Rusija

Forum u Sankt Peterburgu: Najviše pažnje privukla plenarna sjednica

SANKT PETERBURG - Na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, najviše pažnje privukla je plenarna sjednica na kojoj su, uz ruskog predsjednika, učestvovali predsjednik Francuske Emanuel Makron, japanski premijer Šinzo Abe, novi potpredsjednik Kine Vang Ći-šan, te šefica MMF-a Kristin Lagard.

Putin: Povlačim se 2024. godine

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će poštovati Ustav Rusije koji zabranjuje dva uzastopna predsjednička mandata što znači da će se povući 2024. godine nakon isteka aktuelnog mandata.

EU poziva Rusiju da prihvati odgovornost za obaranje aviona

BRISEL - Evropska unija pozvala je danas Rusiju da prihvati zaključke međunarodne istrage da je "buk" raketa kojom je oboren malezijski avion iznad istoka Ukrajine prije skoro četiri godine, ispaljena iz ruske baze u Kursku.

Kremlj: Kategorički odbacujemo optužbe o umiješanosti u obaranje MH17

MOSKVA - Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija kategorički odbacuje sve optužbe holandske istražne komisije o navodnoj umiješanosti u obaranje malezijskog 'boinga'.

NATO general traži još špijunskih aviona zbog Rusa

VIZBADEN -- Glavnokomandujući NATO snagama general Skaparoti traži još vojnika, špijunskih aviona i druge resurse da bi se zadržala američka vojna superiornost nad Rusijom.

U Nižnjem Novgorodu uloženo milijardu dolara za Svjetsko prvenstvo

Za manje od mjesec dana, svijet će doći u Rusiju na Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine i jedan od jedanaest gradova koji otvara svoja vrata je metropola na Volgi Nižnji Novgorod, piše Radio Slobodna Evropa.

Veljko Paunović za "Nezavisne": U tim moraju igrači gladni uspeha

Kako bismo napravili uspeh na Svetskom prvenstvu igrači moraju da se vole. Kad smo igrali na Novom Zelandu igrači su u šetnju išli zagrljeni i nisu buljili u telefone, rekao je Veljko Paunović, trener Čikaga, koji je Srbiju 2015. odveo na krov svijeta na Mundijalu za igrače do 20 godina.

Dodik: Pozvaću Putina da posjeti Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da će sutra na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu pozvati predsjednika Rusije Vladimira Putina da posjeti Srpsku.

Makron: Francuska i Rusija mogu naći rješenja za sva pitanja

SANKT PETERBURG - Pariz i Moskva mogu da održe dijalog i nađu rešenja za globalna pitanja kao što su situacija u Ukrajini, Bliski istok, Iran i Sirija, rekao je danas francuski predsjednik Emanuel Makron, tokom privatnog sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

Najčitanije