Rudar

U Sarajevo dolazi 500 rudara da traže svoja prava

SARAJEVO - Predsjednik Sindikata rudara Federacije BiH (FBiH) Sinan Husić najavio je da će oko 500 rudara sutra doći u Sarajevo kako bi, simbolično, na Međunarodni praznik rada tražili da se njihova prava ispoštuju i da dobiju usaglašen kolektivni ugovor.

Rudari Rudnika Dubrave traže da i dalje rade 12 časova

TUZLA - Rudari Rudnika Dubrave kod Tuzle, koji je u sastavu Rudnika Kreka Tuzla, su u radničkom neposluhu jer traže da ostane 12-satno radno vrijeme koje bi od 1. maja trebalo da bude smanjeno na osam sati.

Halid Muslimović u Upravi Rudara

Stanko Vujković, generalni direktor Rudnika željezne rude Ljubija, novi je predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a jedan od članova UO je i legendarni pjevač Halid Muslimović.

Sarajevo sa šest golova ispratilo Rudar sa "Koševa"

Fudbaleri Sarajeva sa šest golova u mreži ispratili su danas igrače prijedorskog Rudara u utakmici 25. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postignut dogovor rudara i Vlade FBiH, samo dvije tačke sporne

SARAJEVO - Većina tačaka dnevnog reda usvojena je na sastanku pregovaračkog tima o zahtjevima Sindikata radnika rudnika u FBiH u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Meleg odlučio krajiški derbi

BANJALUKA - Fudbaleri Borca slavili su u krajiškom derbiju protiv Rudar Prijedora u okviru 17. kola M:tel Premijer lige s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Dejan Meleg na asistenciju Gorana Zakarića.

Rudar poginuo nakon pada u jamu

GORNJI MILANOVAC - U rudniku kod Gornjeg Milanovca danas se dogodila nesreća u kojoj je jedan rudar poginuo, prenijeli su mediji.

Borac remizirao u Prijedoru

Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno 1:1 na gostovanju u Prijedoru protiv Rudara u okviru šestog kola Premijer lige BIH.

Rudari će u štrajk ako im kolege odu na čekanje

SARAJEVO, TUZLA - Skoro 2.200 rudara Rudnika mrkog uglja Kreka 16. avgusta stupiće u štrajk ukoliko menadžment ovog rudnika realizuje odluku da 30 posto radnika ovog rudnika pošalje na čekanje bez roka i da im da 60 posto plate.

Vedrana Rudan iskritikovala predsjednika Hrvatske

ZAGREB - Pisac i blogerka Vedrana Rudan je danas oštro kritikovala predsjednika Zorana Milanovića zbog javnog prepucavanja sa ženskim udruženjem BaBe.

Banjalučki Borac nadigrao Rudar

Fudbaleri Borca i Rudara odigrali su sjajnu utakmicu na Gradskom stadionu u sklopu priprema za novu sezonu. Na kraju su slavili domaći rezultatom 4:3.

Rudar, otac 30 djece, preko noći postao milioner

Rudar iz Tanzanije postao je preko noći milioner nakon što je iskopao dva najveća komada tanzanita, jednog od najrjeđih minerala na svijetu.

U izolaciji 64 rudara u Lukavcu

SARAJEVO - Grupa od 64 rudara iz površinskog kopa Rudnika lignita Šikulje u Lukavcu trenutno se nalazi u izolaciji, jer su imali kontakt s komoratom kojem je potvrđena zaraza virusom korona.

Rudara zahvatila traka za prevoz materijala, preminuo u bolnici

BREZA - U jami Rudnika mrkog uglja "Breza" danas je u prvoj smjeni teško povrijeđen rudar Alija Zazan (44), koji je hitno prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i preminuo, potvrdio je direktor brezanskog rudnika Ćamil Zaimović.

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - U Rudniku mrkog uglja Breza jutros se dogodila tragedija kada je poginuo rudar A.Z. (45).

Najčitanije