SAD

Kina pomaže Venecueli u borbi protiv posljedica sankcija

PEKING - Kina i Venecuela su potpisale 28 sporazuma o strateškoj saradnji, između ostalog i u vrlo osjetljivim sferama. Cilj tih sporazuma jeste da umanje negativne efekte sankcija koje su SAD i niz drugih latinoameričkih država uvele Venecueli u oblasti energetike, rudarstva, bezbjednosti, tehnologija i finansija.

Amerikancima Mercedes iz Indije

Mnogi zaljubljenici u automobile smatraju da kvalitet jednog istog modela nije identičan kod primjeraka koji se izrađuju u dvije različite fabrike, već da varira od zemlje do zemlje.

Kesić: Ambasada SAD se miješa u izbore u RS mimo Trampa

VAŠINGTON - Šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić rekao je, povodom navoda o miješanju stranih sila u izbore u Srpskoj, da "nažalost to i dalje postoji i da se, kada je riječ o Americi, to radi putem ambasade, izvan tokova koje sam američki predsjednik Donald Tramp određuje".

Peking: Teško pregovarati sa "nožem na vratu"

PEKING - Viši kineski zvaničnik rekao je danas da je teško nastaviti trgovinske pregovorima sa SAD dok Vašington "drži nož na vratu Kine", dan nakon što su dvije strane međusobno uvele nove tarife.

SAD upozoravaju Rusiju: S-300 u Siriji bio bi velika greška

NJUJORK - SAD su upozorile Rusiju da bi razmještanje savremenog antiraketnog sistema S-300 u Siriji bila velika greška, te da bi ta odluka trebalo da bude ponovo razmotrena.

Najveći trgovinski rat do sada: Kina prekida pregovore s SAD-om

PEKING - Kina je prekinula trgovinske pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama nakon nove runde uvoznih carina između dviju zemalja, objavio je "Wall Street Journal".

Pompeo: Pobijedićemo Kinu

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su odlučne da pobijede u trgovinskom ratu protiv Kine, rekao je televiziji „Foks njuz“ američki državni sekretar Majk Pompeo.

Hejlijeva odbacila optužbe Rohanija

NJUJORK - Američki ambasador u UN Niki Hejli odbacila je danas optužbe Irana da je Vašington uz svoje saveznike u regionu odgovoran za smrtonosni napad na vojnoj paradi u gradu Ašvazu u kojem je ubijeno 25 ljudi.

Tinejdžer se igrao pištoljem, pa se upucao u glavu

NOVI SAD - Sedamnaestogodišnji Novosađanin ranjen je u glavu u noći između petka i subote u ulici Kaće Dejanović u Novom naselju, a ljekari se bore za njegov život.

Kina otkazala trgovinske razgovore sa SAD

PEKING - Kina je otkazala predstojeće trgovinske razgovore sa Amerikom, piše dnevnik "Vol strit žurnal".

Najčitanije