Rumunija

Monolit u Rumuniji nestao kao i onaj u Americi

Sjajni metalni monolit nestao je danas iz rumunskog planinskog okruga Neamt, četiri dana nakon što je njegova iznenadna pojava u blizini drevne dačanske tvrđave izazvala spekulacije da je možda povezan s misterioznom strukturom viđenom u SAD.

U Rumuniji vakcinacija protiv korone neće biti obavezna

BUKUREŠT - Rumunski premijer Ludovik Orban izjavio je danas da vakcinacija protiv Kovid-19 neće biti obavezna u Rumuniji, a da će strategija imunizacije biti predstavljena ove nedjelje.

Požar u kovid bolnici odnio 10 života

BUKUREŠT - Deset ljudi izgubilo je život u požaru koji je izbio na odjeljenju intenzivne njege gdje su liječeni pacijenti zaraženi virusom korona u rumunskom gradu Pjatra Nemt, javlja "Skaj njuz".

U Rumuniji opada broj novozaraženih

BUKUREŠT - Rumunija je danas prijavila 2.844 novozaraženih korona virusom i to su slučajevi koji nisu prethodno bili pozitivni na COVID-19.

U evropskom bilansu oboljelih Rumunija najviše kotira

Današnji regionalni izvještaji o broju oboljelih i preminulih od virusa korona su najgori u Rumuniji, gdje je u petak zabilježeno 5.028 novozaraženih i 82 preminulih.

Rumuni izabrali gradonačelnika koji je umro prije dvije sedmice

Mještani varoši Deveselu na jugu Rumunije ponovo su za gradonačelnika izabrali Jona Alimana iako je on preminuo prije dvije sedmice usljed komplikacija sa kovidom-19, navodeći da je izvanredno obavljao svoj posao i da posthumno zaslužuje pobjedu.

Rumunska vojska dobila američke rakete "Patriot"

BUKUREŠT - Rumunska vojska primila je danas prvu isporuku američkih raketa tipa zemlja-vazduh "patriot" u okviru akcije jačanja odbrane, na šta Rusija ne gleda blagonaklono.

Rumunski predsjednik opozvao 12 ambasadora

BUKUREŠT - Rumunski predsednik Klaus Johanis potpisao je dekret o opozivu 12 ambasadora ove zemlje, prenosi Agerpres.

Na današnji dan nastala je Dacia 1300

Dacia 1300, drugi model rumunske marke nakon modela 1100, nastao je na današnji dan.

Škole u Rumuniji počinju sa radom 14. septembra

BUKUREŠT - Škole u Rumuniji počeće sa radom 14. septembra i to od slučaja do slučaja, a u gradovima gdje je veliki broj zaraženih virusom korona nastava će se, najvjerovatnije odvijati putem interneta, rekao je danas rumunski predsjednik Klaus Johanis.

Najčitanije