SAD

Iran: Ne odustajemo od naših ciljeva i ako nas bombarduju

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je danas da Teheran neće popustiti pod pritiskom SAD i da neće odustati od svojih ciljeva, čak i ako Iran bude bombardovan.

"SAD traže razlog za direktan sukob s Iranom"

MOSKVA - Vašington provocira Teheran kako bi Iran strogo odgovorio, čime SAD pokušavaju da pronađu razlog za direktan sukob, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Šta je adut Kine u trgovinskom ratu sa Amerikom?

PEKING - Zvanični Peking posjeduje još jedno ekonomsko oružje u eskalirajućem trgovinskom sporu protiv Vašingtona, a to je potencijalni embargo na metale rijetke zemlje koji se koriste u proizvodnji gotovo svega, od uređaja visoke tehnologije do borbenih aviona, piše Russia Today.

Pentagon zbog Irana šalje 10.000 vojnika na Bliski istok?

VAŠINGTON - Pentagon će Bijeloj kući danas predstaviti planove za slanje 10.000 vojnika na Bliski istok, saopštili su američki zvaničnici.

Amerikanci dali ultimatum Turcima: Imate dvije nedjelje da S 400 zamijenite 'Patriotom'

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države dale su Turskoj dvije nedjelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema "Patriot", saopštila je televizija CNBC pozivajući se na informisane izvore.

Turska prepolovila carine na 22 američka proizvoda

ANKARA - Turska je odlučila smanjiti za polovinu dodatne carine na 22 proizvoda iz SAD-a u uzajamnom potezu, izjavila je u srijedu ministarka trgovine.

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA - Kremlj je uvjeren da će se izgradnja Sjevernog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

U slučaju eskalacije tenzija Iran najavljuje "bolne posljedice za sve"

TEHERAN - Iranske vlasti upozorile su SAD na "bolne posljedice" eventualne eskalacije tenzija protiv Irana u svjetlu već rastućeg pritiska Vašingtona protiv Teherana.

Cvijanović: Jačati saradnju sa uticajnim jevrejskim organizacijama u Americi

NJUJORK - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u NJujorku sa šefom Saveza predsjednika vodećih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Honlajnom o jačanju saradnje Srpske i uticajnih jevrejskih organizacija u SAD.

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske

VAŠINGTON - Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

Najčitanije