Rupa

Ogromna crna rupa juri kroz svemir, astronomi ne znaju zašto

Supermasivna crna rupa juri kroz svemir brzinom od 177.000 kilometara na sat, a astronomi koji su je uočili nemaju objašnjenje zašto.

Rupe prijete da progutaju kuće, moguće uvođenje zabrane kretanja

Zbog stanja s velikim brojem rupa u Mečenčanima nedaleko od Petrinje uvodiće se posebne mjere.

Može li čovjek bezbjedno izaći iz crne rupe?

Dvojica fizičara predložila su listu uslova neophodnih da bi čovjek ušao u crnu rupu, ali istovremeno su i upozorila da bi to bio najusamljeniji put u jednom smjeru koji bi bio izveden u istoriji čovječanstva.

Nije vratio iznajmljeni audi pa uhapšen u Jazavičijoj Rupi

HAN PIJESAK - Policija iz Han Pijeska juče je postupila po prijavi da se na teritoriji ove opštine nalazi putnički automobil marke audi Q5, vlasništvo renta-kar agencije iz Sarajeva, koje je iznajmljeno od strane M.B. iz Vlasenice, a koje po isteku ugovora nije vraćeno istoj.

Crne rupe nisu "ćelave", nova studija srušila poluvjekovnu teoremu

Međunarodni tim naučnika tvrdi da je opovrgao takozvanu teoremu "ćelavosti" ili "jedinstvenosti crne rupe", koja je prvi put predstavljena 1967. Prema novoj teoriji, pored konstanti koje definišu crnu rupu, javljaju se i neke nove karakteristike.

Rupe nakon zemljotresa na Baniji se svakodnevno šire

PETRINJA - Nakon razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Baniju, u selu Mečenčani, pored Petrinje, stvorile su se ogromne rupe u tlu koje se šire, a svakim danom ih je sve više.

Rupe kod Petrinje se šire, jedna dostigla veličinu olimpijskog bazena

PETRINJA - Rupe kod Petrinje, gdje su pojavile poslije razornog zemljotresa, postaju sve veće, a pojavljuju se i nove zbog čega će ovaj teren snimati dronovima.

Crna rupa pokidala zvijezdu: Snimljen nesvakidašnji kosmički događaj

Crna rupa koja je pokidala zvijezdu jedan je od najneobičnijih kosmičkih događaja koji su astronomi zabilježili.

Otkrivena supermasivna crna rupa koja je zarobila šest galaksija

Nedavno otkrivena crna rupa čija je masa milijardu puta veća od Sunca nastala je u ranim danima svemira, a specifična je zbog činjenice da je u svojoj gravitaciji zarobila čak šest galaksija.

Nobelovac tvrdi da je prije našeg postojao još jedan univerzum

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, ser Rodžer Penrouz, tvrdi da je prije Velikog praska postojao još jedan univerzum, a dokaz za to još uvijek postoji u vidu crnih rupa.

Najčitanije