Rukometni savez RS

Dio nadležnosti sa RS BiH prenesen na Rukometni savez RS

Zbog blokade računa dio nadležnosti sa Rukometnog saveza BiH prenesen je na Rukometni savez RS i na taj način je bar djelimično odblokiran rad bh. saveza, rekao je Marinko Umičević, predsjednik RS BiH.

UO Rukometnog saveza RS: Nije usvojena Umičevićeva ostavka

Ostavka Marinka Umičevića na mjesto predsjednika Rukometnog saveza RS nije usvojena danas na sjednici Upravnog odbora RS RS.

Umičević: Podnosim ostavku ukoliko nadležni ne riješe žalbu

BANJALUKA - Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević saopštio je da će podnijeti ostavku na ovu funkciju ukoliko do ponedjeljka, 15. oktobra, nadležni ne riješe pitanje višemjesečne žalbe na izbor njega kao predsjednika ovog saveza.

Pred bh. rukometom konačno bolji dani

U Bugojnu je održan sastanak osnivača Rukometnog saveza BiH, predstavnika entitetskih saveza (RS RS i RS FBiH), nakon kojeg bi se moglo zaključiti da su pred bh. rukometom konačno bolji dani.

Fetah Kadrić: RS RS i RS FBiH mogu spasiti sve

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je u debeloj krizi, a stvar u svoje ruke sada treba da uzmu rukometni savezi Republike Srpske i Federacije BiH, koji su osnivači Saveza. Ovo smatra čelni čovjek Rukometnog kluba Vogošća Fetah Kadrić.

Inspekcija češlja Rukometni savez RS

Inspekcija je danas posjetila Rukometni savez RS, čije je sjedište u Banjaluci, povodom legalnosti izborne sjednice Skupštine.

Rađa: Nismo rušitelji bh. rukometa

Predstavnici Rukometnog saveza RS nisu nikada bili rušitelji bh. rukometa, niti su sada. Ovako je dugogodišnji rukometni radnik i nekadašnji selektor BiH Vojislav Rađa odgovorio nekim članovima Upravnog odbora RS BiH koji su optužili srpske delegate kao glavne krivce zbog neodržavanja sjednice Skupštine RS BiH u Istočnom Sarajevu.

Krivična prijava za odlazak na Skupštinu Rukometnog saveza BiH

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, pozvao je delegate iz RS da u subotu ne idu na sjednicu Skupštine RS BiH na kojoj bi trebalo da se odlučuje o promjeni sjedišta RS BiH iz Sarajeva u Istočno Sarajevo kako bi Savez dobio poreski ID broj. Takođe, smatra da prvo novo rukovodstvo RS RS treba da i zvanično preuzme funkciju.

Ćopić: Pokažimo da je rukomet iznad pojedinca

Damir Ćopić, koji je u subotu izabran za predsjednika Rukometnog saveza RS, oglasio se saopštenjem nakon što je, kako kaže, njegovo ime pominjano u negativnom kontekstu.

I Ćopić predsjednik Rukometnog saveza RS

Damir Ćopić izabran je za predsjednika Rukometnog saveza RS na sjednici Skupštine u subotu u Banjaluci, a ko je pravi predsjednik, on ili Marinko Umičević, trebalo bi da presudi Republička uprava za inspekcijske poslove RS kada utvrdi koja je Skupština održana po propisima.

Najčitanije