SAD

Druga noć nemira u Mineapolisu

BRUKLIN CENTAR - Građanski nemiri trajali su drugu noć zaredom u Mineapolisu nakon što je šef gradske policije rekao da je pridadnica snaga reda greškom ubila jednog crnca jer je umjesto uređaja za omamljivanje upotrijebila pištolj tokom zaustavljanja u saobraćaju.

Učenik pucao u školi u Tenesiju, policija ga ubila

VAŠINGTON - Učenik koji je otovrio vatru u srednjoj školi u Noksvilu, u američkoj saveznoj državi Tenesi, poginuo je, a više osoba, među kojima i policajac je povrijeđeno tokom incidenta.

EU predlaže šestomjesečno zamrzavanje carina sa SAD

BERLIN - Evropska unija predložila je da ona i SAD suspenduju carine na milijarde dolara uvoza na šest mjeseci, izjavio je šef trgovine EU Valdis Dombrovskis za list "Špigl".

Fajzer traži odobrenje u SAD za vakcinisanje tinejdžera

VAŠINGTON - Farmaceutska kompanija Fajzer i njen njemački partner BioNTek saopštili su danas da su zatražili od američke Uprave za hranu i lijekove da proširi upotrebu njihove kovid-19 vakcine i na adolescente starosti od 12 do 15 godina po hitnom postupku.

SAD dodale još sedam kineskih kompanija na "crnu listu"

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo trgovine dodalo je danas još sedam kineskih preduzeća iz djelatnosti super računarstva na ekonomsku "crnu listu" pozivajući se na zabrinutost za nacionalnu bezbjednost, javlja CNBC.

Pet osoba poginulo u pucnjavi u SAD

KOLUMBIJA - Pet osoba uključujući dvoje djece ubijeno je u pucnjavi u jednoj kući u Rok Hilu u američkoj državi Južna Karolina.

Trgovinski deficit SAD popeo se na 71,1 milijardi $ u februaru

VAŠINGTON - Američki spoljnotrgovinski deficit porastao je u februaru 4,8 odsto, dostižući rekordnih 71,1 milijardu dolara, prema najnovijim podacima Ministarstva trgovine.

Bijela kuća neće tražiti da građani nose dokaz o vakcinaciji

VAŠINGTON - Bijela kuća je objavila da neće podržati nikakav sistem koji bi od Amerikanaca zahtijevao da nose dokaz o tome da su vakcinisani, javio je AP.

Mediji: Postavljena bomba u liftu zgrade bivšeg pripadnika MUP-a

NOVI SAD - U novosadskom naselju Detelinara više od pola sata u blokadi je bila Ulica Ilije Birčanina zbog dojave o postavljenoj bombi, jedna osoba je uhapšena, a prema prvim nezvaničnim informacijama, bomba je sklonjena, prenose mediji.

U Novom Sadu uskoro proizvodnja svjetski poznate čokolade

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je danas da će uskoro u novosadskom pogonu Kompanije "Beri Kalebaut" (Barry Callebaut), krenuti proizvodnja svjetski poznate čokolade te kompanije.

Najčitanije