Rusija

Kako ćemo znati da je izbio rat između Ukrajine i Rusije

Svi pokušavaju da predvide namjere ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini. SAD i Velika Britanija povlače osoblje ambasada dok rastu strahovi od neminovnog sukoba. Ali on je možda već otpočeo, piše stručnjak za bezbjednost i odbranu Džonatan Markus.

Rusija: Zoran Milanović u bazi neprijatelja Ukrajine

Iz ministarstva spoljnih poslova Rusije danas su rekli da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović "uvršten u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine".

Lavrov: Nema odgovora na najvažnije pitanje-neširenje NATO

​MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da sadržaj američkog odgovora na ruski prijedlog o bezbjednosnim garancijama omogućava da se računa na ozbiljan razgovor, ali o sporednim temama.

SAD pisale Rusiji, Lavrov: Nećemo objaviti odgovor

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je u srijedu uveče da je američki ambasador u Moskvi Džon Salivan predao zamjeniku ministra ruskog MIP-a Aleksandru Grušku pismeni odgovor SAD na ruski prijedlog garancija bezbjednosti koji je bio predat u decembru prošle godine i objavili su ga mnogi mediji.

Šta je NATO i zašto mu Rusija ne vjeruje

BRISEL - Zemlje članice NATO odmjeravaju koliko daleko smiju da idu da bi pomogle Ukrajini, pred moguću rusku invaziju.

Mediji: Kakve sankcije čekaju Putina ako napadne Ukrajinu

Sjedinjene Države i Velika Britanija rekle su da će razmotriti uvođenje sankcija protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina naročito ako Rusija napadne Ukrajinu. Rojters prenosi kakve bi one mogle biti.

Rusi hvale Milanovića, Ukrajinci ulažu protest

ZAGREB, MOSKVA - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović postao je zvijezda državnih medija u Rusiji poslije svog komentara o Ukrajini.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je večeras Rusiju da bez odlaganja deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom.

Registrovan ogranak "Sjevernog toka dva"

MOSKVA - Operater ruskog gasovoda "Sjevernog toka dva" pod nazivom "Gas za Evropu", registrovao je ogranak za njemački dio gasovoda što je u skladu sa regulativama u Njemačkoj, mada je potvrda za projekat i dalje suspendovana.

Bajden: Sankcije lično Putinu ako napadne Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da je moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Najčitanije