Rusija

Putin: Sukob SAD i Irana zabrinjavajući, odvija se blizu ruskih granica

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je konfrontacija Sjedinjenih Američkih Država i Irana zabrinjavajuća, jer se odvija u blizini granica sa Rusijom i može destabilizovati situaciju oko Irana.

Ruski "leteći tenkovi" uskoro u Srbiji

Proces sklapanja vojno-transportnih helikoptera Mi-17V-5 koji su namijenjeni opremanju Vojske Srbije prikazan na državnom televizijskom kanalu "Rusija-1".

Zelenski predložio razmjenu zatvorenika sa Rusijom

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski predložio je danas razmjenu zatvorenika visokog profila sa Rusijom.

FBI zbog Rusa istražuje aplikaciju FaceApp?

Američki senator Čak Šumer zatražio je od Federalne istražne agencije (FBI) da istraži FaceApp nakon što su se pojavile glasine da Rusija iskorištava podatke ove aplikacije.

Makron će prisustvovati obilježavanju Dana pobjede u Moskvi

MOSKVA - Predsjednik Francuske Emanuel Makron prisustvovaće 9. maja naredne godine obilježavanju Dana pobjede u Moskvi, saopšteno je iz pres-službe Kremlja.

Rusija kaznila "Google" zbog filtriranja sadržaja

Kompanija "Google" kažnjena je novčanom kaznom od 11.000 dolara zbog kršenja ruskog zakona time što nije isključila štetan sadržaj iz pretrage na internetu, saopštila je Ruska državna regulatorna služba za komunikacije "Roskomnadzor".

Na Ladu stavili poklopce od šahtova umjesto točkova

Osnivač ruskog YouTube kanala Garage54 došao je na ideju da na svoju Ladu Samaru umjesto točkova ugradi - poklopce šahtova.

Rusija nakon S-400 nudi Turskoj i svoje najubojitije avione

MOSKVA - Rusija je izrazila spremnost da Turskoj isporuči višenamjenske lovce Su-35 ako Ankara to bude željela.

Stoltenberg pozvao Rusiju da spase INF

LONDON - Vrijeme ističe kako bi se sa Rusijom spasio ključni sporazum o nuklearnim raketama, izjavio je za BBC generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Zašto Turskoj treba 10 mjeseci da instalira S-400?

ANKARA - "Zašto Turskoj treba 10 mjeseci da instalira ruski protivraketni sistem S-400 koji je dobila?", pita izraelski list "Jerusalim post".

Najčitanije