S 400

Erdoan: Ankara je kupila "S-400"

ISTANBUL - Turska je već kupila protivraketni sistem "S-400" od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Ne dolazi u obzir odustajanje od "S-400"

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema "S-400".

Amerikanci dali ultimatum Turcima: Imate dvije nedjelje da S 400 zamijenite 'Patriotom'

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države dale su Turskoj dvije nedjelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema "Patriot", saopštila je televizija CNBC pozivajući se na informisane izvore.

Čavušoglu: Isporuka S-400 realizuje se bez zadržavanja

ANKARA - Ugovor između Rusije i Turske po pitanju isporuke protivvazdušnih sistema S-400 se realizuje bez zadržavanja, izjavio je ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Ankara prkosi Americi: Nastavlja sa kupovinom S-400

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je da će nastaviti da jača bezbjednost Turske sa ruskim sistemima "S-400" čak i ako to vodi nesuglasicama i problemima sa drugim zemljama, poput Amerike.

Rusija razmatra prodaju još sistema S-400 Turskoj

MOSKVA - Rusija je zainteresovana za širenje vojno tehničke saradnje s Ankarom i spremna je da razmotri snabdijevanje Turske s još sistema protivvazdušne odbrane S-400, saopštio je Kremlj u srijedu.

Pompeo: Nastavljamo razgovore sa Turskom o S 400

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da SAD nastavljaju razgovore sa Turskom o njenim planovima da kupi odbrambeni raketni sistem S 400 od Rusije.

Pentagon upozorava Ankaru zbog nabavke "S-400"

VAŠINGTON - Pentagon je danas upozorio da će biti teških posljedica po Tursku ukoliko kupi ruski protivraketni sistem "s-400".

Erdoan: Turska nikada neće odustati od kupovine S-400 od Rusije

ANKARA - Turska nikada neće odustati od sporazuma o kupovini odbrambenih raketnih sistema S-400 od Rusije, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdoan.

NATO se plaši S-400: Sistem je prijetnja za američke F-16

ANKARA - Američki vrhovni komandant NATO snaga za Evropu, general Kertis Skaparoti rekao je da će preporučiti SAD da ne prodaju borbeni avion F-35 Turskoj.

Najčitanije