Rusija

Jedinstvenoj Rusiji najviše mandata

MOSKVA - Stranka Jedinstvena Rusija dobila je 324 mandata u novom sazivu Državne Dume, saopštila je danas šef Centralne izborne komisije Ela Pamfilova i potvrdila da je ukupno osam stranaka i pet samostalnih kandidata ušlo u parlament.

Rusija: Akcija policije na Kosovu provokacija, cilj etničko čišćenje

MOSKVA - Rusija smatra provokacijom akciju policije na sjeveru Kosova koja ima za cilj da nastavi etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije, ističu iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Ðukanović: Sramota od velike i značajne Rusije

PODGORICA - Kabinet šefa crnogorske države reagovao je na današnju izjavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove saopštenjem u kojem se poručuje da je sramotan način na koji se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsjedniku.

Zaharova: Amerika nije uspjela da diskredituje ruski izborni sistem

MOSKVA - SAD nisu uspjele da diskredituju ruski izborni sistem i pored svih kibernetičkih napada i uplitanje u glasanje, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Putin: Velika tragedija za čitavu zemlju

MOSKVA - Pucnjava na Univerzitetu u Permu, gdje je ubijeno šest ljudi, velika je tragedija za čitavu zemlju, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin i uputio saučešće porodicama žrtava.

Putin se obratio Rusima: Hvala

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je danas Rusima na povjerenju nakon što je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija koja ga podržava dobila parlamentarnu većinu na izborima.

Višković: Priča o malignom ruskom uticaju vrijeđa zdrav razum

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da korist od projekata iz Rusije treba da ima cijela BiH, a ne samo Republika Srpska, tako da priča o malignom ruskom uticaju, koja se često čuje, vrijeđa zdrav razum.

Hakerski napad zabilježen na sistem za onlajn glasanje u Rusiji

MOSKVA - U Rusiji danas počinju trodnevni parlamentarni i regionalni izbori.

Peskov: Amerika može da utiče na Kijev, ali to ne radi

MOSKVA - SAD bi mogle da iskoriste veliki uticaj na Ukrajinu da omoguće sprovođenje sporazuma iz Minskog protokola, ali to još nije učinjeno, saopštio je portparol ruskog Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin će glasati online

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin glasaće elektronskim putem na izborima za Državnu dumu, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Najčitanije