SARAJEVO

Poznati rivali bh. klubova u Konferencijskoj ligi

U sjedištu UEFA u Nionu danas su žrijebani i parovi drugog kola novoformiranog, trećeg po snazi UEFA takmičenja, Konferencijske lige.

Počeo štrajk zdravstvenih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Sarajevu od jutros su u štrajku, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, i dodao da medicinari ipak obavljaju dobar dio posla te da ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje građana.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Za zločine nad srpskim civilima Džananoviću i Gadži 16 godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je danas Senada Džananovića na 11 godina i Edina Gadžu na pet godina zatvora za zločine nad srpskim civilima na Alipašinom polju u Sarajevu.

Istočno Novo Sarajevo obilježava dan opštine i krsnu slavu

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača i litijom obilježen je Dan i krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan.

Zdravstveni radnici ponovo protestuju u Sarajevu

SARAJEVO - Doktori i zdravstveni radnici iz Federacije BiH organizovali su danas proteste u Sarajevu ispred zgrade Vlade FBiH. Traže hitno usvajanje zakona o reprezentativnosti i izjednačavanje prava doktora na području cijele Federacije BiH. Na proteste su stigli autobusima.

Gašić: Pandemija nije uticala na viziju, ideje i realizaciju projekata

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić ocijenila je danas na sastanku sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem da pandemija virusa korona nije uticala na viziju, ideje i brojne projekte koji su realizovani u ovom gradu.

Marokanac uhapšen zbog pokušaja ubistva

SARAJEVO - Sarajevska policija uhapsila je dvadesetdevetogodišnjeg muškarca iz Maroka zbog pokušaja ubistva, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Bježali od policije pa fiatom sletjeli u dvorište, dvoje povrijeđeno

SARAJEVO - Dvije osobe povrijeđene su jutros u nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Stup, tačnije u ulici Pijačna.

Kanton Sarajevo: Registar za borbu protiv korupcije

SARAJEVO - Registar javnih nabavki u Kantonu Sarajevo još je jedan korak ka osiguranju transparentnog trošenja javnih sredstava u njemu i izgradnji povjerenja građana u kantonalne institucije, rečeno je danas tokom predstavljanja registra Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije