S400

"S-400" se ne može izvoziti bez saglasnosti Moskve

MOSKVA - Turska ne može prosljeđivati niti dalje izvoziti sisteme protivvazdušne odbrane "S-400" u treće zemlje bez pristanka Rusije, saopšteno je iz pres-službe ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Vašington zabrinut zbog turske kupovine S-400 od Rusije

ISTANBUL - Turska kupovina ruskih odbrambenih sistema S-400 veoma zabrinjava Vašington koji razmatra kakvu podršku može ponuditi u sirijskom Idlibu, rekao je danas specijalni predstavnik SAD za region Džejms Džefri.

Turci pomoću F-16 testiraju S-400

ANKARA - Turski borbeni avioni F-16 će danas letjeti iznad glavnog grada Ankare da bi testirali novi protivraketni sistem S-400.

Atlantski savjet: Isporuka S-400 Srbiji pokazuje rusko komandovanje Bugarskom

SOFIJA - Posljednji događaji, koji bi trebalo da dovedu do napetosti između Bugarske i Rusije, iz nekog razloga ne prouzrokuju oštre reakcije Sofije, saopštili su iz Atlantskog savjeta Bugarske.

Američki mediji: Evo zašto SAD i NATO treba da se plaše sistema S-400

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici iz NATO bi trebalo da se plaše protivvazdušnih raketnih sistema S-400, zbog mogućnosti njihove upotrebe u svojstvu sredstava za borbu u ekonomskom ratu, piše "National interest".

Rusija u julu isporučuje S-400 Turskoj

MOSKVA - Juri Ušakov, savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da Kremlj očekuje da će raketni sistemi zemlja-vazduh S-400 biti isporučeni Turskoj u julu, kako je i planirano, prenosi TASS.

SAD zbog S-400 zaustavile obuku turskih pilota

VAŠINGTON - SAD su odlučile da obustave dalju obuku turskih pilota za upravljanje avionima F-35, javlja Rojters.

Isporuka S-400 Turskoj počinje za dva mjeseca

SANKT PETERBURG - Rusija će za dva mjeseca početi isporuku raketnih sistema "S-400" Turskoj, izjavio je generalni direktor ruske korporacije "Rostek" Sergej Čemezov.

SAD poručuju Turskoj: Ako želite F-35 onda odustanite od S-400

VAŠINGTON - Stalni predstavnik SAD u NATO-u Kej Bejli Hačinson poručila je da Turska treba da odustane od ruskih sistema "S-400" ako misli da dobije američke avione "F-35".

Odložena isporuka sistema S-400 Turskoj?

Nekoliko dana nakon što je potvrdio da je u toku obuka vojnika za rukovanje S-400, turski ministar odbrane Hulusi Akar najavio je da će isporuka ruskog protivraketnog sistema ipak biti odložena za "naredne mjesece".

Najčitanije