SDA

SDA: Reforma Suda je promjena Dejtona

SARAJEVO - Najava političkih predstavnika iz RS da neće učestvovati u radu državnih institucija predstavlja klasičan oblik političkog siledžijstva, saopštili su iz SDA u vezi sa zaključcima koji su doneseni na sastanku zvaničnika Republike Srpske.

Osmanović: SDA se u potpunosti drži dogovora sa SNSD-om

SARAJEVO – Adil Osmanović, predsjedavajući Kluba SDA u Predstavničkom domu BiH na upit novinara je li aktiviran MAP, kazao je da treba pogledati stranicu sjedišta NATO-a i vidjeti šta piše.

Plakati "SDA - smrtnik BiH i Bošnjaka" u Sarajevu

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Dobrinja večeras su nepoznata lica lijepila plakate sa natpisom "SDA - smrtnik BiH i Bošnjaka.

"Od imenovanja kadra SNSD-a u FBiH zavisi imenovanje Bošnjaka u Srpskoj"

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da od imenovanja kadra SNSD-a u Federaciji BiH (FBiH) zavisi da li će Bošnjaci dobiti nešto u Srpskoj.

Izetbegović pozvao članove VSTS-a da podnesu ostavke

SARAJEVO – Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao je članove Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH da podnesu ostavke jer su, kako je naveo, izgubili kredibilitet u domaćim i međunarodnim krugovima, kao i među građanima BiH.

Izetbegović: SDA za dogovor sa HDZ-om, ali ne odustaje od svojih stavova

SARAJEVO - Neuspjesi SDA i HDZ BiH da u proteklom periodu približe stavove o formiranju vlasti na nivou FBiH i dalje nailaze na kamen spoticanja vezan za izmjene Izbornog zakona.

Ponuđen novi sporazum kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Predstavnici klubova Narod i pravda, Naša stranka i SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo juče su ponudlili novi sporazum Klubovima SDA, SBB i DF-a kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo.

SDA ponudila sporazum za izlazak iz krize u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - SDA je u petak, nakon još jednog neuspjelog pokušaja da se održi sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, ponudila sporazum svim strankama u KS.

Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, održale su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma

SARAJEVO - Adil Osmanović, predsjednik Kluba SDA u Predstavničkom domu BiH zatražio je danas na sjednici proširenog Kolegija Predstavničkog doma da se sa dnevnog reda sutrašnje sjednice skine imenovanje Mlađena Božovića.

Najčitanije