Rupa

Pogledajte fantastične prizore iz džinovske Plave rupe

Grupa ronilaca istražila je Plavu rupu u Velikom koralnom grebenu kod Australije. Duboka rupa u morskom dnu nalazi se 200 kilometara sjeveroistočno od ostrva Dejfrim, a u njoj se krije pravi čarobni svijet.

Otkrivena crna rupa koja premašuje sva očekivanja

Protekle sedmice astronomi su otkrili crnu rupu u Mliječnoj stazi toliko veliku da dovodi u pitanje postojeće modele razvoja zvijezda.

Da li je otkrivena crna rupa dovoljno velika da nas proguta?

Astrofizičari su otkrili crnu rupu koja je 3,4 puta masivnija od Sunca. Udaljena je od Zemlje blizu 10.000 svjetlosnih godina, gdje orbitira oko džinovske zvijezde otprilike jednom u 83 dana, piše „Nju sajentist“.

Antarktička ozonska rupa najmanja od kada se mjeri

Antarktička ozonska rupa najmanja je od kada je počelo njeno praćenje 1982. godine, ali uprkos tome što se smanjuje upotreba hemikalija štetnih po ozonski omotač, naučnici objašnjavaju da problem još nije riješen.

Gledao u telefon pa umalo poginuo

Da tehnologija i koncentracija ne idu ruku pod ruku dokaz je i ovaj šokantan snimak muškarca koji je umalo poginuo zbog gledanja u telefon.

Otkrivena crna rupa koja ne bi trebalo da postoji

​Naučnici su spazili crnu rupu 100 puta veće mase od Sunca, koja je toliko velika da ne bi trebalo da postoji.

Tijelo radnika pronađeno poslije 10 godina u rupi iza zamrzivača

​Tijelo mladića, radnika jednog supermarketa, koji je nestao prije 10 godina nađeno je u rupi iza zamrzivača u istoj toj prodavnici u Ajovi, javljaju mediji.

Asfalt propao, zemlja progutala automobil

Nevjerovatan snimak zabilježen 4. jula u američkoj saveznoj državi Virdžinija šokirao je mnoge.

Objavljene prve fotografije crne rupe

VAŠINGTON - Međunarodni naučni tim najavio je za danas predstavljanje nevjerovatnog naučnog otkrića u strofizici - prvu fotografiju crne rupe, što je podvig koji će staviti na probu stub nauke: Opštu teoriju relativnosti Alberta Ajnštajna.

Velika crna rupa može da proguta Zemlju?

Ne želimo da vas plašimo, ali postoji velika crna rupa koja luta oko naše galaksije - Mliječni put - i koja bukvalno može da proguta Zemlju, tvrde naučnici.

Najčitanije