Rusija

Antonov: Moskva ne pomaže provokatorima na protestima u SAD

VAŠINGTON - Ruski ambasador u Vašingtonu Anatoli Antonov rekao je danas da su neosnovani navodi da Moskva pomaže provokatorima u nemirima u SAD.

"Rusija će adekvatno odgovoriti na protjerivanje diplomata iz Praga"

MOSKVA - Rusija će adekvatno odgovoriti na protjerivanje dvoje diplomata pri Ruskom kulturnom centru u Pragu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Srbija ponovo izvozi meso u Rusiju

BEOGRAD - Ruska inspekcijska služba donijela je uredbu prema kojoj tri velika proizvođača mesa i mesnih prerađevina iz Srbije od 1. juna mogu da nastave izvoz na ovo tržište.

Nepoželjna dva radnika ruske Ambasade u Pragu

PRAG - Češka administracija proglasila je danas nepoželjnim dva člana osoblja ruske Ambasade u Pragu, kojima je naređeno da napuste tu državu, rekao je danas premijer Andrej Babiš.

Rusija uspjela da zaustavi curenje goriva na Arktiku

MOSKVA - Rusija je uspjela da zaustavi curenje dizelskog goriva u rijeku na Arktiku, izjavila je danas portparol Ministarstva za vanredne situacije agenciji AFP.

Vučić: Rusija prijateljska zemlja, to niko ne može da menja

LOZNICA - Rusija je nama izrazito prijateljska zemlja i to ne može da promijeni niko od neodgovornih političara iz Srbije, niti bilo ko drugi, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom mogućeg imenovanja na važnu poziciju Jevgenija Primakova, inače bliskog dijelu opozicije oko Saveza za Srbiju.

Rusija pronašla način da likvidira katastrofu u Sibiru

Šef ruskog Ministarstva za vanredne situacije Evgenije Ziničev izjavio je da je pronađen način da se likvidiraju posljedice izlivanja dizel goriva u Noriljsku.

Registrovan 8.831 novi slučaj zaraze u Rusiji

MOSKVA - Broj slučajeva zaraze virusom korona povećan je u Rusiji za 8.831 tokom prethodna 24 časa, što znači da dnevni broj nije prešao 10.000 u posljednjih 20 dana, saopštio je krizni centar.

Rusija nije podržala komunike PIK-a

SARAJEVO – Nismo našli mogućim da se pridružimo komunikeu koji su usvojili naši partneri u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIK), saopšteno je danas iz Ruske ambasade u BiH nakon sjednice političkih direktora PIK-a.

SZO: Nova žarišta u Istočnoj Evropi

ŽENEVA - Dnevni broj novih slučajeva oboljenja kovid-19 je u stalnom opadanju u zapadnoj Evropi, ali ne i u žarištima u Rusiji i na istoku Evrope, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Najčitanije