SAD

Ambasada SAD: Netačno da će tokom vježbe biti korišten osiromašeni uranijum

SARAJEVO – Ambasada SAD demantuje informacije koje su se pojavile u bh. medijima o tome da je u sklopu planirane vojne vježbe dogovorena upotrebu osiromašenog uranijuma.

Otkriveno najtajnije kinesko oružje koje im je "pružilo" NATO bombardovanje Srbije?

Nekoliko godina ranije nego što se predviđalo, NR Kina uvrstila je u puni borbeni arsenal svojih oružanih snaga nevidljivi borbeni avion J-20. Kineska agencija "Sinhua" navodi da kineska vojska još uvijek radi na treninzima pilota, ali to je više manje to, Kina u svojim redovima ima borbeni avion sa stelt tehnologijom pete generacije.

Tramp podržao Romnija za Senat

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp podržao je kandidaturu za Senat nekadašnjeg republikanskog kandidata za Bijelu kuću Mita Romnija, što AP ocjenjuje kao još jedan znak da njih dvojica "zakopavaju sekire", nakon uvreda koje su ne tako davno upućivali jedan drugom.

'Washington Post': Politika SAD prema Evropi se ne mijenja

MINHEN - Američka politika prema Evropi neće se mijenjati bez obzira na sporadične suprotne najave koje dolaze od američkog predsjednika Donalda Trampa, piše američki "Washington Post".

NYT: SAD umiješane u obaranje Miloševića

NJUJORK - Rusija nije jedina koja se miješa u izbore, to isto rade i SAD, piše danas "New York Times " i kao primjer navodi miješanje Amerike u obaranje Slobodana Miloševića.

Turska preimenovala ulicu u kojoj se nalazi ambasada SAD

ANKARA - Nakon operacija svoje vojske u Siriji, koja je izazvala tenzije sa Amerikom, Turska je preimenovala ulicu ukojoj se nalazi ambasada SAD.

Žestoke riječi Lavrova i Trampovog savjetnika u Minhenu

MINHEN - Visoki ruski i američki zvaničnici razmijenili su danas u Minhenu oštre riječi povodom američke optužnice protiv 13 Rusa zbog kovanja zavjere s ciljem da poremete tok predsjedničkih izbora u SAD 2016. godine.

Guardian: Zapad je iznevjerio Siriju, to je najveća katastrofa modernog doba

Sedmogodišnji sukob u Siriji označio je prekretnicu u ravnoteži moći između Rusije i SAD-a i pokrenuo katastrofu čije se posljedice još otkrivaju, piše Simon Tisdal za The Guardian.

Optužnica protiv Rusa zbog uplitanja u američke izbore

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo pravde objavilo je dokument u kojem se 13 ruskih državljana optužuje za uplitanje u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, javlja "Sputnjik".

Novi incident u SAD: Koledž u Vašingtonu blokiran zbog pucnjave

VAŠINGTON - Američka policija saopštila je da je došlo do pucnjave u kampusu u koledžu "Hajlajn" u državi Vašingtonu.

Reklame

Najčitanije