SAD

Putin: Sukob SAD i Irana zabrinjavajući, odvija se blizu ruskih granica

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je konfrontacija Sjedinjenih Američkih Država i Irana zabrinjavajuća, jer se odvija u blizini granica sa Rusijom i može destabilizovati situaciju oko Irana.

Iran objavio snimke s drona, dokazujući da ga SAD nisu uništile

​Iranska Revolucionarna garda je objavila snimke za koje tvrdi da dokazuju da američki ratni brod nije uništio iransku bespilotnu letjelicu kod Persijskog zaliva.

Curica se ubila jer su njenom ocu četiri puta odbili ulaz u SAD

NJUJORK - Manuel Gamez je živio kao ilegalni migrant bez dokumenta u Njujorku i otputovao je u rodni Honduras kako bi prisustvovao sahrani svoga oca kojega je ubila banda u junu 2014. Samo godinu dana nakon smrti oca Manuel je izgubio i majku pa je odlučio poslati Hajdi u Njujork jer je smatrao da je srednja Amerika preopasno mjesto za podizanje djeteta, javlja The New York Times.

Odgovor Irana Trampu: Mislimo da ste oborili svoj dron, naš nije

TEHERAN - Zamjenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči demantovao da je Iran izgubio bespilotnu letjelicu u Ormuškom moreuzu.

FBI zbog Rusa istražuje aplikaciju FaceApp?

Američki senator Čak Šumer zatražio je od Federalne istražne agencije (FBI) da istraži FaceApp nakon što su se pojavile glasine da Rusija iskorištava podatke ove aplikacije.

SAD šalje stotine vojnika u Saudijsku Arabiju?

VAŠINGTON - Trampova administracija pojačava svoje kontroverzne vojne odnose sa Saudijskom Arabijom pripremajući se da pošalje stotine vojnika u tu zemlju usred sve većih tenzija sa Iranom, prenosi CNN.

Pentagon šalje još 2.100 vojnika na granicu sa Meksikom

VAŠINGTON - Ministarstvo odbrane SAD odobrilo je slanje dodatnih 2.100 vojnika na južnu granicu sa Meksikom, saopšteno je iz Pentagona.

Otvaranje zapečaćenog materijala o Trampu i porno glumici?

NJUJORK - Zaključenje istrage o finansijskim malverzacijama Majka Koena, bivšeg advokata predsjednika SAD Donalda Trampa, otvara put za javno objavljivanje zapečaćenog materijala sakupljenog u toku istrage, izjavio je sudija Vilijem Poli.

Pentagon naredio rudarima istraživanje metala rijetke zemlje

U trgovinske tenzije između SAD i Kine aktivno se uključio i Pentagon.

Tramp: Nije pošteno što ne možemo prodati "F35" Turskoj

VAŠINGTON - Nije pošteno što će Americi biti zabranjeno da Ankari proda avione "F-35" koji vrijede nekoliko milijardi dolara, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

Najčitanije