SBB

Radončić u Zagrebu: BiH neće postati parking za migrante

ZAGREB - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić poručio je danas u Zagrebu da će učiniti sve da BiH ne postane parking za migrante, napominjući da ekonomske migracije nisu humanitarno pitanje.

SBB: Zbog izlaska iz stranke Arnautu slijede pravne posljedice

SARAJEVO - Nakon što je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut saopštio da napušta Savez za bolju budućnost (SBB) i da će nastupati kao samostalni poslanik, iz ove stranke je najavljeno da će protiv njega biti preduzete pravne radnje.

Arnaut istupio iz SBB-a

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz ove stranke, te da će u parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

Ponuđen novi sporazum kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Predstavnici klubova Narod i pravda, Naša stranka i SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo juče su ponudlili novi sporazum Klubovima SDA, SBB i DF-a kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo.

"Ako ćete zatvarati zgradu za novinare ovo nije pravi Parlament"

SARAJEVO - Damir Arnaut (SBB) je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH kritikovao činjenicu da novinari ne mogu ući u Parlamentarnu skupštinu BiH ako nema događaja, a u okviru rasprave o izboru sekretara Zajedničke službe Parlamentarne sklupštine BiH.

SDA, DF i SBB pritišću HDZ zbog Mostara

SARAJEVO - SDA, Demokratska fronta i SBB vrše pritisak na HDZ da popusti u vezi sa održavanjem izbora u gradu Mostaru, ali iz partije čiji je predsjednik Dragan Čović mudro šute i ne žele ovih dana davati izjave u vezi s tim pitanjem.

Radončić: Arnaut nema izborni legitimitet, SBB ulazi u vlast sa SDA i DF-om

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, potvrdio je da je poslanik u Parlamentu BiH Damir Arnaut (SBB) dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB).

Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije u SBB-u

SARAJEVO - Damir Arnaut, aktuelni poslanik u Parlamentarnoj skupštini Parlamenta BiH, dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB), prenose federalni mediji.

Kako su SDA, SBB i DF raspodijelili pozicije

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i predsjednik DF-a Željko Komšić danas su potpisali Sporazum za djelovanje na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.

Izetbegović, Radončić i Komšić dogovorili zajednički nastup na državnom nivou

SARAJEVO - Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić dogovorili su danas zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo, javljaju federalni mediji.

Najčitanije