SDA

SDA Sandžaka neće na razgovore o formiranju vlade

BEOGRAD - Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da se neće odazvati pozivu predsjednika Srbije na razgovore o formiranju nove Vlade.

"Novi saziv CIK-a sredstvo da se SDA i SDS svete drugim strankama"

TESLIĆ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nezakonito imenovanje Centralne izborne komisije BiH stvara rascjep za malverzacije i probleme i da je očigledno da su njen sadašnji sastav izabrali SDS i SDA samo da bi se svetili drugim političkim partijama.

Još nije zakazan sastanak Dodik - Čović - Izetbegović, imenovanja čekaju lidere

SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD-a, SDA i HDZ BiH Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića neće se desiti ove sedmice.

Imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti na klimavim nogama

SARAJEVO - Sve je izvjesnije da, ukoliko ne bude nekog dogovora među liderima čije stranke čine većinu na nivou institucija BiH, Selmo Cikotić, kandidat SDA za ministra bezbjednosti BiH, neće dobiti potrebnu većinu u Predstavničkom domu BiH ako prođe provjere SIPA i dođe do glasanja u ovom domu.

Nikšić: Nas ne obavezuje dogovor HDZ-a BiH i SDA

SARAJEVO - Lider SDP-a Nermin Nikšić izjavio je da stranku na čijem je čelu ne obavezuje dogovor koji postignu SDA i HDZ BiH ukoliko u SDP-u ocijene da taj dogovor nije u interesu građana Mostara i građana BiH.

"U Sarajevu prećutni dogovor opozicije iz Srpske i SDA"

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da SNSD i njegovi koalicioni partneri nose odgovornost za vršenje vlasti, a ne kontrolišu institucije, jer se mnogo radi na zaštiti kadra SDS-a i PDP-a u zajedničkim organima kako se ne bi dozvolilo SNSD-u i njegovim partnerima da preuzmu funkcije koje im pripadaju.

SDA uvjerena u podršku Cikotiću

SARAJEVO - Šef Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović uvjeren je da će kandidat ove stranke za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić dobiti podršku u Predstavničkom domu.

SDA uputila prijedlog da se Cikotić imenuje za ministra bezbjednosti

SARAJEVO - SDA je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji zvanično uputila prijedlog da Selmu Cikotića imenuje za minsitra bezbjednosti BiH.

Usaglašen Statut Grada Mostara: Nema zamjenika gradonačelnika

MOSTAR - Federalni mediji objavili su Statut Grada Mostara, koji je tokom pregovora posljednjih sedmica, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, usaglašen između visokih delegacija SDA i HDZ-a.

SNSD: SDA nema pravo da se na bilo koji način oglašava o Vučiću

BANJALUKA - SDA nema pravo da se na bilo koji način oglašava o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sve dok posredstvom svog kadra u obavještajnoj i pravosudnoj strukturi zajedničkih institucija BiH onemogućava istragu, pronalazak i procesuiranje odgovornih za pokušaj njegovog ubistva 2015. godine u Srebrenici.

Najčitanije