SAD

SAD: Rekordan broj preminulih u državama na jugu

NJUJORK - Američke savezne države Alabama, Florida i Severna Karolina danas su zabilježile rekordan rast broja preminulih od Kovida 19.

Novosađanin uboden makazama u grudi

NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali S.P. (40) iz Vučitrna, koji je osumnjičen da je poslije svađe oko neraščišćenih imovinskih odnosa makazama više puta ubo u grudi Novosađanina D.I. (36), saopšteno je iz novosadske Policijske uprave.

EU želi SAD na svojoj strani u dijalogu Beograd - Priština

BRISEL - Nakon ponovnog pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sa obje strane Atlantika mogu se čuti pozivi da se zarad postizanja sveobuhvatne i održive normalizacije odnosa EU i SAD moraju usaglasiti oko samog procesa i njegovih ciljeva.

SAD: Izvršena prva smrtna kazna poslije 17 godina

INDIJANA - U SAD je poslije 17 godina izvršena prva smrtna kazna na saveznom nivou, a nakon niza pravnih bitki okončanih presudom Vrhovnog suda, koji je otvorio put povratku smrtne kazne u američkoj saveznoj državi Indijani.

Merkel: Ne podrazumijeva se više da SAD štiti EU

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Minhenu da je neophodno jedinstvo Evrope sada kada se svijet potpuno iznova organizuje.

Tenzije između SAD i Kine zbog Južnog kineskog mora

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo osporio je danas pravo Kine na lokacije u Južnom kineskom moru, dok je Peking kritikovao njegovu izjavu navodeći da ona podiže tenzije u regionu.

CNN: Porast broja zaraženih u SAD samo vrh ledenog brijega

VAŠINGTON - Širom SAD i dalje nekontrolisano bjesni talas virusa korona, javlja CNN i ističe da broj zaraženih raste u 35 saveznih država, uključujući Floridu, gdje je u nedjelju zabilježen rekordan broj oboljelih u jednom danu - njih 15.300.

Američkim zvaničnicima zabranjen ulazak u Kinu

PEKING - Zvanični Peking danas je saopštio da će zbraniti ulazak na teritoriju Kine američkim senatorima Marku Rubiju i Tedu Kruzu.

Požar na vojnom brodu, povrijeđena 21 osoba

U požaru na brodu u vojnom pristaništu u San Dijegu povrijeđena je 21 osoba i oni su sa lakšim povredama zbrinuti u lokalnoj bolnici, dok su dva vojna broda premještena na bezbjedno sidrište.

Kremlj: Odnosi Rusije i SAD nikad nisu bili na nižem nivou

MOSKVA - Odnosi Rusije i SAD nalaze se na najnižoj tački u istoriji, ocijenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na državnoj TV stanci Rusija 1.

Najčitanije