SAD

SAD pisale Rusiji, Lavrov: Nećemo objaviti odgovor

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je u srijedu uveče da je američki ambasador u Moskvi Džon Salivan predao zamjeniku ministra ruskog MIP-a Aleksandru Grušku pismeni odgovor SAD na ruski prijedlog garancija bezbjednosti koji je bio predat u decembru prošle godine i objavili su ga mnogi mediji.

Odobrena prodaja američkih vojnih aviona Egiptu

VAŠINGTON - Američki Stejt department odobrio je prodaju 12 vojnih transportnih aviona Egiptu, a posao je vrijedan više od dvije milijarde dolara.

Rusija zabrinuta jer SAD podiže tenzije

​MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva sa zabrinutošću prati kako SAD podižu tenzije, a da će se o daljim pregovorima dvije zemlje znati više nakon što Rusija dobije odgovor američke strane na prijedloge za garancije bezbjednosti.

Oglasila se Rusija: Mogućnost sukoba veća nego ikad

MOSKVA - Kremlj je danas optužio Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike za eskalaciju tenzija između Istoka i Zapada povodom njihovih planova za jačanje NATO snaga u istočnoj Evropi i evakuacije službenika iz Ambasade SAD u Ukrajini.

SAD naredile porodicama zaposlenih u Ambasadi da napuste Ukrajinu

SAD su objavile da su naredile povratak kući članova porodica zaposlenih Ambasade u Ukrajini, preporučivši svim američkim državljanima da razmotre mogućnost odlaska zbog prijetnje ruske vojne akcije.

Mediji: SAD naredile evakuaciju porodica zaposlenih u Ambasadi u Ukrajini

VAŠINGTON DC - Stejt department Sjedinjenih Američkih Država (SAD) naredio je porodicama zaposlenih svoje ambasade u Ukrajini da od ponedjeljka počnu napuštati zemlju, saopštili su lokalni mediji.

Sud u SAD istražuje prodaju skaj telefona kriminalcima iz Crne Gore

PODGORICA - Američki sud istražuje da li je postojao pokušaj da se šifrovana telefonska mreža skaj proda crnogorskim kriminalcima i političkim partijama.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

​ŽENEVA - SAD će sljedeće nedjelje dostaviti pisani odgovor na rusku inicijativu za garantovanje bezbjednosti, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken poslije razgovora sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Ženevi.

Prva godina Bajdenove vladavine: Peh i promašaji

Džozef Bajden je pobijedio na izborima ostvarivši rekordno dobar rezultat. Prije tačno godinu dana imenovan je za predsjednika SAD. Ipak, većinu svojih obećanja on nije ispunio. Podrška mu opada.

Pauer: Došla sam da prenesem Bajdenovu poruku

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, najavila je sastanak sa Predsjedništvom BiH, te rekla da će da prenese poruku predsjednika Džozefa Bajdena da "SAD stoje uz narod BiH".

Najčitanije