Rusija

Zaharova: Novi vojni budžet potvrđuje američku politiku dominacije

SVETLOGORSK - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da novi vojni budžet SAD samo potvrđuje politiku dominacije Vašingtona i ima destruktivan efekat na postojeći sistem međunarodne bezbjednosti.

Dolar ispao iz "igre": Rusija prodaje dijamante za rublje

Ruski proizvođeč dijamanata „Alrosa“ testirao je mehanizam prodaje svojih proizvoda inostranim kupcima i to u rubljama. Takvi ugovori potpisani su sa klijentima iz Indije i Kine, saopštila je pres-služba kompanije.

Amerika zamrzla ispunjavanje Sporazuma o otvorenom nebu s Rusijom

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države zamrzavaju ispunjavanje sporazuma o otvorenom nebu s Rusijom dok ona ne bude počela ponovo da ga poštuje, navedeno je u novom odbrambenom budžetu SAD za finansijsku 2019. godinu koji je potpisao američki predsjednik Donald Tramp.

Tramp: Bliži li se kraj istrage o Rusiji?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp upitao se na Tviteru da li će istraga o mogućem ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine biti okončana, nakon što je otpušten jedan od glavnih istražitelja.

Zaharova: Moskva za rješenje za Kosmet koje je prihvatljivo srpskom narodu

BEOGRAD - Rusija će povodom rješavanja pitanja Kosova i Metohije s poštovanjem prihvatiti ono što je prihvatljivo za narod Srbije, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom

MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Njemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sjete pouka iz istorije.

Rusija će sve manje koristiti američki dolar

MOSKVA - Moskva će smanjiti broj američkih hartija od vrednosti koje poseduje, kao odgovor na nove sankcije SAD, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.

Dačić: Rano je govoriti da li Rusija i SAD podržavaju razgraničenje

BEOGRAD - Rano je govoriti o tome da li Rusija i SAD podržavaju ideju Beograda o razgraničenju sa Albancima, jer je daleko uopšte mogućnost da se dođe do nekih dogovora o rješenju za KiM, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

DW: Šta su ekonomske sankcije donijele Rusiji?

BERLIN - U avgustu 2014. predsjednik Vladimir Putin je kao reakciju na restriktivne mjere EU u jeku konflikta sa Ukrajinom uveo zabranu uvoza hrane i poljoprivrednih proizvoda iz EU. Kakav je njihov efekat poslije četiri godine?

Ruski mediji: Zaharova nije odoljela zvucima trube

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posjete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plijesa.

Najčitanije