Rusija

Nezaustavljiv hakerski napad na austrijsko ministarstvo

BEČ - Hakerski napad na Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, koji je počeo početkom godine, i dalje traje.

Putin protiv ideje beskonačnog predsjedničkog mandata

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je ideju beskonačnog predsjedničkog mandata, javlja "Sputnjik".

Devizne rezerve Rusije premašile pretkrizni nivo od 557 mlijardi $

Zlatne i devizne rezerve Rusije dostigle su 557,5 milijardi dolara u prvih 10 dana nove godine, pokazuju najnoviji podaci centralne banke.

Pola vijeka "mačevaoca": Su-24 i dalje u odbrani ruskog neba

Prije tačno 50 godina (17. januara 1970. godine) bombarder Su-24, koji je u to vrijeme nosio šifru T-58M, prvi put se vinuo u nebo. Letjelicom je upravljao sin legendarnog konstruktora Sergeja Iljušina - test pilot Vladimir Iljušin. Su-24 je kasnije u NATO-u dobio naziv "Fencer" (mačevalac).

Hrvatice dale samo jedan gol, Ruskinje ih "potopile 34:1

Hrvatske vaterpolistkinje doživjele su težak poraz u utakmici 4. kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su ih sa 34:1 nadigrale reprezentativke Rusije.

NATO zbog Rusa šalje svoj tim u Crnu Goru

PODGORICA - Predsjedavajući vojnog komiteta NATO maršal Stjuart Pič kazao je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada.

Lavrov: Svijet u neredu zbog agresivnosti Amerike

MOSKVA - Agresivni koraci određenog broja zapadnih zemalja, prvenstveno SAD, imaju veliku ulogu u destabilizaciji svijeta, rekao je danas vršilac dužnosti šefa ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Rusija: Netačni izvještaji o napadima ruskih aviona u Idlibu

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je izvještaje medija o navodnom ruskom bombardovanju civilnih meta u bezbjednosnoj zoni u sirijskoj pokrajini Idlib, javili su ruski mediji.

Šta planira novi ruski premijer

MOSKVA - Novi premijer Rusije Mihail Mišustin objavio je u Državnoj dumi kako vidi svoj rad na ovom položaju i šta namjerava da zahtjeva od ministara.

Duma potvrdila: Mišustin novi premijer Rusije

MOSKVA - Državna Duma je potvrdila kandidaturu nekadašnjeg šefa Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Rusije.

Najčitanije