SC Nikola Tesla

Nakon greške u kucanju, studentima će biti vraćen novac

BANJALUKA - Studentima bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida koji su stanari Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci i koji su zbog tehničke greške uplatili cijeli iznos za menzu i za smeštaj novac će biti vraćen, potvrdio je za "Nezavisne" Dragoslav Topić, direktor doma.

Greška u kucanju ukinula subvencije za studente

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci ukinute su subvencije za menzu i popust od 50 odsto na stanarinu za studente bez jednog roditelja i za djecu ratnih vojnih invalida, tvrde studenti.

U SC "Nikola Tesla" dva studenta zaražena virusom korona

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" imamo dva studenta zaražena virusom korona, rekao je Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra.

Topić: Studentima nije ograničeno kretanje

BANJALUKA - Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Dragoslav Topić izjavio je da studentima nije ograničena sloboda kretanja u objektima ove ustanove, niti je zatvaraju u 22.00 časa.

Studenti koji stanuju u SC "Nikola Tesla" moraju se testirati na virus

BANJALUKA - Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci saopštio je da su korisnici smještaja u toj ustanovi obavezni da daju uzorke za testiranje na virus korona u higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Studenti traže povratak u sobe SC "Nikola Tesla" prije ispita

BANJALUKA - Nadležni su donijeli odluku da ispitni rokovi na fakultetima u Republici Srpskoj krenu od 1. juna, ali su studenti koji su stanari Studentskog centra "Nikola Tesla" zabrinuti, jer ne znaju gdje će boraviti kad dođu na ispite, odnosno kada bi mogli da počnu da se vrate u paviljone koji su trenutno u funkciji karantina za zaražene od korone.

SC "Nikola Tesla": Vrtić za djecu studenata naredne godine

BANJALUKA - Po uzoru na pojedine evropske studentske centre i domove, u sklopu sanacije trećeg paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci planira se pravljenje mini-vrtića, kako bi se studentima koji borave u domu, a koji su bračni parovi ili imaju djecu, omogućilo da tokom predavanja mališane ostave tu.

Višković: Više od 100 miliona KM uloženo za poboljšanje studentskog standarda

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske u posljednjih 10 godina uložila više od 100 miliona KM za poboljšanje studentskog standarda.

Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Brucoši traže da im se vrati po 125 KM

BANJALUKA - Tražimo da se brucošima, za njih 87 koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, a nisu useljeni početkom nove akademske godine, izvrši povrat novaca u visini od 125 KM, kazao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC, i dodao da će taj zahtjev sutra uputiti Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Najčitanije