Ružica Jukić

Jukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Memića

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Muriza Memića jer je pokušao da je kriminalizuje.

Jukić: Skandalozno ponašanje ambasadora i visokog predstavnika

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić zatražila je danas od članova Predsjedništva BiH da hitno reaguju i obavijeste UN i EU o uplitanju u rad pravosudnih institucija BiH od visokog predstavnika Valentina Incka, šefa Misije OEBS-a u BiH Brusa Bertona, te ambasadora SAD, Velike Britanije, NJemačke, Holandije i Španije u BiH.

Jukić: Gordana Tadić najbolji izbor za glavnog tužioca

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić ocijenila je da je novoimenovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić najkompetentnija osoba za obavljanje ove odgovorne funkcije.

Jukić: Neko opstruiše istragu o prijetnjama pravosudnim funkcionerima

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić izjavila je da je u nečijem interesu opstruisanje istrage u vezi sa prijetnjama smrću upućenih njoj, kao i nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH, te da nema informacija o istrazi.

Jukić: Ispitana neka lica zbog prijetnji sudijama

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH, Obavještajno-bezbjednosna agencija i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ ispitali su neka lica koja su bila u posjedu mobilnog telefona sa kojeg su upućene SMS prijetnje nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH, izjavila je zamjenik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Ružica Jukić.

Prijetnje "sabljama" funkcionerima bh. pravosuđa

SARAJEVO - Nepoznato lice uputilo je prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.

Jukićeva zadovoljna presudom, za Mektića postupak još nije gotov

SARAJEVO - Potpredsjednik Vrhovnog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić potvrdila je Srni da je dobila presudu Opštinskog suda u Sarajevu kojom je usvojen tužbeni zahtjev u odnosu na klevetu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Sud presudio: Mektić mora isplatiti 3.500 maraka Jukićevoj

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu naložio je ministru bezbjednosti Draganu Mektiću da isplati potpredsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Ružici Jukić 3.500 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete nanesene u emisiji "Pošteno" Federalne TV (FTV), kao i drugim izjavama u medijima.

Tadićeva i Jukićeva bile ilegalno prisluškivane?

SARAJEVO - Glavni tužilac BiH Gordana Tadić i potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić su, najvjerovatnije, ipak, bile ilegalno prisluškivane.

Jukić: Parlamentarna skupština BiH nam ne može naređivati

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić smatra da Parlamentarna skupština BiH ima pravo da traži od Savjeta ocjenu rezultata rada sudija i tužilaca, ali ne može naređivati kakav će biti njihov izvještaj jer to nije u nadležnosti parlamenta.

Najčitanije