Rumunija

Rumuni donose odluke slušajući astrologe na televiziji

BUKUREŠT - U burnoj izbornoj godini, sa liderom vladajuće stranke u pravnim problemima, rumunske televizije sve se više okreću analitičarima sa dugim iskustvom - astrolozima.

Putin: SAD bi mogle da rasporede rakete u Rumuniji i Poljskoj

HELSINKI - Predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su Sjedinjene Države u poziciji da rasporede nove krstareće rakete na kopnu u Rumuniji i Poljskoj i da Rusija to smatra prijetnjom na koju će morati da odgovori.

Rumuni se masovno iseljavaju u potrazi za boljim životom

BUKUREŠT - Oko 20 odsto Rumuna živi i radi u inostranstvu, što je najveći broj kad je riječ o zemljama Evropske unije, a rumunski političari ništa ne preduzimaju u vezi sa tom pojavom, piše Dojče vele.

Uživo prenosili divljanje autom pa snimili smrt trudnice, djevojčice i bake

BUKUREŠT - Troje ljudi poginulo je na istoku Rumunije kada je muškarac koji je uživo prenosio snimak brze vožnje sportskim automobilom sletio sa puta i uletio u njihov vrt, prenijela je u ponedjeljak televizija "Antena 1".

Rumunski inženjeri napravili "leteći" tanjir

Takozvani "All-Directional Flying Object" je koncept koji se razvija već skoro dvije decenije, a stvorili su ga rumunski inženjeri Razvan Sabie i Iosif Taposu.

Smijenjena rumunska ministarka zbog komentara o ubijenoj djevojčici

BUKUREŠT - Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla je da je smijenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju ubijene djevojčice.

Haos u Rumuniji: Sudija pogođen petardom, tuča igrača na terenu

Utakmica između Univerzitatee iz Krajove i mađarskog Honveda prekinuta je u 120. minutu, pošto je sudija Arnold Hanter pogođen petardom.

Više od polovine Rumuna i Hrvata nema para za odmor

BRISEL - Više od polovine Rumuna i Hrvata ne može sebi da priušti sedmodnevni odmor, procjenjuje Evrostat.

Ostavka ministra policije u Rumuniji zbog ubistva tinejdžerki

BUKUREŠT - Rumunski ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga rekao je danas da podnosi ostavku poslije ubistva dvie tinejdžerke koja su razbijesnila stanovnike te zemlje zbog navodnog nesavjesnog postupanja policije.

Osumnjičeni priznao ubistvo djevojčica u Rumuniji

BUKUREŠT - Muškarac kog je rumunska policija uhapsila zbog silovanja i ubistva 15-godišnje djevojčice priznao je taj zločin i ubistvo još jedne tinejdžerke, izjavio je danas njegov advokat.

Najčitanije