Ruska armija

Ruska podmornica prvi put istovremeno lansirala 4 balističke rakete

MOSKVA - Sa ruske nuklearne podmornice projekat 955A "Vladimir Monomah" Tihookeanske flote, prvi put su lansirane istovremeno četiri balističke rakete "Bulava", saopštilo je ministarstvo odbrane.

Primirje: Putin otkrio na šta su se Jermeni i Azeri obavezali

MOSKVA - Od danas je na snagu stupilo primirje između Jermenije i Azerbejdžana, zemalja koje su od 27. septembra vodile krvavi rat oko Nagorno-Karabaha, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je saopštio na šta su se obje strane obavezale.

Ruska vojna policija dobila moćna oklopna vozila "Patrulj"

Najnoviji oklopni automobili "Patrulj" ("Patrola“) isporučeni su vojnoj policiji. Svečana primopredaja nove tehnike obavljena je krajem prošle nedjelje na vojnotehničkom forumu "Armija" koji se održava na podmoskovskom poligonu Alabino i poznat je po takmičenju iz tenkovskog biatlona.

Vremešni sovjetski obalski sistem "Utjos" još uvijek opasan

"Veteran iz doba Hladnog rata" je još uvek cijenjen u ruskoj ratnoj mornarici.

Završena ispitivanja potpuno robotizovanog tenka "Armata"

Završena su ispitivanja najnovijeg ruskog bespilotnog tenka T-14 "Armata", saopštila je pres-služba fabrike "Uralvagonzavod".

Brodovi Crnomorske flote uvježbavaju udare dalekometnim "Kalibrima"

U skladu sa planom i programom borbene obuke posade na malom raketnom brodu MRK "Ingušetija", koji se nalazi u sastavu Crnomorske flote, realizovan je kompleks vježbi u akvatoriji Crnog mora. U okviru ove vojne vježbe dejstvovali su i sistemi PVO koji se nalaze na ovom brodu, gdje je pomoću artiljerijskog PVO modula AK-630M-2 "Duэt" odbijen napad protivbrodskom raketom koja je lansirana sa plovila uslovnog neprijatelja. AK-630M-2 "Duэt" može da ispali 10,000+ granata u minuti.

Ruski helikopter Mi-28 - smrt koja dolazi iz mraka

2017. godine Rusi su predstavili svoje najnovije čedo Mi-28NЭ, koje je ponuđeno na svjetskoj pijaci naoružanja i borbene tehnike. Zahvaljujući izvanrednim borbenim karakteristikama, potvrđenim u praksi, ovaj helikopter ima sjajnu izvoznu perspektivu. U narednom tekstu obuhvaćene su najvažnije tačke koje čine ovaj helikopter tako specifičnim.

"MiG" i "Suhoj" zajedno konstruišu lovca šeste generacije

Jedno od najupečatljivijih događaja u ruskoj vazduhoplovnoj industriji početkom ove godine bilo je imenovanje Ilje Tarasenka, generalnog direktora korporacije "MiG", za šefa kompanije "Suhoj", čiji će glavni zadatak na ovoj poziciji biti razvoj vojnog vazduhoplovstva u Rusiji kombinovanjem dvije najveće kompanije u ovoj oblasti u jedan divizion, piše Sputnjik.

Novi "Panciri" iz ptičije perspektive

Radi se o vjerovatno najsavršenijoj familiji PVO sistema kratkog dometa koji se trenutno proizvodi u svijetu. Treba istaći i da je Vojska Srbije od nedavno postala korisnik ovog sredstva i na taj način ozbiljno ojačala svoje borbene mogućnosti za borbu protiv širokog spektra vazdušnih letelica na kratkim daljinama. Radi se o sistemu koju je svoju efikasnost demonstrirao i u ratnim uslovima.

Šveđani zabrinuti zbog ruske džinovske podmornice "Antej"

Radi se o nuklearnom podvodnom objektu koji nije pogodan za veličinu akvatorije Baltičkog mora. Na njemu se nalazi prilično veliki udarni arsenal sastavljen od krstarećih raketa i torpeda koji su naoružani atomskim bojevim glavama. Ove bojeve glave su 12-13 puta jače od onih koje su sa lica zemlje zbrisali japanski grad Hirošima.

Najčitanije