Rusija

Rusija pravi lovce šeste generacije

MOSKVA - U Rusiji se radi na šestoj generaciji lovaca, rekao je "Sputnjiku" generalni direktor državnog naučno-istraživačkog instituta za avijacione sisteme, Sergej Hohlov.

Lavrov: Kako Zapad sankcijama i ratom brani demokratiju

MOSKVA - Zapad se predstavlja kao branilac liberalnih vrijednosti, a u isto vrijeme vodi politiku sankcija, vojnih prijetnji i bombardovanja suvjerenih država, napisao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u autorskom tekstu u ruskom magazinu "Rusija u globalnoj politici".

Odbačen i tekst Rusije i Kine

​NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN nije usvojen ni nacrt rezolucije koju su predložile Rusija i Kina za uspostavljanje prekida vatre na sjeverozapadu Sirije.

Rusija stavila veto na rezoluciju UN-a

​NJUJORK - Rusija je stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN i blokirala je zahtjev za primirje na sjeverozapadu Sirije jer u tekst nije uključeno izuzeće za vojne ofanzive protiv militantnih grupacija koje su na crnoj listi UN.

Američki general: Prednost NATO nad Rusijom se otopila

VAŠINGTON - NATO gubi vojnu prednost nad Rusijom, zbog čega je i pokrenuta redefinicija strategije Alijanse, izjavio je šef američkih snaga general Džozef Danford.

Putin: Izrael smatramo ruskojezičnim područjem

MOSKVA - U Izraelu živi skoro dva miliona građana koji govore ruski jezik, samim tim tu zemlju u Rusiji smatraju ruskojezičnim govornim područjem.

Američki bezbjednjaci: Rusi hakovali sisteme FBI-ja

VAŠINGTON - Bezbjednosni zvaničnici SAD tvrde da je u toku obavještajni rat sa Rusima, te da su ruski hakeri upali u sisteme FBI-ja.

Šef ruske obavještajne službe: Moguć vojni scenario nakon napada na postrojenja

Šef ruske spoljne obavještajne službe rekao je da je moguć vojni scenario poslije napada na saudijska naftna postrojenja, prenosi Sputnjik.

Putin nudi Saudijskoj Arabiji rusko oružje

ANKARA - Ruski predsjednik Valdimir Putin ponudio je u Ankari Saudijskoj Arabiji da joj Rusija proda svoje oružje, poslije napada na naftna postrojenja te zemlje .

Rusija: Neprihvatljivo diskutovati o odmazdi za napad

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je neprihvatljivo diskutovati o odmazdi za napade na saudijska naftna postrojenja i da je kontraproduktivno koristiti taj incident za jačanje tenzija oko Irana.

Najčitanije