Rudnik

Putin naredio da se razmisli o trajnom gašenju rizičnih rudnika uglja

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je Vladi Rusije da razmisli o trajnom gašenju rudnika uglja u kojima postoji visok rizik od nesreća, navodi se na spisku instrukcija predsjednika Rusije koji je objavljen na internet stranici Kremlja.

Povrijeđeni rudar priključen na respirator

ŽIVINICE - U nesreći u Rudniku uglja Đurđevik, u Živinicama, koja se dogodila u subotu, oko 19.30, poginuo je Raif Čamdžić (40), a povrijeđen je Haso Kadirić, kada ih je zatrpalo između 12 i 14 kubika uglja, potvrdio je Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor, koji je prisustvovao uviđaju.

Pritvor direktoru i inspektorima bezbjednosti rudnika u kom je poginulo više od 50 ljudi

MOSKVA - Sud u Sibiru odredio je danas dvomječeni pritvor petorici ljudi da bi se suočili sa optužbama u vezi sa rudarskom nesrećom u kojoj je ove sedmice poginulo više od 50 ljudi.

Raste broj žrtava eksplozije u rudniku u Rusiji

MOSKVA - Broj poginulih u požaru koji se dogodio u rudniku uglja u Sibiru porastao je na šest, javila je ruska novinska agencija Interfaks.

Desetine nestalih nakon eksplozije u rudniku u Rusiji

MOSKVA - Dvije osobe hospitalizovane su nakon eksplozije u rudniku uglja Listvijažnjaja, u ruskom regionu Kemerovo, rekao je portparol lokalne hitne pomoći za TAS S.

Gdje ćeš na rudare?

Rudari iz rudnika Federacije koji su u koncernu sa "Elektroprivredom" odlučili su protestovati pa i spavati pred zgradom Vlade FBiH. Ne iz obijesti i dosade, već zbog brige i neizvjesnosti šta će biti s njima.

Na kopu Dubrave puštena u rad dva transportera

TUZLA- Na Površinskom kopu Dubrave danas su u pogon puštena dva magistralna transportera koja bi treba pospješiti proizvodnju uglja.

Rudari će ručno utovarati ugalj samo da krene proizvodnja

TUZLA - Sindikat radnika Rudnika Dubrave uputio je zahtjev "Elektroprivredi BiH" i Rudniku Kreka za ponovno pokretanje proizvodnje uglja na Dubravama, a kako su istakli, spremni su ga ručno utovarati kako bi zaštitili radna mjesta i egzistenciju.

Zasad neće slati radnike Rudnika Kreka na čekanje

TUZLA - Sindikati radnika Kreke i Samostalni sindikat rudnika FBiH danas su u Tuzli održali sastanak sa direktorom Rudnika Kreka i dogovorena je samo jedna stvar, a to je da nema više pravljenja spiskova radnika za slanje na čekanje do okončanja sudskog postupka.

Otkaz za 111 radnika Rudnika uglja Kreka

Uprava Rudniku uglja Kreka Tuzla saopštila je danas da je za 111 radnika donijela odluku o prekidu rada i navela da je ovo privredno društvo u prvoj polovini 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od oko 13 miliona KM.

Najčitanije