Rusija

U Rusiji živi više od 70 milijardera

MOSKVA - U Rusiji je u 2018. broj milijardera u dolarima porastao za pet od prošle godine i sada ih ima 74, prema godišnjem izvještaju banke Credit Suisse objavljenom u četvrtak, a koje naglašava neujednačenost raspodjele bogatstva u zemlji.

Putin: Krim nije Kosovo

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da Krim nije ruski zato što su Rusi došli i nešto oteli, već zato što je stanovništvo samo referendumom tražilo da ga prime u Rusiju.

Putin: Rusija ispunila svoj zadatak u Siriji

MOSKVA - Predjsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Moskva postigla svoje ciljeve koje je postavila sebi na početku operacije u Siriji.

Rusija modernizuje nuklearna skladišta u Kalinjingradu?

Američke televizijske mreže objavljuju satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusi grade i ojačavaju nuklearna skladišta i bunkere u Kalinjingradskoj oblasti.

Ruski klub izbačen iz Evrope

Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Rubin iz Kazanja na jednu sezonu van međunarodnih takmičenja zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

Teroristički napad na Krimu, najmanje 13 mrtvih

Istražni komitet Rusije je eksploziju u Kerču na Krimu okvalifikovao kao teroristički napad, saopštila je novinarima zvanična predstavnica komiteta Svetlana Petrenko.

Propao plan o slanju Asanža u Rusiju

LONDON - Dokumenti Vlade Ekvadora pokazuju da je postojao pokušaj prebacivanja osnivača "Vikiliksa" DŽulijana Asanža u Moskvu iz Ambasade ove zemlje u Londonu u svojstvu ekvadorskog diplomate.

Tramp: Putin je vjerovatno umiješan u ubistva

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu američkoj televiziji "CBS" da je ruski predsjednik Vladimir Putin "vjerovatno" umiješan u ubistva i trovanja protivnika i da "to naravno ne bi trebalo da radi".

Holandija u "sajber ratu" sa Rusijom

HAG- Holandski ministar odbrane Ank Bijleveld rekla je da je Holandija u stanju "sajber rata" sa Rusijom.

Najčitanije