Rumunija

Rumuni biraju predsjednika

BUKUREŠT - Glasači u Rumuniji danas biraju predsjednika, a očekuje se da pobijedi aktuelni lider Klaus Joanis, koji je dobio pohvale na Zapadu zbog borbe protiv korupcije i posvećenosti vladavini prava.

Nova vlada Rumunije položila zakletvu, premijer Ludovik Orban

BUKUREŠT - Nova rumunska vlada na čelu sa premijerom Ludovikom Orbanom danas je položila zakletvu pred predsjednikom Klausom Joanisom u predsjedničkoj palati Kotročanji u Bukureštu.

Pala vlada u Rumuniji

Rumunski parlamet izglasao je danas nepovjerenje vladi premijerke Viorike Dančilo.

Rumuni donose odluke slušajući astrologe na televiziji

BUKUREŠT - U burnoj izbornoj godini, sa liderom vladajuće stranke u pravnim problemima, rumunske televizije sve se više okreću analitičarima sa dugim iskustvom - astrolozima.

Putin: SAD bi mogle da rasporede rakete u Rumuniji i Poljskoj

HELSINKI - Predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su Sjedinjene Države u poziciji da rasporede nove krstareće rakete na kopnu u Rumuniji i Poljskoj i da Rusija to smatra prijetnjom na koju će morati da odgovori.

Rumuni se masovno iseljavaju u potrazi za boljim životom

BUKUREŠT - Oko 20 odsto Rumuna živi i radi u inostranstvu, što je najveći broj kad je riječ o zemljama Evropske unije, a rumunski političari ništa ne preduzimaju u vezi sa tom pojavom, piše Dojče vele.

Uživo prenosili divljanje autom pa snimili smrt trudnice, djevojčice i bake

BUKUREŠT - Troje ljudi poginulo je na istoku Rumunije kada je muškarac koji je uživo prenosio snimak brze vožnje sportskim automobilom sletio sa puta i uletio u njihov vrt, prenijela je u ponedjeljak televizija "Antena 1".

Rumunski inženjeri napravili "leteći" tanjir

Takozvani "All-Directional Flying Object" je koncept koji se razvija već skoro dvije decenije, a stvorili su ga rumunski inženjeri Razvan Sabie i Iosif Taposu.

Smijenjena rumunska ministarka zbog komentara o ubijenoj djevojčici

BUKUREŠT - Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla je da je smijenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju ubijene djevojčice.

Haos u Rumuniji: Sudija pogođen petardom, tuča igrača na terenu

Utakmica između Univerzitatee iz Krajove i mađarskog Honveda prekinuta je u 120. minutu, pošto je sudija Arnold Hanter pogođen petardom.

Najčitanije