Rublja

Ruska rublja ojačala prema dolaru i evru

MOSKVA - Ruska rublja je ojačala jutros prema američkom dolaru i evru usljed rasta cijena nafte.

Ekonomski uticaj biće veći od očekivanog, pala vrijednost rublje

MOSKVA - Uticaj korona virusa na rusku ekonomiju biće veći nego što se u početku očekivalo, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Rešetnikov.

Rusi "istiskuju" dolar nizom mjera

MOSKVA - Rusko Ministarstvo finansija namjerava da preduzme odlučujuće mjere kako bi transakcije državnih kompanija bile sprovođene u rubljama, izjavio je načelnik tog resora i viceprmijer Rusije Anton Siluanov.

Novi pad rublje

Ruska rublja pala je danas na najniži nivo u odnosu na dolar od aprila 2016. sa strahovima od novih ekonomskih sankcija SAD.

Rusija će sve manje koristiti američki dolar

MOSKVA - Moskva će smanjiti broj američkih hartija od vrednosti koje poseduje, kao odgovor na nove sankcije SAD, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.

Sankcije povukle rublju u ambis

MOSKVA - Nove američke sankcije uvedene Rusiji su, kao što je očekivano, prouzrokovale pad tržišta akcija i povišenu volatilnost, i biće potrebno vrijeme da se tržišta i ekonomija naviknu na njih, izjavila je guverner Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina.

"Nema rizika po finansijsku stabilnost Rusije"

MOSKVA - Nove američke sankcije uvedene Rusiji su, kao što je očekivano, prouzrokovale pad tržišta akcija i povišenu volatilnost, i biće potrebno vrijeme da se tržišta i ekonomija naviknu na njih, izjavila je danas guverner Centralne banke Rusije, Elvira Nabiulina.

Jača rublja i dobra žetva usporili inflaciju u Rusiji

MOSKVA - Inflacija u Rusiji iznosila je 2,6 odsto na godišnjem nivou 15. novembra 2017. godine, izjavila je danas guverner Banke Rusije, Elvira Nabiulina.

Najčitanije