SAD

"Podrška Vašingtona Kurdima je velika greška"

ANKARA - Podrška Amerike miliciji sirijskih Kurda je velika greška, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

SAD ipak ne izručuju Gulena Turskoj

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo pravde odbacilo je izvještaj medija da planira sporazum o izručenju kako bi ubijedili turskog predsjednika da ublaži istragu u vezi sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu.

Vašington možda neće uvoditi nove tarife Kini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Kina poslala listu pitanja koje je spremna da riješi radi regulisanja trgovinskih tarifa sa SAD i njegova administracija možda neće morati da uvodi dodatne carine.

Snježna oluja u SAD odnijela najmanje osam života

VAŠINGTON - Internetom kruže video snimci ogromne zimske oluje koja je zadesila istočni dio SAD, usljed koje je poginulo najmanje osam osoba.

Lavrov: Cilj Amerike da poremeti socijalni i ekonomski razvoj Rusije

MOSKVA - Vašington vrši pritisak bez presedana na Moskvu u pokušaju da istjera velike ruske kompanije sa tržišta i poremeti socijalni i ekonomski razvoj zemlje, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku Poslovnog savjeta Ministarstva spoljnih poslova.

Povećan broj samoubica u Americi

VAŠINGTON - Stopa samoubistava u SAD veoma je povećana, a najviše se ubijaju građevinski radnici.

Migrantski karavan stigao do granice sa SAD-om

TIJUANA – Karavan migranata uglavnom iz zemalja centralne Amerike, koji je na putu prema Sjedinjenim Američkim Državama, u petak je stigao do grada Tijuana, koji se nalazi na meksičko-američkoj granici

SAD i Ukrajina glasale protiv Rezolucije protiv veličanja fašizma

NJUJORK - Treći (humanitarni) komitet Generalne skupštine Ujedinjenih nacija usvojio je nacrt rezolucije protiv veličanja fašizma koji je predložila grupa zemalja, uključujući Rusiju.

Sankcije za 17 Saudijaca

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo finansija uvešće sankcije za 17 Saudijaca zbog njihove uloge u ubistvu novinara Džamala Kašogija u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, rekao je izvor blizak administraciji.

Makron: Puštam Trampa da se igra

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska i SAD trebalo da se odnose jedna prema drugoj sa poštovanjem.

Najčitanije