Rudnik

Eksplozija u rudniku, blokirano tridesetak ljudi

BERLIN - Tridesetak ljudi blokirano je nakon eksplozije u rudniku kod grada Tojtšentala na istoku NJemačke, javili su danas lokalni mediji.

Nesreća u rudniku kod Sjenice, poginuo mladi rudar

SJENICA - Rudar E. M. (28) iz Sjenice, pomoćnik kopača, poginuo je u nesreći koja se noćas oko jedan sat i 30 minuta dogodila u jami Rudnika mrkog uglja "Štavalj" u istoimenom selu kod Sjenice.

U tri rudnika gubici veći od pola milijarde

SARAJEVO - Gubici tri rudnika koja posluju u okviru JP "Elektroprivreda BiH", Kakanj, Kreka i "Abid Lolić" - Travnik - Bila, premašili su pola milijarde KM.

U Sibiru poginulo 11 ljudi, 14 povrijeđeno

MOSKVA - Najmanje 11 rudara poginulo je usljed popuštanja brane u rudniku zlata u Sibiru, oko 160 kilometara južno od Krasnojarska, saopštila je Ruska istražna komisija.

Milionski minus u Rudniku mrkog uglja Kakanj: Gubici veći od kapitala

SARAJEVO - Akumulirani gubitak JP "Elektroprivreda Sarajevo" - Rudnika mrkog uglja Kakanj do kraja 2018. godine iznosi 117,9 miliona KM, što prelazi osnovni kapital ovog društva za 25,3 miliona KM, stoji u izvještaju federalnih revizora koji su poslovanje ovog društva ocijenili negativno. Samo u prošloj godini ovaj rudnik je poslovao sa gubicima u iznosu od 13,7 miliona KM.

Rudari izašli, zatvara se jama "Stranjani"

SARAJEVO - Vršilac dužnosti direktora Rudnika mrkog uglja Zenica Edin Pašić rekao je da danas počinje zatvaranje jame "Stranjani", u skladu sa dogovorom postignutim sa predstavnicima sindikata.

Rudari poručili da su spremni fizički se obračunati s policijom

ZENICA - Prava drama odvija se danas u Stranjanima. Naime, nakon što je upravnik rudnika Asmir Džuk kazao da uprava planira u jamu poslati policiju koja bi spriječila dalji silazak u jamu, razočarani, ogorčeni i ljuti komorati su rekli okupljenim novinarima da će ih spremno dočekati i dati svoj život za jamu.

Rudari sišli u jamu "Stranjani" i odbijaju da izađu

SARAJEVO - Oko 150 rudara jame "Stranjani" Rudnika mrkog uglja "Zenica", koji su juče obustavili proizvodnju zbog straha od likvidacije ovog pogona, sišli su u jamu i odbijaju da izađu, piše "Dnevni avaz".

Poginuo rudar u rudniku "Breza"

BREZA - ​Najmanje jedna osoba poginula je dana su Rudniku mrkog uglja "Breza".

Svi radnici ArcelorMittala na broju, ali traže novi posao

PRIJEDOR - Iako je to najavljeno za 1. septembra, nijedan radnik "ArcelorMittala Prijedor" nije otpušten, ali među njima vlada neizvjesnost, zbog čega, pogotovo mlađi, razmišljaju o potrazi za novim radnim mjestima.

Najčitanije