Ruska vojska

Međunarodne vojne igre: Zlato i bronza za srpske vojne vozače

BEOGRAD - Vozači Vojske Srbije osvojili su bronzanu medalju u ekipnoj trci s bojevim gađanjem, koja predstavlja glavni događaj u disciplini "Vojni reli" na Međunarodnim vojnim igrama, koja se održavaju u Republici Tuva, na istoku Ruske Federacije.

Osveta Rusije i Sirije - više od 300 ubijenih terorista

Avijacija Rusije i Sirije, uz podršku artiljerije i specijalnih snaga, od 18. do 24. avgusta likvidirala je u oblasti Sirijske pustinje 327 militanata.

Ruski tenk kao podmornica - impozantna podvodna vožnja T-72BZ

Novinari argentinskog lista "Klarin" skrenuli su pažnju na snimak sa vojnih vježbi ruske vojske na kojem se posebno odlikovao T-72BZ. Na snimku se vidi kako vojnici vježbaju vožnju tenka ispod vode, na dubini od pet metara.

Novi "Panciri" iz ptičije perspektive

Radi se o vjerovatno najsavršenijoj familiji PVO sistema kratkog dometa koji se trenutno proizvodi u svijetu. Treba istaći i da je Vojska Srbije od nedavno postala korisnik ovog sredstva i na taj način ozbiljno ojačala svoje borbene mogućnosti za borbu protiv širokog spektra vazdušnih letelica na kratkim daljinama. Radi se o sistemu koju je svoju efikasnost demonstrirao i u ratnim uslovima.

Ekskluzivni snimak iz kabine ruskog jurišnika Su-25

Televizija "Zvezda" objavila je video koji je snimljen iz kabine ruskog jurišnog aviona Su-25SM3, čija osnovna verzija se u ruskoj vojsci uvijek smatrala najžilavijom i najratobornijom.

Rusi započeli gradnju PAK DA, aviona za nuklearni "armagedon"

Rusija je započela montažne radove na prvom prototipu svog dugo očekivanog aviona iz programa perspektivnog avijacionog kompleksa velikog dometa - PAK DA.

Testirana robotizovana verzija tenka "Armata"

Tenk na teškoj gusjeničnoj platformi "Armata" testiran je u režimu bez posade, rekli su u vojno-industrijskom kompleksu.

Ruska vojska: Sirijski PVO oborio 30 izraelskih raketa

Protivvazdušna odbrana Sirije uništila je više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi tokom odbijanja napada Ratnog vazduhoplovstva Izraela, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

Ruska vojska uništila dva nepoznata drona u Siriji

MOSKVA - Ruska vojska oborila je dva neidentifikovana drona koji su se kretali ka vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Ruska vojska oborila dron kod svoje baze u Siriji

DAMASK - Ruska vojska saopštila je kako je oborila neidentifikovani dron koji je došao blizu njihove sirijske vazdušne baze u Hmeimimu, izvijestila je agencija RIA.

Najčitanije