S 400

Turskoj isporučena druga baterija sistema S-400

ANKARA - Tursko ministarstvo odbrane objavilo je da mu je u nedjelju isporučena druga baterija ruskog protivvazdušnog raketnog sistema S-400, dodajući da će sistemi biti u funkciji u aprilu sljedeće godine.

Pompeo upozorava Tursku: Bolje da ne koristite S-400

Vašington je obavijestio Ankaru da smatra nedopustivim instaliranje protivvazdušnih raketnih sistema S-400 u Turskoj, saopštio je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu za agenciju "Blumberg".

Završen prvi dio isporuke S-400 Ankari

ANKARA - Prvi dio isporuke ruskih raketnih sistema protivvazdušne odbrane "S-400" Turskoj je završen, a u toku su planovi da drugi dio stigne u Ankaru, saopštili su zvaničnici turske vojske.

Zašto Turskoj treba 10 mjeseci da instalira S-400?

ANKARA - "Zašto Turskoj treba 10 mjeseci da instalira ruski protivraketni sistem S-400 koji je dobila?", pita izraelski list "Jerusalim post".

Erdoan: Ankara je kupila "S-400"

ISTANBUL - Turska je već kupila protivraketni sistem "S-400" od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Ne dolazi u obzir odustajanje od "S-400"

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema "S-400".

Amerikanci dali ultimatum Turcima: Imate dvije nedjelje da S 400 zamijenite 'Patriotom'

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države dale su Turskoj dvije nedjelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema "Patriot", saopštila je televizija CNBC pozivajući se na informisane izvore.

Čavušoglu: Isporuka S-400 realizuje se bez zadržavanja

ANKARA - Ugovor između Rusije i Turske po pitanju isporuke protivvazdušnih sistema S-400 se realizuje bez zadržavanja, izjavio je ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Ankara prkosi Americi: Nastavlja sa kupovinom S-400

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je da će nastaviti da jača bezbjednost Turske sa ruskim sistemima "S-400" čak i ako to vodi nesuglasicama i problemima sa drugim zemljama, poput Amerike.

Rusija razmatra prodaju još sistema S-400 Turskoj

MOSKVA - Rusija je zainteresovana za širenje vojno tehničke saradnje s Ankarom i spremna je da razmotri snabdijevanje Turske s još sistema protivvazdušne odbrane S-400, saopštio je Kremlj u srijedu.

Najčitanije