SAD

Tajpej: Prijetnja od Kine za Tajvan i dalje visoka

TAJPEJ - Predsjednica Tajvana Caj Ing-Ven saopštila je da je vojna prijetnja za ostrvo koju predstavlja Kina "i dalje visoka", prenosi TAS S pozivajući se na lokalne medije.

Usporavanje inflacije u SAD ohladilo potražnju za zlatom

Cijena zlata je skliznule na današnjem trgovanju u Aziji, pošto su investitori procjenjivali kakav bi uticaj moglo da ima hlađenje inflacije u SAD na buduće odluke Federalnih rezervi o monetarnoj politici.

Pelosi: Kina ne može da spriječi posjete svjetskih lidera Tajvanu

VAŠINGTON - Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas, nakon posjete Tajvanu, da Kina ne može da spriječi svjetske lidere da putuju na to ostrvo.

Lavrov: SAD pokušavaju da dokažu svijetu da mogu šta im se prohtije

MOSKVA - Posjeta predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu odražava isti pristup koji Vašington pokazuje u vezi sa situacijom u Ukrajini, ocijenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Novi trend u Novom Sadu, žurke za rođendane kućnih ljubimaca sve češće

Izgleda da se svjetski trend gdje se za kucu ili macu organizuje prava fešta polako prima i u Novom Sadu, što je nekima simpatično, a nekima suludo. O ovoj temi povela se i polemika na društvenim mrežama, a neki od komentara slatko su nas nasmijali.

Zaharova: Amerika donosi destabilizaciju svijetu

MOSKVA - SAD donose destabilizaciju svijetu, napisala je na "Telegramu" portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Udarna grupa mornarice SAD krenula prema Tajvanu

PEKING - Udarna grupa nosača aviona Ronald Regan (RR) uputila se u vode jugoistočno od Tajvana, saopšteno je danas iz kineskog analitičkog centra SCSPI.

Objavljena knjiga poezije đaka Zmaj Jovine gimnazije u Novom Sadu

NOVI SAD - Panorama pjesama "Nek' ostane glas" đaka Zmaj Jovine gimnazije u Novom Sadu, koju je priredio pjesnik i profesor ove gimnazije Rastko Lončar, upravo je štampana u izdanju "Brankovog kola", koje je ovom knjigom u ime vječno mladog pjesnika Branka Radičevića nastavilo kontinuitet objavljivanja najmlađih glasova srpske poezije.

Kim: Sjeverna Koreja apsolutno spremna za sukob sa Amerikom

TOKIO - Sjeverna Koreja je apsolutno spremna za bilo kakav vojni sukob sa SAD, izjavio je sjevernokorejski lider Kim Džong Un.

Nova razmjena optužbi između Sjeverne Koreje i SAD

PJONGJANG - Sjeverna Koreja osudila je danas izjavu američke zamjenice savjetnika za nacionalnu bezbjednost za sajber i nove tehnologije En Nojberger da Pjongjang angažuje hiljade hakera obučenih za krađu kriptovaluta, saopštio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Bijela kuća: SAD će obezbijediti Ukrajini još oko 270 miliona dolara

VAŠINGTON - SAD će Ukrajini obezbijediti dodatnih oko 270 miliona dolara za pomoć u odbrani od Rusije, uključujući 100 miliona dolara za dronove, saopštila je danas Bijela kuća.

Četiri žrtve nove pucnjave u SAD

MEKOUKITA - Najmanje četvoro ljudi ubijeno je u pucnjavi u parku na istoku Ajove u SAD, a među ubijenima je i potencijalni napadač, saopštila je policija.

Cvijanovićeva sa Đurićem u SAD: Lijepo je sresti iskrene prijatelje Srpske

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović tokom posjete Sjedinjenim Državama susrela se sa ambasadorom Srbije u Vašingtonu Markom Đurićem za koga je navela da je iskreni prijatelj Srpske.

Vrućine u Evropi "tope" šine, željeznica stala

Druga polovina jula donijela je rekordno visoke temperature širom Evrope, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama. Termometri mjere temperature preko 40 stepeni Celzijusovih, a širom Evrope bukte požari. Visoke temperature odnijele su i ljudske žrtve.

Cvijanovićeva sa sentorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Vašingtonu u razgovoru sa senatorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin ocijenila da je za prevazilaženje trenutne političke krize i rješavanje otvorenih pitanja koja opterećuju odnose u BiH neophodno razumijevanje i unutrašnji dijalog domaćih političkih aktera, bez uplitanja sa strane.

Najčitanije