Rusija

U Rusiji raste broj zaraženih

MOSKVA - Rusija je danas prijavila 13.510 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je peti dan većeg rasta broja novih slučajeva zaraze.

Tramp Bajdenu pred sastanak sa Putinom: Nemojte da zaspite

MOSKVA - Bivši američki predsjednik Donald Tramp poželio je svom nasljedniku Džozefu Bajdenu sreću u pregovorima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ruski sud kaznio Facebook i Telegram

Ruski sud kaznio je Facebook, platformu društvenih medija, sa 17 miliona rubalja i aplikaciju za razmjenu poruka Telegram sa 10 miliona rubalja zbog kršenja administrativnih pravila.

Moskva traži nezavisni ljekarski pregled Ratka Mladića

NJUJORK - Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin.

Požar u bolnici u Rusiji, tri osobe stradale

MOSKVA - U Regionalnoj bolnici Semaško u gradu Rjazanu na zapadu Rusije jutros je izbio požar, a troje ljudi je izgubilo život zbog trovanja ugljen-monoksidom.

Rusija gradi prvi stelt brod

Rusija gradi brod na kojem će potpuno biti primijenjena stelt tehnologija, kako bi ga bilo teško otkriti, javlja agencija RIA Novosti.

Ruska studija: Vakcina vrlo efikasna kod bivših pacijenata

SANKT PETERBURG - Studija koju su izveli ruski vojni doktori, pokazala je da je vakcinacija kod osoba koje su preležale virus koronu izuzetno efikasna, rekao je danas šef ruske Vojne medicinske akademije Jevgenij Krjukov.

Bajden: Ne želimo sukob sa Rusijom

VAŠINGTON - SAD ne žele sukob sa Rusijom, izjavio je američki predsjednik Džozef Bajden.

Njemačka odbila da dozvoli letove dva ruska aviona

MOSKVA - Njemačka služba za kontrolu vazdušnog saobraćaja odbila je da dozvoli letove dva ruska aviona kompanije S7, saopšteno je iz sjedišta ruske kompanije.

Moskva ne odustaje od prenosa gasa kroz Ukrajinu

Rusija ne namjerava da odustane od prenosa gasa ka Evropi preko Ukrajine, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Najčitanije