Rumunija

Rumuni izabrali gradonačelnika koji je umro prije dvije sedmice

Mještani varoši Deveselu na jugu Rumunije ponovo su za gradonačelnika izabrali Jona Alimana iako je on preminuo prije dvije sedmice usljed komplikacija sa kovidom-19, navodeći da je izvanredno obavljao svoj posao i da posthumno zaslužuje pobjedu.

Rumunska vojska dobila američke rakete "Patriot"

BUKUREŠT - Rumunska vojska primila je danas prvu isporuku američkih raketa tipa zemlja-vazduh "patriot" u okviru akcije jačanja odbrane, na šta Rusija ne gleda blagonaklono.

Rumunski predsjednik opozvao 12 ambasadora

BUKUREŠT - Rumunski predsednik Klaus Johanis potpisao je dekret o opozivu 12 ambasadora ove zemlje, prenosi Agerpres.

Na današnji dan nastala je Dacia 1300

Dacia 1300, drugi model rumunske marke nakon modela 1100, nastao je na današnji dan.

Škole u Rumuniji počinju sa radom 14. septembra

BUKUREŠT - Škole u Rumuniji počeće sa radom 14. septembra i to od slučaja do slučaja, a u gradovima gdje je veliki broj zaraženih virusom korona nastava će se, najvjerovatnije odvijati putem interneta, rekao je danas rumunski predsjednik Klaus Johanis.

U Rumuniji gotovo 1.300 zaraženih

BUKUREŠT - Broj zaraženih u Rumuniji tokom protekla 24 časa povećan je za 1.295 na 50.886, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Korona opasno napala Kluž, više od dvadeset zaraženih

Generalni sekretar rumunske profesionalne fudbalske lige Justin Stefan izjavio je da je u fudbalskom klubu Kluž otkriveno još 20 osoba zaraženih novim virusom korona, te je ukupan broj slučajeva u transilvanijskom timu dostigao 26 slučajeva.

Menadžer bolnice u Temišvaru: Čeka nas "cunami" infekcija

TEMIŠVAR - Menadžer bolnice u rumunskom gradu Temišvaru upozorio je danas da se očekuje "cunami" zaraženih korona virusom u Rumuniji, u kojoj je tri dana zaredom zabilježen rekordan broj zaraženih.

Evropski sud pravde kaznio Rumuniju i Irsku

​BRISEL - Evropski sud pravde kaznio je danas Rumuniju i Irsku zbog odgađanja i nepotpune primjene regulativa protiv pranja novca i finansiranja terorista.

U Rumuniji 413 novozaraženih, preminulo 17 osoba

BUKUREŠTA - Broj novozaraženih korona virusom u Rumuniji u protekla 24 časa porastao je za 413, na ukupno 32.948, saopštila je danas Strateška grupa za komunikacije (GCS).

Najčitanije