Ruža

Ljekovita svojstva kraljice cvijeća

Ruže su pune protivrječnosti! Ali ja sam bio odviše mlad da bih znao voljeti, riječi su Malog Princa iz književnog djela Antoana de Sent Egziperija.

Tomašićeva u buketu cvijeća dobila i prijetnju: "Udbašico bosanska"

ZAGREB - Hrvatska evroparlamentarka, desničarka, Ruža Tomašić, tvrdi da je u buketu cvijeća dobila prijetnju od neimenovanog pošiljaoca, a koji ju je sačekao u dvorani Lisinski, gdje su suvjerenisti predstavljali programske smjernice za predstojeće parlamentarne izbore.

Ruža Tomašić: Lažu za Jasenovac, sve su uvećali

ZAGREB/STRAZBUR - Hrvatski evroparlamentarac u Strazburu Ruža Tomašić ponovo negira genocid u konclogoru Jasenovac i tvrdi da je Hrvatskoj nepravedno nametnuta krivica za dešavanja u Drugom svjetskom ratu.

Napravite sok od ruže po provjerenom bakinom receptu

​Ružu ne zovu slučajno kraljicom cvijeća. Divili su joj se još drevni Feničani, Egipćani, Grci i Rimljani. Za njih je značila ljubav, sreću i zaštitu, a to se gotovo nije promijenilo ni do danas.

Ružine latice liječe živce i kožu

Počela je sezona ruža, a s njom i mogućnost pripreme ljekovitih preparata od nježnih latica ove raskošne kraljice cvijeća. Njen opojni cvjetni i slatki miris podstiče pozitivne emocije i dobro raspoloženje te daje osjećaj blaženstva i luksuza.

Članica Evropskog parlamenta: Ne dam na ustaški pokret

ZAGREB - Članica Evropskog parlamenta iz Hrvatske Ruža Tomašić otkrila je za zagrebačke medije da simpatiše ustaše i ustaški pokret, kao i da je 80-ih godina prošlog vijeka objavljivala i recitovala pjesme u slavu ustaškog vođe Ante Pavelića, prenosi Index

Tomašić: Ovako Hrvatska treba da uslovi Srbiju

BRISEL, ZAGREB - Hrvatska evroparlamentarka Ruža Tomašić, poznata po neoustaškim i antisrpskim stavovima, izjavila je za Hinu da će se ponovo kandidovati na izborima za Evropski parlament, koji se održavaju u maju.

Tomašić: Silom braniti morsku granicu sa Slovenijom

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i poslanik u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić pozvala je vladu Hrvatske da silom odbrani morsku granicu sa Slovenijom i da policijom i vojskom odgovori na postupke slovenačke policije protiv hrvatskih ribara u spornom Piranskom zalivu.

Napravite sami ružinu vodicu

Ruža divno miriše i lijepo izgleda, ali ona je mnogo više od atraktivnog cvijeta. Odavno su prepoznata njena antibakterijska, antioksidativna i protivupalna svojstva.

Najčitanije