SDA

Tegeltija: Kritike od SDA destruktivne

BANJALUKA - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da svaki građanin, pa i politička partija imaju pravo na kritiku, a da one koje uporno dolaze od SDA nisu konstruktivne, već destruktivne i idu ka urušavanju nezavisnosti pravosuđa.

Izetbegović: Nema pregovora o Izbornom zakonu bez formiranja Vlade FBiH

SARAJEVO - Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a BiH, razgovarali su danas o početku i načinu pregovora oko izmjenama Izornog zakona BiH.

Počela sjednica Kolegija SDA, raspravljaće se o ostavci Čampare

U Centrali SDA upravo je počela sjednica Kolegija stranke, na kojoj će se raspravljati o ostavci Aljoše Čampare, koji je bio član Predsjedništva ove stranke i koji je dao ostavku na tu funkciju.

"SDA uzela milione da riješi problem migranata"

SARAJEVO, BANJALUKA - Za rješavanje migrantske krize SDA je od međunarodne zajednice dobila milione maraka i umjesto da preuzme odgovornost problem migranata prebacuju drugima.

Kovačević: SDA najodgovornija za probleme migrantske krize

BANJALUKA - SDA je najodgovornija za sve probleme koji se odnose na migrantsku krizu, a stavovi ove partije su veoma značajni i obavezujući, ali isključivo za njene članove i ni za koga drugog, rekao je danas u Banjaluci portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Višković: SDA nenamjenski potrošila međunarodni novac za migrantsku krizu

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je SDA za rješavanje migrantske krize od međunarodne zajednice dobila milione maraka koje je, po svoj prilici, nenamjenski potrošila, te se sada njene optužbe da SNSD i HDZ opstruišu tu oblast graniče sa normalnim.

Krišto: SDA za vlastite propuste okrivljuje druge

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je Srni da izjave i poruke koje dolaze iz SDA ne iznenađuju i da ta stranka za sve što ne funkcioniše i za šta bi sama trebala da preuzme odgovornost, traži krivca u drugom.

Lukač: SDA naplatila desetine miliona evra za rješavanje migrantske krize

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da su pokušaji SDA da donese nekakve zaključke koji bi optužili zvaničnike Srpske za migrantsku krizu u BiH samo pokušaji fakturisanja svoje višegodišnje nesposobnosti i promašaja da se nose sa teretom ove krize.

SDA traži da se teret migrantske krize rasporedi na cijelu teritoriju BiH

SARAJEVO - SDA insistira da se teret migrantske krize rasporedi na cijelu teritoriju BiH, a ne samo na područja na kojima su Bošnjaci većina, te od SNSD-a i HDZ-a traži da "prestanu sa opstrukcijama u donošenju neophodnih odluka na nivou BiH, koje će omogućiti bolje upravljanje migrantskom krizom".

SDA: Sarajevo se pretvara u najveći klaster u Evropi

SARAJEVO - Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na danas održanoj sjednici raspravljalo o problemima koje je donijela pandemija virusa korona, te o načinima borbe protiv posljedica pandemije sa zdravstvenog i ekonomskog aspekta.

Najčitanije