SAD

Najčudnije i najrizičnije inauguracije u SAD

BEOGRAD - Uoči sutrašnje inauguracije 46. američkog predsjednika Džoa Bajdena u Americi se ona organizuje kao jedna od najrizičnijih do sada, zbog mogućnosti izbijanja sukoba u Vašingtonu, ali i zbog sveprožimajuće globalne pandemije, u kojoj je više od 400.000 Amerikanaca izgubilo život.

Strah u Vašingtonu zbog nereda tokom inauguracije Bajdena

VAŠINGTON - Američki bezbjednosni stručnjaci su zabrinuti zbog mogućeg "napada iznutra" ili prijetnje koja bi mogla da dođe od pripadnika službe koji će biti zaduženi za čuvanje izabranog predsjednika SAD Džoa Bajdena tokom inauguracije 20. januara, zbog čega su zatražili da svih 25.000 pripadnika Nacionalne garde dođe u srijedu u glavni grad.

Lajčak optimista povodom nove admistracije SAD: Poznaju zapadni Balkan

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je optimista kada je riječ o saradnji sanovom administracijom u Vašingtonu po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, ali i cijelog zapadnog Balkana.

Da li je moguć opoziv Trampa ili aktiviranje 25. amandmana?

VAŠINGTON - Američkom predsjedniku Donaldu Trampu preostale su samo dvije sedmice na funkciji, ali nakon što je, kako navodi CNN, podstakao napad izgrednika na američki Kapitol, pojedini republikanci aktivno razmišljaju da li da ga uklone sa položaja.

Mogu li republikanci odložiti Bajdenovu inauguraciju?

VAŠINGTON - Tri dana uoči potvrđivanja izborne pobjede Džoa Bajdena u Senatu stižu vijesti da 11 senatora neće glasati za njihovo potvrđivanje, zbog, kako navode, neregularnosti, dok su se četiri republikanska senatora u nedjelju pridružila saopštenju demokrata kojim pozivaju Kongres da rezultate o pobjedi Bajdena potvrdi.

Državljanin BiH koji je prijetio bombom u Kliničkom centru Vojvodine

NOVI SAD - Novosadska policija potvrdila je da je uspjela da savlada pedesetdevetogodišnjeg državljanina BiH, koji je zaključan u sobi jednog hostela u Novom Sadu prijetio da će baciti bombu, i on je smješten u Klinički centar Vojvodine.

Pedofil putovao s jedne na drugu obalu SAD da otme djevojčicu

VAŠINGTON - Muškarac iz američke države Virdžinija optužen je za otmicu 12-godišnje djevojčice.

Senat SAD-a usvojio rezoluciju povodom 25 godina od Dejtonskog sporazuma

VAŠINGTON - Američki Senat usvojio je rezoluciju povodom obilježavanja 25 godina od Dejtonskog sporazuma, koju je predložio senator Šerod Braun (Ohajo).

Turska o sankcijama SAD: Velika greška

ANKARA - Turska je osudila kao "veliku grešku" odluku SAD da uvede sankcije toj zemlji zbog kupovine ruskog raketnog sistema S-400 i najavila da će Vašingtonu uzvratiti na način na koji smatra da je neophodno, pošto je u više navrata pozvala SAD da dijalogom riješe ovo pitanje.

SAD uvele sankcije Ankari zbog kupovine ruskih sistema S-400

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije Turskoj zbog odluke Ankare da kupi raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-400 od Rusije.

Najčitanije