SB UN

SB UN u utorak o sukobu Jermenije i Azerbejdžana

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN planira da sutra održi vanredne i zatvorene za javnost konsultacije o nedavnoj eskalaciji sukoba između Jermenije i Azerbejdžana u spornom regionu Nagorno-Karabah, rekao je danas izvor ruskoj novinskoj agenciji TASS.

Savjet bezbjednosti UN dobio četiri nove članice

NJUJORK - Članice UN izabrale su četiri zemlje na dvogodišnji mandat u Savjetu bezbjednosti UN, dok će glasanje biti ponovo održano za petu stolicu.

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu "Večernje novosti".

Pet novih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN od srijede je pet novih nestalnih članica - Estonija, Niger, Tunis, Vijetnam i Sveti Vinsent i Grenadini.

Bramerc se obratio pred Savjetom bezbjednosti UN

NJUJORK - Glavni tužilac Kancelarije tužilaštva Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu (MMKS) obratio se Savjetu bezbjednosti UN u vezi sa žalbom protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

Vlada RS uputila 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji je, u ime Republike Srpske kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, uputio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković generalnom sekretaru UN i zemljama članicama Savjeta bezbjednosti.

Dačić: Sednica SB UN biće održana 31.oktobra

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih Nacija (SB UN) na kojoj će biti riječi o situaciji na Kosovu i Metohiji biti održana 31. oktobra urpkos pokušajima Prištine da se izbjegne njeno održavanje.

Održana sjednica: Savjet bezbjednosti zabrinut zbog situacije u Kašmiru

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je zatvorenu sjednicu povodom situacije u Kašmiru, nakon što je Indija ukinula poseban status države Džamu i Kašmir.

Najčitanije