Rusija

FBI: Iran i Rusija se miješaju u predsjedničke izbore

VAŠINGTON - Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Drzavama, saopštio je danas FBI, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje pretećih i-mejlova demokratskim biračima.

Putin: Ne planiramo nikakve dodatne mjere

MOSKVA - Rusija ne planira uvođenje nikakvih oštrih restrikcija kako bi zauzdala epidemiju kovida-19, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Rusija odbacila optužbe da je hakerskim napadima ometala OI

Rusija je demantovala danas navode iz Britanije i SAD da je njena vojna obavještajna služba orkestrovala sajber napade s ciljem da poremeti održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Vremešni sovjetski obalski sistem "Utjos" još uvijek opasan

"Veteran iz doba Hladnog rata" je još uvek cijenjen u ruskoj ratnoj mornarici.

"Postoji rizik od epidemije vještačkih virusa"

Stručnjaci Savjeta bezbjednosti Rusije smatraju da je vjerovatna pojava epidemije vještačkih virusnih infekcija, saopštila je pres-služba aparata Savjeta bezbjednosti.

Bocan-Harčenko: Ruski stav o Kosovu nepromjenjiv

BEOGRAD - Ruski stav o rješavanju kosovskog pitanja je nepromjenjiv i zasniva se na Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN 1244, a Rusija će se saglasiti samo sa onim rješenjem koje će zadovoljiti Srbe koji brane svoja zakonita prava na Kosovu i Metohiji, poručio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Moskva: Ne pristajemo na ultimatum SAD

SAD žele da izvrnu razloge zbog kojih je Rusija odbila prijedlog Vašingtona da se produži program o Strateškom smanjenju naoružanja (START).

Indija učestvuje u kliničkim ispitivanjima ruske vakcine

MOSKVA - Ruski fond za direktna ulaganja i Dr Redi laboratorije, dobili su obnovljenu dozvolu za sprovođenje kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv kovid-19 u Indiji, prenijela je agencija Rojters.

Lavrov stiže u Beograd 28. oktobra

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolazi u Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrdio je generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Likvidirani teroristi koji su planirali napad u Volgogradu

MOSKVA - Ruska federalna služba bezbjednosti likvidirala je dva člana međunarodne terorističke organizacije Katiba Tauhid val-Džihad, koji su planirali terorističke napade u Volgogradu.

Najčitanije