Rusija

Rusija šalje ljekare i stručnjake za dezinfekciju u Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je obećao pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv virusa korona, koja će podrazumijevati i to da Rusija pošalje svoje ljekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

NATO upozorio Rusiju: Virus korona nije uticao na našu borbenu gotovost

Bez obzira na pandemiju COVID-19, NATO je spreman da odgovori na prijetnje svih potencijalnih protivnika, uključujući Rusiju, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Ukrajina poziva Rusiju da obezbijedi prekid vatre u Donbasu

BEOGRAD - Ukrajina je danas pozvala Rusiju da ispuni bezbjednosne obaveze prema Minskim sporazumima i obezbijedi trajni prekid vatre u Donbasu.

Koliko nuklearnih bojevih glava ima Amerika, a koliko Rusija

Rusija je od septembra 2019. godine smanjila arsenal nuklearnih bojevih glava za 100 komada, dok je Amerika smanjila za svega tri, podaci su izvještaja koji je objavljen na sajtu američkog Stejt departmenta.

Lavrov zvao Dačića, stiže pomoć Srbiji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, koji mu je prenio da Rusija sprema pomoć Srbiji, koja će uskoro stići.

Avion sa ruskom medicinskom pomoći sletio u Njujork

NJUJORK - Ruski vojni transportni avion stigao je u Sjedinjene Američke Države, noseći tone medicinske opreme i maski da bi pomogli Vašingtonu u borbi protiv virusa korona.

U toku testiranje tridesetak lijekova protiv virusa korona

MOSKVA - Rusija trenutno radi na testiranju osam postojećih i 22 novorazvijena lijeka radi utvrđivanja da li mogu pomoći u borbi protiv virusa korona, rekla je danas zamjenik ruskog premijera Tatjana Golikova tokom video-razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kineska medicinska oprema stiže u Evropu ruskim vozom

VUHAN - Ruska teretna željeznička kompozicija transportuje kinesku medicinsku opremu ka Evropi, javio je danas Reuters.

Putin: Situacija se komplikuje, ministri da budu na radnim mjestima

MOSKVA - Situacija u Rusiji se komplikuje, dok u svijetu postaje sve teža zbog pandemije virusa korona, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom vodeo-konferencije sa članovima Vlade.

Rusi pomažu Italijanima u bolnici u Bergamu

MOSKVA - Bolnica za oboljele od korona virusa u Bergamu u Lombardiji biće otvorena početkom aprila i u njoj raditi više od 200 italijanskih i ruskih stručnjaka, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Najčitanije