Rusija

Maduro: U ponedjeljak stiže 300 tona pomoći iz Rusije

KARAKS - Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro najavio je u ponedjeljak dolazak 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije, ponovo naglasivši da se protivi ulasku u zemlju američke hrane i lijekova, što traži opozicija.

Rusija do kraja godine završava isporuku S-400 Turskoj

MOSKVA - Rusija će završiti isporuku naprednih raketnih sistema S-400 Turskoj do kraja godine, izjavio je direktor ruske korporacije "Rosteh" Sergej Čemezov.

Ruska zastava postavljena u gradu u kojem su otrovani Skripaljevi

SOLZBERI - Sa skela katedrale u britanskom gradu Solzberiju, gdje su prije nešto manje od godinu dana otrovani bivši dvostruki agent Sergej i njegova kćerka Julija skripalj, zavijorila se ruska zastava.

"Špigl": SAD gube poziciju lidera, probijaju se Rusija, Kina, čak i Iran

MINHEN - SAD, bez obzira na izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o "američkom liderstvu" tokom Minhenske konferencije o bezbjednosti, u stvarnosti gube pozicije od Rusije i Kine, piše njemački nedjeljnik "Špigl".

Ruska ambasada zabrinuta za zdravlje Skripalja

LONDON - Ruska ambasada u Londonu izrazila je zabrinutost za sudbinu ruskog državljanina Sergeja Skripalja, koji je pod kontrolom britanskih obavještajnih službi, izjavio je portparol ruske ambasade komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripalja.

Pogledajte kako se urušio dio zgrade Univerziteta u Sankt Peterburgu

SANKT PETERBURG - U urušavanju dijela zgrade Univerziteta za informacijske tehnologije u ruskom Sankt Peterburgu nema smrtno stradalih, ali pod ruševinama je ostalo dvadesetak osoba, izvijestile su u subotu ruske novinske agencije.

Rusija počela s razvojem raketa srednjeg dometa

MOSKVA - Rusija je započela rad na istraživanju i razvoju raketa srednjeg dometa, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Urušilo se nekoliko spratova Univerziteta u Sankt Peterburgu

SANKT PETERBURG - Nekoliko spratova zgrade Univerziteta u Sankt Peterburgu danas se urušilo u trenutku dok su se unutra održavala predavanja, saopšttilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije.

Savez Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji Amerike

MOSKVA - Zbližavanje Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji SAD i može dovesti do propadanja naučno-tehničkog potencijala Vašingtona, piše Hal Brend, komentator agencije Blumberg i profesor univerziteta "Džon Hopkins".

Pens: Rusija pokušava da podijeli zapadne saveznike

VARŠAVA - Američki potpredsjednik Majk Pens optužio je danas Rusiju da pokušava da podijeli zapadne saveznike, uz pomoć energetskih rezervi i nuklearnog oružja, kojima raspolaže, kao i "pokušajima da se umiješa u izbore širom Evrope i svijeta".

Najčitanije