Rukometni savez BiH

Dio nadležnosti sa RS BiH prenesen na Rukometni savez RS

Zbog blokade računa dio nadležnosti sa Rukometnog saveza BiH prenesen je na Rukometni savez RS i na taj način je bar djelimično odblokiran rad bh. saveza, rekao je Marinko Umičević, predsjednik RS BiH.

Rukometna liga BiH sa 17 klubova gasi požar

Iako se bliži početak Premijer lige BiH za rukometaše i rukometašice, još nije poznato koliko će klubova učestvovati u ligama, a Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza BiH, kaže i da je zbog cirkusa u ovom sportu održavanje takmičenja došlo u pitanje.

Novčana kazna za Rukometni savez BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) je novčano kaznila Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Umičević: Šuman zloubotrebljava reprezentaciju BiH

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević čestitao je juče igračima i stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH, te članovima Upravnog odbora saveza na prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i upozorio da selektor Bilal Šuman zloupotrebljava poziciju i od velikog uspjeha pravi ličnu promociju.

Na pomolu dogovor RS BiH sa Poreskom upravom FBiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine u narednih desetak dana bi trebalo da dobije dugo čekani ID broj, čime bi Savez dobio svoj žiro račun i konačno počeo normalno funkcionisati.

RS BiH: Laž je da se u Bjelorusiju putovalo autobusom

Novi Upravni odbor Rukometnog saveza BiH demantovao je navode da su "Zmajevi" u Bjelorusiju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo putovali autobusom.

Izviđač pošteđen, kreće od plej-ofa

U danu kada je Evropska rukometna federacija (EHF) dala novu šansu Rukometnom savezu BiH da počne rješavati silne probleme unutar Saveza, čelnici bh. rukometne vlade pronašli su kompromis u slučaju "Izviđač" te donijeli odluku da muška Premijer liga počinje 10. oktobra.

Izvršena primopredaja u Rukometnom savezu BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) pozitivno je ocijenila posljednja dešavanja unutar Rukometnog saveza BiH, te u posljednjem pismu upućenom na adresu RS BiH nagovijestila da od eventualne suspenzije neće biti ništa ukoliko se nastavi ovim tempom.

Pred bh. rukometom konačno bolji dani

U Bugojnu je održan sastanak osnivača Rukometnog saveza BiH, predstavnika entitetskih saveza (RS RS i RS FBiH), nakon kojeg bi se moglo zaključiti da su pred bh. rukometom konačno bolji dani.

Fetah Kadrić: RS RS i RS FBiH mogu spasiti sve

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je u debeloj krizi, a stvar u svoje ruke sada treba da uzmu rukometni savezi Republike Srpske i Federacije BiH, koji su osnivači Saveza. Ovo smatra čelni čovjek Rukometnog kluba Vogošća Fetah Kadrić.

Najčitanije