Rudnik Kreka

Rudari će ručno utovarati ugalj samo da krene proizvodnja

TUZLA - Sindikat radnika Rudnika Dubrave uputio je zahtjev "Elektroprivredi BiH" i Rudniku Kreka za ponovno pokretanje proizvodnje uglja na Dubravama, a kako su istakli, spremni su ga ručno utovarati kako bi zaštitili radna mjesta i egzistenciju.

Otkaz za 111 radnika Rudnika uglja Kreka

Uprava Rudniku uglja Kreka Tuzla saopštila je danas da je za 111 radnika donijela odluku o prekidu rada i navela da je ovo privredno društvo u prvoj polovini 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od oko 13 miliona KM.

Rudari rudnika "Kreka": Ugalj ne kopamo online već na dnu jame

TUZLA - Više od 2.000 rudara Rudnika Kreka Tuzla je stupilo u generalni štrajk i obustavilo proizvodnju zbog kašnjenja plate i neriješenih ugovora za 52 rudara, a žale se i na loše uslove rada.

Na pomolu obustava rada u Rudniku Kreka

TUZLA - Sindikat Rudnika Kreka za 26. novembar najavio je generalni štrajk, jer nisu isplaćene plate za oktobar. Sa druge strane, Uprava ovog rudnika tvrdi da će plate do tada biti isplaćene.

Jedna osoba povrijeđena u Rudniku "Kreka"

SARAJEVO - Jedno lice teže je povrijeđeno u nesreći koja se dogodila danas u jami "Mramor", banovićkog Rudnika uglja "Kreka" i zbrinuto je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Rudari rudnika "Kreka" stupili u štrajk

TUZLA - Rudari Rudnika mrkog uglja "Kreka" Tuzla stupili su jutros u štrajk, zahtijevajući isplatu plata i doprinosa, te utvrđivanje odgovornosti uprave Rudnika.

Najčitanije