Rumunija

Pobjeda rumunskih taksista: Vozačima Ubera 1.050 evra kazne

BUKUREŠT - Rumunska vlada objavila je hitnu uredbu, koja predviđa oštrije kazne za vozače službi koje funkcionišu preko mobilnih aplikacija, kao što su Uber i Taksifaj.

Poginuo radnik u fabrici oružja

​BUKUREŠT - Jedna osoba je poginula od eksplozije artiljerijske granate u fabrici naoružanja u mjest Babeni na jugu Rumunije, saopšteno je danas iz Inspektorata za vanredne situacije.

Evropska komisija prijeti Rumuniji pravnim postupkom

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da će pokrenuti pravni postupak protiv Rumunije ukoliko ta zemlja ne ukine regulative kojim narušava nezavisnost pravosuđa i borbu protiv korupcije.

Tornado u Rumuniji prevrnuo autobus, povrijeđeno sedam osoba

BUKUREŠT - Rumuniju je danas u popodnevnim satima pogodio tornado, a tom prilikom povrijeđeno je sedam osoba.

Rumunski ministar pravde dao ostavku

BUKUREŠT - Rumunski ministar pravde Tudorel Toader danas je rekao da daje ostavku zbog gubitka podrške vladajuće Socijal demokratske partije.

SAD postavljaju bateriju protivraketnog sistema u Rumuniji

VAŠINGTON - SAD će ovog ljeta u Ruminiji postaviti bateriju sistema protivraketne odbrane THAAD radi podrške NATO-u, saopšteno je iz Evropske komande američkih snaga (Eukom).

Bivši rumunski predsjednik optužen za zločine protiv čovječnosti

BUKUREŠT - Bivši rumunski predsjednik Jon Ilijesku optužen je za zločine protiv čovječnosti zbog svoje uloge u revoluciji koja je oborila komunistički režim, javlja "Euronews".

Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

BUKUREŠT - Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu.

Zaplijenili više od tone kokaina, uhapšeni Srbi

BUKUREŠT- Rumunske vlasti zaplijenile su više od tone kokaina visokog kvaliteta koji je bio skriven na brodu koji se prevrnuo u Delti Dunava, a saopšteno je i da je policija privela dvojicu Srba.

Podrška Rumunije evropskom putu BiH

SARAJEVO - Rumunski ambasador u BiH Dana Konstantinesku danas je tokom susreta sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igorom Crnatkom rekla je da Rumunija, kao zemlja predsjedavajuće Savjetu EU, podržava evropski put BiH.

Najčitanije