Rusija

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

"Kalibar" pogodio metu udaljenu više od 1.000 kilometara

Fregata Tihookeanske flote Rusije "Maršal Šapošnikov" prvi put je lansirala krstareću raketu "kalibar" iz Japanskog mora i njom pogodila metu udaljenu više od 1.000 kilometara.

Kremlj: Sve potrebe za vakcinom će biti zadovoljene, RS nam je važna

MOSKVA - Realizacija sporazuma o isporukama ruske vakcine protiv virusa korona zavisi od proizvodnih mogućnosti i zahtjeva unutrašnjeg tržišta, ali sve potrebe će biti zadovoljene, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Twitter kažnjen sa 42.000 dolara

Sud u Rusiji izrekao je danas novčanu kaznu Twitteru od 3,2 miliona rubalja (42.011 dolara) jer ta društvena mreža nije uklonila sadržaje koje su vlasti okarakterisale kao zabranjene.

Moskva nudi obnavljanje kontakata s NATO-om

MOSKVA - Moskva ne odbija rad u Savjetu Rusija-NATO i nudi obnavljanje vojnih kontakata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusija prva registrovala vakcinu protiv virusa korona za životinje

MOSKVA - U Rusiji je registrovana prva vakcina u svijetu protiv virusa korona za životinje, saopštio je danas zamjenik direktora Savezne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Rusije Konstantin Savenkov, najavljujući da bi njena masovna proizvodnja mogla da bude pokrenuta već u aprilu.

Borelj: Moja posjeta Moskvi bila je neuspješna

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj priznao je da njegov nedavni boravak u Rusiji nije bio uspješan.

Rusija obnavlja komercijalne letove od 1. aprila

MOSKVA - Rusija će ponovo uspostaviti komercijalne letove do Njemačke, Venecuele, Sirije, Tadžikistana, Uzbekistana i Šri Lanke od 1. aprila, saopštila je danas ruska vladina radna grupa za korona virus.

Lavrov: Kompletna infrastruktura odnosa Rusije i EU uništena

GULIN - Kompletna infrastruktura odnosa Rusije i EU uništena je jednostranim potezima Brisela i Moskva u ovom trenutku nema odnose sa tom organizacijom, rekao je danas novinarima šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Rusija planira da vakciniše 30 miliona ljudi do juna

MOSKVA - Rusija planira da vakciniše preko 30 miliona svojih državljana protiv korona virusa do sredine juna, izjavio je danas ruski ministar zdravstvene zaštite Mihail Muraško.

Najčitanije