Ruže

Sada je idealno vrijeme za sadnju ruža, šta je potrebno da znate

Ruže s pravom nose titulu kraljice cvijeća, jer to zaista i jesu.

"60 bijelih ruža" od ponedjeljka u "Prostoru"

Izložba "60 bijelih ruža" biće postavljena sutra u 17 časova u Art-klubu "Prostor" u Banjaluci, a postavka će trajati do 29. juna.

Ljekovita svojstva kraljice cvijeća

Ruže su pune protivrječnosti! Ali ja sam bio odviše mlad da bih znao voljeti, riječi su Malog Princa iz književnog djela Antoana de Sent Egziperija.

Osvojite ulaznice za film "4 ruže"

Portal nezavisne.com i i CineStar Banjaluka i ove sedmice vas nagrađuju sa ulaznicama za film.

Soku od kraljice cvijeća niko ne može da odoli

GORNJI VAKUF/USKOPLJE - S plantažnim uzgojem ruža crvene boje, sorte Rosa damascena, počeli smo prije sedam godina. Prije nego što smo se odlučili na ovaj korak, u našoj porodici je bila prisutna dugogodišnja tradicija pravljenja domaćeg sirupa od ruže za vlastite potrebe, a napitak smo dobijali od dvije ruže iz našeg dvorišta, kazuje Emir Hadžijusufović iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji po receptu svoje majke proizvodi 100 odsto prirodni sirup od ruže.

Penzionisana profesorica uzgaja 500 ruža i pravi "sir vitalnosti"

​TREBINJE - Penzionisana profesorica biologije i hemije i medicinska sestra Ljubica Miladinović iz Petrovog Polja, kod Trebinja, spojila je cvjećarstvo i proizvodnju sira, a oba zanimanja, kako kaže, podjednako voli.

EU polovinu ruža uvozi iz Kenije

BRISEL - Evropska unija uvozi 10 puta više ruža nego što izvozi, a glavni i izvoznik i uvoznik je Holandija, prema podacima evropske statističke agencije Eurostat.

Bakin recept za sirup od ruže

Ne tako davno, sjećamo se vremena, kada su u ovo doba godine, prozore krasile velike tegle u kojima se pripremao sok od ruža. Da li nema ruža ili se domaćinska navika izgubila?

Najčitanije