Rusija

Tužioci traže zatvaranje Navaljnog na 30 dana

MOSKVA - Tužilaštvo Rusije zatražilo je od suda da odredi ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana, saopštio je njegov saveznik Ivan Ždanov na Twitteru.

Rusija se povlači iz Sporazuma o otvorenom nebu

MOSKVA - Rusija započinje procedure za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Tajna baza za oružje "sudnjeg dana"

Rusija planira da do kraja naredne godine završi radove na kompletiranju pomorske vojne baze koja će biti namijenjena za skladištenje nuklearnih podvodnih bespilotnih sistema interkontinentalnog dometa "2M39 posejdon" (ili oružja "sudnjeg dana").

Petoro poginulih u požaru u stambenoj zgradi

MOSKVA - Najmanje petoro ljudi poginulo je u požaru koji se dogodio u stambenoj zgradi u gradu Habarovsku na Dalekom istoku Rusije, javila je novinska agencija RIA, pozivajući se na lokalno odjeljenje ruske službe za vanredne situacije.

Putin naredio masovnu vakcinaciju

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je danas ruskim zvaničnicima da od sljedeće sedmice pokrenu masovnu vakcinaciju stanovništva protiv virusa korona.

Ruski pronalazak omogućava manuleni rad na Mjesecu

MOSKVA - Ruska raketno-kosmička korporacija Energija dobila je patent za poseban uređaj koji može da koristi kosmonautima za manulene operacije na površini drugih planeta i u opasnim gasnim i tečnim okruženjima, potvrdio je danas ruski Institut za industrijsko vlasništvo i inovacije (IPSIN).

Desetine uginulih riba u ruskoj rijeci

Desetine uginulih riba pronađeno je u rijeci Mečetka u ruskoj Rostovskoj oblasti, saopštili su lokalni ekolozi i predstavnici ruskog Ministarstva za prirodne resurse i životnu sredinu.

Zeljković: Vakcina "sputnjik pet" stiže u februaru

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da se u Srpskoj prve količine ruskih vakcina "sputnjik pet" protiv virusa korona mogu očekivati u februaru.

Mačka spasena sigurne smrti postaje zamjenik ministra

Mačka iz Rusije, koja je spasena od sigurne smrti zahvaljujući dobrim komunalcima, postaće počasni zamjenik regionalnog ministra za životnu sredinu.

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Najčitanije