Ruska mornarica

Brodovi Crnomorske flote uvježbavaju udare dalekometnim "Kalibrima"

U skladu sa planom i programom borbene obuke posade na malom raketnom brodu MRK "Ingušetija", koji se nalazi u sastavu Crnomorske flote, realizovan je kompleks vježbi u akvatoriji Crnog mora. U okviru ove vojne vježbe dejstvovali su i sistemi PVO koji se nalaze na ovom brodu, gdje je pomoću artiljerijskog PVO modula AK-630M-2 "Duэt" odbijen napad protivbrodskom raketom koja je lansirana sa plovila uslovnog neprijatelja. AK-630M-2 "Duэt" može da ispali 10,000+ granata u minuti.

Šveđani zabrinuti zbog ruske džinovske podmornice "Antej"

Radi se o nuklearnom podvodnom objektu koji nije pogodan za veličinu akvatorije Baltičkog mora. Na njemu se nalazi prilično veliki udarni arsenal sastavljen od krstarećih raketa i torpeda koji su naoružani atomskim bojevim glavama. Ove bojeve glave su 12-13 puta jače od onih koje su sa lica zemlje zbrisali japanski grad Hirošima.

Prvi put u istoriji ruske mornarice ženska posada patrolnog broda na zadatku

SEVASTOPOL - Prvi put u istoriji ruske mornarice danas je posada koju čine žene samo krenula u patrolu na Crnom moru u sklopu priprema za proslavu Dana mornarice kasnije tokom ovog mjeseca.

NATO u sve većem strahu od novih ruskih podmornica

Obnavljanje ruske podvodne flote posljednjih godina ozbiljno zabrinjava NATO. Vojni činovnici i analitičari Alijanse smatraju da svoj rastući potencijal Rusija može da iskoristi ne samo za zaštitu sopstvene teritorije nego i za stvaranje prijetnje Sjedinjenim Američkim Državama u Atlantiku.

Nova ruska podmornica uključena u sastav ratne mornarice

Najsavremenija ruska nuklearna podmornica "Knez Vladimir" od juče je u upotrebi, saopštilo je ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Ruska mornarica počela vježbe na Baltičkom moru

MOSKVA - Ruska mornarica počela je danas vježbu "Okeanski štit 2019." na Baltičkom moru, u kojoj učestvuje oko 70 borbenih brodova ii brodova podrške i 58 aviona ruske mornarice i vazduhoplovnih snaga.

Najčitanije