SAD

"Špigl": SAD gube poziciju lidera, probijaju se Rusija, Kina, čak i Iran

MINHEN - SAD, bez obzira na izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o "američkom liderstvu" tokom Minhenske konferencije o bezbjednosti, u stvarnosti gube pozicije od Rusije i Kine, piše njemački nedjeljnik "Špigl".

Na granicu s Venecuelom stigla američka pomoć

KUKUTA - Američka vojska dopremila je više tona humanitarne pomoći u kolumbijski grad Kukuta na granici sa Venecuelom.

Sudar 43 vozila u Mizuriju, objavljen snimak nesreće

KONKORDI - U Sjedinjenim Američkim Državama u petak se dogodila teška saobraćajna nesreća u blizini gradića Konkordi, u državi Mizuri.

Rusija počela s razvojem raketa srednjeg dometa

MOSKVA - Rusija je započela rad na istraživanju i razvoju raketa srednjeg dometa, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Detalji pucnjave u Aurori: Dobio otkaz pa otvorio vatru na kolege

AURORA - Još uvijek se ne zna mnogo o napadu zaposlenika kompanije "Henry Pratt Co" u njihovom industrijskom skladištu u Aurori, nedaleko od Čikaga, u kojem je u petak poginulo pet osoba, te ranjeno pet policajaca.

Savez Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji Amerike

MOSKVA - Zbližavanje Rusije i Kine prijeti svjetskoj hegemoniji SAD i može dovesti do propadanja naučno-tehničkog potencijala Vašingtona, piše Hal Brend, komentator agencije Blumberg i profesor univerziteta "Džon Hopkins".

Nakon Guaidovog zahtjeva SAD šalje novi paket pomoći u Venecuelu

VAŠINGTON – Administracija Sjedinjenih Američkih Država u petak je najavila novu isporuku humanitarne pomoći Venecueli na zahtjev opozicionog lidera i samoproglašenog predsjednika Huana Guaida.

Šta znači Trampovo proglašenje vanrednog stanja?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je mjere kojima će izbjeći novu djelimičnu blokadu savezne vlade, ali je, uz to, proglasio vanredno stanje kako bi zaobišao Kongres SAD-a i pronašao sredstva za izgradnju zida na južnoj američkoj granici.

Tramp proglasio vanredno stanje u Americi

VAŠINGTON - Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

SAD uvele sankcije zvaničnicima bliskim Maduru

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije petorici venecuelanskih zvaničnika s ciljem vršenja pritiska na Venecuelu zbog održanih predsjedničkih izbora koje Vašinton smatra protivzakonitim, saopšteno je iz američkog Ministarstva finansija.

Najčitanije