SAD

Zajedničko sviranje klavira za Ginisa

NOVI SAD - U Novom Sadu su 23 učenika i profesora novosadske muzičke škole "Isidor Bajić" pokušali da obore Ginisov rekord zajednički svirajući na jednom klaviru kompoziciju "Zora", koju je komponovao bivši učenik te škole Ivan Marković.

Fabrika čokolade uskoro u Novom Sadu

NOVI SAD - Vodeći svjetski proizvođač čokolade i kakaa visokog kvaliteta "Beri Kalebo" iz Švajcarske narednih mjeseci počeće izgradnju fabrike u Novom Sadu.

Zašto američki PVO nisu zaštitili Saudijsku Arabiju?

Desetine raketnih bacača protivvazdušnog sistema „Patriot“, razarači sa vođenim raketnim oružjem i nije oboren nijedan dron koji napada skladišta nafte - Ministarstvo odbrane Rusije kritikovalo je sistem protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije koji je formiran uz direktno učešće Sjedinjenih Američkih Država.

Odobrene vize za Rohanija i Zarifa

​NJUJORK - Amerika je odobrila vize iranskom predsjedniku Hasanu Rohaniju i ministru spoljnih poslova Muhamedu DŽavadu Zarifu da otputuju u NJujork radi Generalne skupštine UN, saopšteno je danas iz iranske misije u UN.

Američki general: Prednost NATO nad Rusijom se otopila

VAŠINGTON - NATO gubi vojnu prednost nad Rusijom, zbog čega je i pokrenuta redefinicija strategije Alijanse, izjavio je šef američkih snaga general Džozef Danford.

Kineskinja osuđena za "porođajni turizam" u SAD

LOS ANÐELES - Kineskinja Dongjuan Li je priznala krivicu pred američkim sudom da je vodila lanac "porođajnog turizma" za bogate kineske državljane koji su plaćali kako bi im se djeca rodila u SAD i tako postali američki državljani.

Tramp uvodi nove, puno oštrije sankcije Iranu

​Američki predsjednik Donald Tramp uputio je danas svoje ministarstvo finansija da "znatno poveća" sankcije Iranu nakon subotnjeg napada na saudijska naftna postrojenja, čin za koji je okrivio Iran koji pak takve optužbe odbacuje.

MMA borac porijeklom iz Drvara umro u Americi

Saša Perkić (38), bivši američki MMA borac, poznat pod nadimkom Srpski ratnik preminuo je u SAD, gdje je živio i radio. Igrom sudbine, Perkić se proslavio 2017, kada je preživio napad lopova koji su htjeli da mu otmu kola i deset puta ga uboli nožem, ali je on uspio da ih isprebija i spriječi krađu.

"Znamo odakle su lansirani dronovi"

VAŠINGTON - SAD su utvrdile sa kojih lokacija u Iranu su lansirane krstareće rakete i dronovi na dva naftna postrojenja kompanije Saudi Aramko u Saudijskoj Arabiji.

Šta SAD znaju o napadu na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji?

VAŠINGTON - SAD su identifikovale lokacije u Iranu s kojih su lansirani dronovi i krstareće rakete na ključne saudijske naftne instalacije, rekao je američki zvaničnik.

Najčitanije