Rusija

Lavrov doputovao u Beograd

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je danas u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga srpski kolega Ivica Dačić i ambasador RF Aleksandar Čepurin.

Kremlj: Ruska vojska nije odgovorna za civilne žrtve u Guti

MOSKVA - Kremlj je danas odbacio navode da je ruska vojska odgovorna za civilne žrtve u pregrađu sirijske prestonice Damaska, istočnoj Guti, koja je u rukama pobunjenika.

Ko s kim ratuje u Siriji?

Građanski rat u Siriji, bjesni već sedam godina, a u njemu učestvuje puno aktera. Što domaćih, što stranih.

Stoltenberg: NATO ne vidi Rusiju kao prijetnju

VAŠINGTON - NATO ne vidi Rusiju kao prijetnju bilo kojoj članici Alijanse, rekao je u intervjuu za "Forin polisi" generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

Karling federacija Rusije zahtijeva video-zapise u slučaju Krušelnickog

Karling federacija Rusije zahtijeva od Južne Koreje i Japana video-zapise kako bi se razjasnile stvari u vezi sa doping-testom ruskog osvajača bronzane medalje Aleksandra Krušelnickog na Zimskim olimpijskim igrama, koji je pod istragom zbog mogućeg kršenja pravila protiv dopinga, izjavio je potpredsjednik Federacije Andrej Sozin.

Ministarstvo poljoprivrede RS dalo negativno mišljenje o uslovima za izvoz u Rusiju

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dalo je negativno mišljenje na Odluku o uslovima za registraciju i obavezama izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju a koju je pripremilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, tačnije Uprava BiH za zaštitu bilja.

Naoružani napadač ubio pet osoba ispred crkve u Dagestanu

MAHAČKALA - Naoružani napadač u ruskoj republici Dagestan ubio je najmanje pet ljudi i ranio još toliko njih, prije nego što su ga ubili pripadnici sigurnosnih snaga, prenijele su ruske novinske agencije.

Četiri osobe ubijene na festivalu u Dagestanu

MOSKVA - Najmanje četiri osobe su ubijene, dok su četiri ranjene kada je naoružani napadač otvorio vatru na publiku tokom festivala u Dagestanu na jugu Rusije, prenijele su agencije.

Tramp: Sa Rusima u dosluhu su bili samo pokvarena Hilari i demokrate

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Herbert Rejmond Mekmaster "zaboravio da kaže" da Rusi nisu uticali na rezultate američkih izbora 2016. godine.

Rogozin: Srbija je uvijek bila strateški partner Rusije u Evropi

SOČI - Potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je da se odnosi između Rusije i Srbije tradicionalno razvijaju "u duhu međusobnog povjerenja i višestrane saradnje", istakavši da je Srbija uvijek bila strateški partner Rusije na Balkanu i u Evropi.

Reklame

Najčitanije