Rumunija

U Rumuniji 413 novozaraženih, preminulo 17 osoba

BUKUREŠTA - Broj novozaraženih korona virusom u Rumuniji u protekla 24 časa porastao je za 413, na ukupno 32.948, saopštila je danas Strateška grupa za komunikacije (GCS).

Rumuniji prijete poplave zbog obilnih kiša

BUKUREŠT - Rumunski Nacionalni institut za hidrologiju i upravljanje vodama, objavio je danas crveni meteo-alarm od poplava na rekama u pojedinim dijelovima zemlje.

Rumunija proglasila crveni meteoalarm zbog vodostaja Tamiša

BUKUREŠT - Rumunski Nacionalni institut za hidrologiju i upravljanje vodama proglasio je crveni meteo-alarm zbog vodostaja Tamiša, prenosi Agerpres.

Raste broj žarišta afričke svinjske groznice

BUKUREŠT - Ove sedmice, u Rumuniji su registrovana ukupno 272 žarišta afričke svinjske groznice, a u periodu između 11. i 17. juna, broj žarišta je porastao za deset, saopštili su nadležni u toj zemlji

Najstrašnija šuma na svijetu

Kad ljudi pomisle na Transilvaniju, prva asocijacija najčešće je grof Drakula. Ali, šuma Hoia Baciu, koju nazivaju i rumunskim bermudskim trouglom, zlokobnija je i mističnija i od čuvenog Vlada Čepeša.

Rumunija proglasila Rusiju neprijateljem

BUKUREŠT - Rumunija je prvi put nakon Drugog svjetskog rata proglasila Rusiju neprijateljskom državom, pokazuje strategija nacionalne odbrane zemlje.

Ko ima najviše tenkova u regionu, a ko najmodernije oklopnjake

BEOGRAD, BUKUREŠT - U našem regionu u aktivnoj upotrebi je 924 tenkova uglavnom naslijeđenih iz hladnog rata.

Premijer Rumunije kažnjen zbog nepoštivanja socijalne distance

BUKUREŠ - Rumunski premijer platio je novčanu kaznu u iznosu od 550 evra zbog pušenja u zatvorenom prostoru i održavanje sastanka u zgradi Vlade gdje nekoliko ministara i ostali učesnici nisu poštovali pravila socijalnog distanciranja.

Rumunija razvija vakcinu koja će se uzimati kroz nos

BUKUREŠT - Rumunija razvija vakcinu protiv smrtonosne bolesti Covid-19 koja bi, prema mišljenju naučnika, trebalo da se uzima nazalno, a ne ubrizgava.

Misteriozno kamenje koje se samo pomjera i mijenja veličinu

U gradiću Kosteštiju u Rumuniji se nalazi kamenje koje već dugo zbunjuje geologe širom svijeta. Posljednjih stotinak godina lokalno stanovništvo zna za "trovante" (u prevodu - cementni pijesak), sferne grudve prirodnog cementa od pijeska koji su nastale najvjerovatnije tokom seizmičke aktivnosti prije gotovo šest miliona godina.

Najčitanije