SAD

Brisel će odgovoriti na eventualno američko podizanje carina

PARIZ - Evropska unija (EU) će odgovoriti na bilo koji potez Amerike da podigne carine na automobile proizvedene u evropskom bloku, rekao je zamjenik predsjednika Evropske komisije Jirki Katainen.

SAD i Južna Koreja do daljeg obustavljaju vojne vježbe

VAŠINGTON - SAD i Južna Koreja su se dogovorile da do daljeg obustave izvođenje dvije planirane vojne vježbe, saopštio je Pentagon.

Asad: Razgovor sa Vašingtonom - gubljenje vremena

MOSKVA - Politika SAD se vjerovatno neće promijeniti u bliskoj budućnosti, te bi razgovor sa Vašingtonom bio gubljenje vremena, izjavio je predsjednik Sirije Bašar el Asad.

Na snazi evropske carine na američke proizvode

BRISEL - Od danas su na snazi carine koje je EU uvela na američke proizvode u vrijednosti od 3,4 milijarde dolara.

"Dobrodošli u Ameriku", fotografija koja je šokirala svijet

VAŠINGTON - U jeku žestokih kritika antiimigracionih odluka američkog predsjednika koje su za posljedice imale na hiljade ostavljene djece izašao je novi broj Tajma.

Amerika tužena jer je drogirala djecu imigranata

LOS ANÐELES - Djeca imigranata prisilno su dobijala širok spektar psihotropnih lijekova, koji utiču na metalne funkcije, pri skloništima za mlade koje je osnovala američka vlada, kako bi se nosili sa traumama nakon što su zatvoreni ili odvojeni od roditelja, navodi se u tužbi koju je podnio Centar za ljudska prava iz Los Anđelesa.

Snažan odgovor EU: Od petka carine na uvoz američkih proizvoda

BRISEL - Evropska unija će od petka početi da naplaćuje uvozne carine od 25 odsto na širok spektar američkih proizvoda, nakon što je zvanični Vašingon početkom juna uveo tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz EU, saopštila je danas Evropska komisija.

U EU počinje naplata carine na američku robu

BRISEL - EU će početi da naplaćuje carinu od 25 odsto na robu uvezenu iz SAD od petka, 22. juna, nakon što je Vašington početkom juna uveo tarife na čelik i aluminijum iz Unije, saopštila je danas Evropska komisija.

SAD napustile Savjet za ljudska prava Ujedinjenih nacija

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države povukle su se iz Savjet za ljuska prava UN-a nazivajući ga leglom političke pristrasnosti. Američka izaslanica Niki HejIi poručila je kako ovo licemjerno i samouslužno tijelo ismijava ljudska prava.

Njemački predsjednik poručio Vašingtonu: Svijet nije bokserski ring

BERLIN - Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer izrazio je danas zabrinutost da bi odnosi Evrope sa Sjedinjenim Američkim Državama mogli da pretrpe "nepopravljivu štetu" i pozvao Vašington da na svijet ne gleda kao na bokserki ring "u kojem se svako bori protiv svakog".

Najčitanije