SAD

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

VAŠINGTON - Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

FBI: Saudijska Arabija iz SAD-a krijumčari optužene za teška krivična djela

VAŠINGTON - Američki zvaničnici vjeruju kako vlasti u Saudijskoj Arabiji "gotovo sigurno" pomažu svojim državljanima da pobjegnu iz SAD-a kada su optuženi za teška kaznena djela.

Lavrov: Svijet u neredu zbog agresivnosti Amerike

MOSKVA - Agresivni koraci određenog broja zapadnih zemalja, prvenstveno SAD, imaju veliku ulogu u destabilizaciji svijeta, rekao je danas vršilac dužnosti šefa ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Formalno počeo proces opoziva Donalda Trampa u Senatu

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa u Senatu je u četvrtak formalno počeo, pošto je Predstavnički dom u srijedu izglasao da se rezolucija formalno uputi u gornji dom Kongresa i pošto su imenovani članovi Predstavničkog doma koji će zastupati tu rezoluciju u daljem postupku.

Vašington zaprijetio carinama na evropske automobile

Amerika je zaprijetila carinama od 25 odsto na automobile kako bi primorala Evropljane da pokrenu proceduru protiv Irana zbog kršenja nuklearnog sporazuma, rekla je danas njemački ministar odbrane Anegret Kramp-Karenbauer.

Amerika priznala: Nekoliko povrijeđenih vojnika u iranskom napadu

VAŠINGTON - Nekoliko pripadnika američke vojske povrijeđeno je tokom prošlosjedmičnog iranskog raketnog napada na zračnu bazu Al Asad u Iraku uprkos tvrdnjama Pentagona koji je u početku rekao da nije bilo žrtava.

Tramp prijeti Evropi zbog Irana

VAŠINGTON - Američka administracija zaprijetila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope, ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, prenio je "Washinton Post" izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.

Došao po kiriju, podstanar ga ubio, sve snimljeno

Video snimci koje su objavili američki mediji pokazuju trenutak kada je stanodavac u Kvinsu ubijen poslije svađe sa stanarom.

Početak kraja trgovinskog rata: Kina i SAD potpisale sporazum

Američki predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Kine Liu He, glavni trgovinski pregovarač zemlje, potpisali su danas u Vašingtonu trgovinski sporazum između dvije zemlje, čime je okončan dvogodišnji period zategnutih odnosa.

Prijeteće poruke lideru LSV: U Novom Sadu grafit "Čanka pod nož"

NOVI SAD - Preteći grafit "Čanka pod nož" ispisan je na jednoj zgradi u Novom Sadu, saopštila je danas Liga sodijaldemokrata Vojvodine i zatražila hitnu reakciju policije i tužilaštva povodom prijetnji upućenih njihovom predsjedniku Nenadu Čanku.

Najčitanije