Rupe

Šta sve rupe na putu mogu da urade vašem automobilu?

Vrijeme između zime i proljeća, sa promjenljivim temperaturama koje utiču na stvaranje pukotina u asfaltu i njihovo širenje, slobodno bi se moglo nazvati - sezona rupa na putu.

Postoje li i bijele rupe u svemiru?

​Svi znaju za crne rupe u svemiru, ali je malo poznato da sve veći broj astrofizičara ozbiljno razmatra ideju da postoji izlaz iz njih, odnosno mjesto gdje sve što one usisaju bude i izbačeno.

NASA snimila snažan bljesak kako izlazi iz crne rupe

Istraživanja sugerišu da su magnetna polja razlog zašto neke crne rupe usisavaju materijal iz svemira

Žalba obustavila sanaciju gradskih i prigradskih saobraćajnica

BANJALUKA - Zbog žalbe "MG Minda" na javnu nabavku za izbor izvođača, višemilionski ugovori su obustavljeni i grad u ovom momentu ne može da održava gradske i prigradske saobraćajnice.

Voze i u suprotnoj traci da izbjegnu rupe

BANJALUKA - Ogromne rupe po ulicama u gradu koje još nisu sanirane zadaju muke vozačima, ali i pješacima.

Sanacija gradskih ulica i lokalnih puteva u toku

BANJALUKA, PRIJEDOR - Nakon zime saobraćajnice širom RS pretpjele su velika oštećenja pa rupe na sve strane, kako se žale vozači, predstavljaju opasnost po bezbjednost i ugrožavaju saobraćaj, a kako su nam potvrdili nadležni u toku je sanacija gradskih i lokalnih puteva.

U Banjaluci počela sanacija oštećenih puteva

BANJALUKA - Počela je sanacija oštećenja na saobraćajnicama koja su nastala najviše usljed zime i snježnih padavina, niskih temperatura i posipanja soli.

Crna rupa briše prošlost?

Prema tvrdnjama većine astrofizičara, kada čovjek jednom uđe u crnu rupu - to je to. Gravitacija će ga uvući u singularnost - jednodimenzionalni beskrajno mali prostor koji sadrži ogromnu masu, pri brzini svjetlosti. I to je kraj.

Nevidljivi neprijatelji koji su naselili Mliječni put

Ako ikada dođemo u fazu da krstarimo galaksijom kao u “Ratovima zvijezda“ onda moramo biti jako oprezni jer je naš Mliječni put prepun crnih rupa.

Sibirske rupe označavaju kraj svijeta kakav poznajemo

SIBIR - Misteriozne velike rupe u vječitom ledu Sibira označavaju kraj svijeta kakav ljudi poznaju i početak vremenskih uslova koji su vladali na Zemlji prije više od 130.000 godina, upozoravaju naučnici.

Najčitanije