SDA

Arnautović u službi SDA

Suad Arnautović, za samo malo više od mjesec dana od kada predsjedava Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH, uspio je ovu, poprilično profesionalnu i funkcionalnu instituciju, podijeliti po nacionalnim šavovima.

Izetbegović: Delegati SDA neće doći na sjednicu Doma naroda

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović saopštio je da su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju današnjoj sjednici ovog doma, što znači da neće biti kvoruma za održavanje sjednice.

Vučić najavio razvijanje boljih odnosa sa Bošnjacima, odgovorila mu SDA

BEOGRAD - Ključni odnosi koje ćemo u budućnosti morati da uspostavljamo jesu sa Bošnjacima i nadam se da ćemo umeti da ih razvijamo ka boljem, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Košarac: Predstavnici SDA svakodnevno napadaju RS

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da predstavnici radikalnog islamskog krila SDA, koje predvode Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović i Bisera Turković, svakodnevno nastavljaju sa bjesomučnim, histeričnim i orkestriranim napadima na Republiku Srpsku, njene institucije i najviše zvaničnike.

SDA protjeruje Vučićeve plakate iz Zenice

​U nedjelju, 3. aprila, održavaju se Opšti izbori u Srbiji.

Glasanje o Rusiji u PS Savjeta Evrope: SDA i SBB podržale neutralnost BiH o ukrajinskoj krizi

STRAZBUR - Nijedan od pet članova Delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PS SE), uključujući i Almu Čolo iz SDA i Editu Đapo iz SBB-a nije glasao za izbacivanje Rusije iz tog organa čime se BiH pridružila listi od ukupno šest zemalja čiji poslanici nisu glasali "za".

SDA: Neće biti teritorijalne reorganizacije, izbori se moraju održati

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je neprihvatljivim zaključke Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) usvojene na zasjedanju u Mostaru i smatra da oni neće doprinijeti relaksiranju odnosa u Federaciji BiH.

SDA zbog online sjednice prijeti krivičnim prijavama

BIHAĆ - Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Skupštini USK zatražio je u petak da najavljena online sjednica, na kojoj bi trebalo da bude razmatrano usvajanje neophodnih finansijskih dokumenata za funkcionisanje Unsko-sanskog kantona, ne bude održana, navodeći da se radi o grubom kršenju zakonskih propisa.

Izetbegović odbacio inicijativu Vučića i Erdoana

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odbacio je danas obnovljenu inicijativu predsjednika Srbije i Turske Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdoana da okupe lidere Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH u pokušaju prevazilaženja krize u BiH.

"Pojedine stranke, konkretno SDA, u potpunosti preuzele kontrolu nad pravosuđem BiH"

BEOGRAD - Srpski delegat u Domu naroda BiH Dušanka Majkić izjavila je da su pojedine stranke, konkretno SDA, u potpunosti preuzele kontrolu nad pravosuđem BiH i ne žele nikakve promjene.

Izetbegović: Moraju se uključiti i ostale stranke, ne samo SDA i HDZ

SARAJEVO - Nakon današnje runde pregovora u sjedištu Delegacije Evropske unije u Sarajevu o ustavnim i izbornim reformama, gdje s domaćim političkim akterima razgovaraju specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu Matju Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhors, zamjenik predsjedavajućeg u Domu naroda i predsjenik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako smatra da se u početku napravila strateška greška, jer se nedovoljno razgovaralo s opozicionim i drugim strankama.

Zvizdić: SDA i SNSD pokušali da trguju mojom pozicijom

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine tvrdi da je SDA Bakira Izetbegovića pokušala da sa SNSD-om Milorada Dodika trguje njegovom pozicijom člana Kolegijuma ovog skupštinskog doma.

Izetbegović: Neće biti pregovora HDZ-a i SDA

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je nakon razgovora s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem danas u Sarajevu da medijatori iz međunarodne zajednice uporno pokušavaju svesti format pregovora o izmjeni Izbornog zakona samo na HDZ i SDA.

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

SARAJEVO - Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.

Kovačević: SDA jedina retrogradna politička snaga u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - SDA jedina je retrogradna politička snaga u BiH jer nikada nije odustala od svoje sramne islamske politike zasnovane na "Islamskoj deklaraciji" njihovog osnivača Alije Izetbegovića, koji je želio šerijatsku BiH u kojoj nema prava za nemuslimane i nebošnjake, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Najčitanije