Rukometni savez BiH

RS BiH: Laž je da se u Bjelorusiju putovalo autobusom

Novi Upravni odbor Rukometnog saveza BiH demantovao je navode da su "Zmajevi" u Bjelorusiju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo putovali autobusom.

Izviđač pošteđen, kreće od plej-ofa

U danu kada je Evropska rukometna federacija (EHF) dala novu šansu Rukometnom savezu BiH da počne rješavati silne probleme unutar Saveza, čelnici bh. rukometne vlade pronašli su kompromis u slučaju "Izviđač" te donijeli odluku da muška Premijer liga počinje 10. oktobra.

Izvršena primopredaja u Rukometnom savezu BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) pozitivno je ocijenila posljednja dešavanja unutar Rukometnog saveza BiH, te u posljednjem pismu upućenom na adresu RS BiH nagovijestila da od eventualne suspenzije neće biti ništa ukoliko se nastavi ovim tempom.

Pred bh. rukometom konačno bolji dani

U Bugojnu je održan sastanak osnivača Rukometnog saveza BiH, predstavnika entitetskih saveza (RS RS i RS FBiH), nakon kojeg bi se moglo zaključiti da su pred bh. rukometom konačno bolji dani.

Fetah Kadrić: RS RS i RS FBiH mogu spasiti sve

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je u debeloj krizi, a stvar u svoje ruke sada treba da uzmu rukometni savezi Republike Srpske i Federacije BiH, koji su osnivači Saveza. Ovo smatra čelni čovjek Rukometnog kluba Vogošća Fetah Kadrić.

RS BiH tuži Ministarstvo finansija FBiH

Rukometni savez BiH sudskim putem će pokušati riješiti problem poreznog ID broja, koji je još gorući problem bh. rukometa. Čelnici Rukometnog saveza BiH pripremaju tužbu protiv Ministarstva finansija Federacije BiH, koje još nije odgovorilo na njihovu žalbu zbog neizdavanja novog ID broja zbog kojeg je RS BiH u potpunoj blokadi.

Žalba odbijena, bh. rukometaši i zvanično bez baraža

Rukometna reprezentacija BiH definitvno neće igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. godine nakon što je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila žalbu Rukometnog saveza BiH.

Počeo proces formiranja ženskih rukometnih reprezentacija BiH

Nakon višegodišnje pauze narednog mjeseca okupiće se jedna od ženskih rukometnih selekcija. Za potrebe IHF/EHF ženskog turnira u Tuzli do 18 godina prvo će biti formirana U18 selekcija, a zatim i u kategorijama do 16 i 14 godina.

Rukometni savez BiH mijenja ime ili seli iz Sarajeva

Ni maratonska sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH održana na Ilidži (trajala 10 sati) nije donijela konkretne odgovore kada je u pitanju budućnost ovog sporta u BiH. Do maja, kada je zakazana redovna sjednica Skupštine, RS BiH će, po svemu sudeći, funkcionisati bez ID broja, a onda će morati da promijeni ime ili sjedište Saveza, najvjerovatnije na prostor Republike Srpske.

Rukometni savez BiH seli u RS?

U iščekivanju odluke Evropske rukometne federacije (EHF) o spornoj utakmici između BiH i Švajcarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, bh. rukomet se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Upitan je nastavak prvenstva BiH, a samim time i opstanak Rukometnog saveza BiH.

Najčitanije