Rusija

Na rusku bazu ispaljeno 17 raketa

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su na rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji ponovo ispaljene rakete, javlja pod oznakom hitno "Raša tudej".

Prevrnuo se autobus s ruskim turistima, jedan poginuo

RIM - Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 10 povrijeđeno u prevrtanju autobusa na autoputu u blizini Sijene na putu ka Firenci, u centralnoj Italiji.

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske

VAŠINGTON - Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

Vašington proširio sankcije Rusiji

VAŠINGTON - Ministarstvo trgovine SAD uvelo je sankcije protiv nekoliko ruskih preduzeća, navodi se na sajtu Ministarstva.

SAD najavile: Uskoro sankcije za "Sjeverni tok 2"

KIJEV - Američki ministar energetike Rik Peri rekao je danas da će u "ne tako dalekoj budućnosti" biti predstavljen prijedlog zakona o sankacijama koji donosi restrikcije za kompanije koje učestvuju u projektu gasovoda "Sjeverni tok 2".

Ruska tajna služba upozorila: Više od 5.000 terorista je već na granici

MOSKVA - Islamska država dovela je oko 5.000 terorista u sjeverni dio Avganistana, na granicu sa bivšom sovjetskim republikom, upozorila je ruska tajna služba FSB.

Ruski vojni avion povrijedio vazdušni prostor Estonije

MOSKVA - Ruski vojni avion nakratko je povrijedio vazdušni prostor članice NATO Estonije u blizini ostrva Vaindlu u Finskom zalivu, a vlasti ove zemlje pozvale su ruskog ambasadora zbog incidenta.

Zapadni kupci obustavili plaćanje ruskim firmama

MOSKVA - Kompanije "Total" i "ENI" obustavile su isplate ruskim firmama koje su im prodale kontaminiranu naftu i saopštile da će platiti tek kada bude postignut dogovor o nadoknadi, rekli su trgovinski izvori.

Čubrilović u posjeti Rusiji

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otputovao je danas u trodnevnu zvaničnu posjetu Rusiji u okviru koje će se sastati sa predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko, te visokim zvaničnicima gornjeg doma ruskog parlamenta i ruske Dume.

Rusija i Bjelorusija dogovorile: Naftovod Družba ponovo isporučuje naftu

MINSK - Rusija i Belorusija su se dogovorile u vezi sa isporukom ruske nafte nakon zagađenja naftovoda Družba, izjavio je vicepremijer Belorusije Igor Ljašenko.

Najčitanije