SAD

Američka pješadija dobila ubojitiju verziju mitraljeza

Američka mornarica je prije nekoliko godina krenula da snadbijeva svoje vojnike rancima sa municijom "Osvetnik" u kojem se nalazi 650 metaka.

Mladi u SAD se zbog pandemije vraćaju kod roditelja

Od kada je pandemija virusa korona pogodila SAD, mnogim Amerikancima se život promijenio iz korijena, a jedna od najvećih promjena je bila zatvaranje škola i univerziteta.

Tramp u Pensilvaniji: Sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života

MIDLTAUN - Američki predsjednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Beograda i Prištine i ocijenio taj sporazum kao svoj i uspjeh SAD.

Počelo 65. Sterijino pozorje

Najprestižniji pozorišni festival u Srbiji, Sterijino pozorje, otvoren je u Novom Sadu.

Da li će Megan Markl u trku za predsjednicu Amerike?

Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, mogla bi da zamijeni britanski dvor Bijelom kućom. Izvori bliski bivšoj glumici tvrde kako razmišlja da se kandiduje za predsjednicu Amerike na nekim od budućih izbora.

Putin traži obnovu sajber veza sa SAD, bez miješanja u izbore

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je postizanje sporazuma između Rusije i SAD o davanju garancija da neće biti miješanja u izbore i unutrašnja pitanja dvije zemlje putem interneta, saopšteno je danas iz Kremlja.

Bivši major SAD: Vanzemaljac ubijen u blizini američke vojne baze

Jedan vanzemaljac ubijen je u blizini američke vojne baze 1978. godine, tvrdi bivši major američkog vazduhoplovstva Džordž Filer.

Dva policajca ranjena tokom protesta u Luisvilu

LUISVIL - Dva policajca ranjena su iz vatrenog oružja tokom protesta u Luisvilu u saveznoj državi Kentaki pokrenutih zbog odluke Velike porote koja je izazvala negodovanje aktivista pokreta za građanska prava jer smatraju da nije sprovedena pravda u slučaju smrti tamnopute Brione Tejlor u martu.

Obilježeno 175 godina Srpske čitaonice

Novosadska Gradska biblioteka obilježila je danas 175 godina od osnivanja Srpske čitaonice, na čijoj je tradiciji nastala, kao i 65 godina od osnivanja Dječjeg odjeljenja.

Dodik: Pogrešna percepcija o Srbima u SAD, važno da Tramp to zna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Najčitanije