SBB

Reakcije na izjavu o formiranju vlasti: Deklarativni stavovi iz Sarajeva nemaju uticaj na RS

BANJALUKA, SARAJEVO - Zajednička izjava o formiranju vlasti, koju su u petak potpisali lideri SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić, predstavlja deklarativne stavove tih partija koji nemaju uticaja na RS, smatraju predstavnici političkih partija u RS.

SBB odlučio: Bićemo dio vladajuće koalicije sa SDA

SARAJEVO - Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je danas da će ova stranka biti dio vladajuće koalicije na nivou BiH i Federacije BiH (FBiH), izjavila je potpredsjednik SBB-a Adisa Omerbegović Arapović.

Radončić: Iduće sedmice odgovor na poziv iz SDA

SARAJEVO Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da će ova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice održati sjednicu predsjedništva i odgovoriti na poziv SDA da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH.

SDA pozvala DF i SBB da zajedno formiraju vlast

SARAJEVO - SDA uputila je poziv DF-u i SBB-u da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH, potvrdio je danas potpredsjednik SDA Safet Softić.

SDA i DF već počeli razgovore o formiranju vlasti

SARAJEVO - SDA je započela intenzivne razgovore sa DF-om u vezi s ulaskom u vlast na nivou BiH i FBiH, a na istu temu pregovara i sa SBB-om.

Radončić: Nismo zainteresovani za učešće u vlasti

SARAJEVO - Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić ponovio je danas novinarima u Sarajevu da ovu stranku ne zanima učešće u vlasti te da nisu zainteresovani da budu dio većine niti na federalnom niti na državnom nivou.

Propali pregovori SDA i SBB

SARAJEVO - Bošnjačke stranke i dalje pregovaraju i kalkulišu kada su u pitanju koalicije na svim nivoima vlasti. Začarani krug nastavio se i danas, na pregovorima predstavnika Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost.

SBB i SDA bez dogovora

SARAJEVO - Delegacije Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) sastale su se danas u Sarajevu kako bi razgovarale o pitanjima koja opterećuju odnose dvije stranke i pokušali naći rješenja za njih.

SBB i SDP: Formirati vlast bez SDA na svim nivoima

U prostorijama Saveza za bolju budućnost u Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića i Socijaldemokratske partije Nermina Nikšića.

SBB traži ponavljanje brojanja u Federaciji BiH ili će tražiti poništavanje izbora

SARAJEVO - Savez za bolju budućnost (SBB) BiH insistiraće na ponavljanju brojanja, u skladu sa članom 5.30 Izbornog zakona BiH, i to u cijeloj izbornoj jedinici Federacija BiH, te poziva nadležna tužilaštva i druge organe za provođenje zakona da bez odgađanja otpočnu istražne radnje s ciljem evidentiranja svih neregularnosti.

Najčitanije