Ružine latice liječe živce i kožu

Počela je sezona ruža, a s njom i mogućnost pripreme ljekovitih preparata od nježnih latica ove raskošne kraljice cvijeća. Njen opojni cvjetni i slatki miris podstiče pozitivne emocije i dobro raspoloženje te daje osjećaj blaženstva i luksuza.

Članica Evropskog parlamenta: Ne dam na ustaški pokret

ZAGREB - Članica Evropskog parlamenta iz Hrvatske Ruža Tomašić otkrila je za zagrebačke medije da simpatiše ustaše i ustaški pokret, kao i da je 80-ih godina prošlog vijeka objavljivala i recitovala pjesme u slavu ustaškog vođe Ante Pavelića, prenosi Index

Najčitanije