SDA

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

SARAJEVO - Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.

Kovačević: SDA jedina retrogradna politička snaga u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - SDA jedina je retrogradna politička snaga u BiH jer nikada nije odustala od svoje sramne islamske politike zasnovane na "Islamskoj deklaraciji" njihovog osnivača Alije Izetbegovića, koji je želio šerijatsku BiH u kojoj nema prava za nemuslimane i nebošnjake, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Čović: U maju inetizivniji pregovori HDZ-a i SDA o izmjenama Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako očekuje da će sredinom maja doći do intenziviranja pregovora delegacija HDZ BiH i SDA i predstavnika međunarodnih institucija o izmjenama Izbornog zakona BiH.

SNSD ne pristaje na kadrovska uslovljavanja SDA

SARAJEVO, BANJALUKA - Dom naroda BiH potvrdiće smjenu Miloša Lučića sa mjesta ministra za ljudska prava i izbjeglice, ali zbog uslovljavanja SDA da izbor novog ministra zavisi od vraćanja Senada Bratića na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS, sadašnji Lučićev zamjenik Dževad Mahmutović (SDA), po svemu sudeći, do kraja mandata biće na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

SDA: Ujediniti sve snage, policija da spriječi ometanje rada KCUS

SARAJEVO - Kolegijum SDA poziva na smirivanje političkih tenzija, prestanak javnih prepirki i politizacije borbe protiv pandemije. Vanredno stanje koje je izazvala pandemija zahtijeva od svih aktera političkog i društvenog života punu odgovornost. Umjesto svađa i međusobnog optuživanja, potrebno je ujediniti sve snage, na svim nivoima, saopšteno je iz SDA.

SDA, HDZ i SNSD optimistični: Već šest od 14 prioriteta EK završeno

MOSTAR, BANJALUKA – Delegacije HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a iskazale su spremnost da se riješi 14 ključnih prioriteta koje je EU postavila pred BiH, a koje mora ispuniti za dobijanje kandidatskog statusa.

Sastanak HDZ-a i SDA: Neophodno stvoriti pozitivnu atmosferu

MOSTAR - Radne grupe HDZ-a BiH i SDA saglasile su se danas u Mostaru da je neophodno stvoriti pozitivnu atmosferu i pretpostavke za rješenja problema koji su prioritet u Federaciji BiH (FBiH).

Cvijanović: Apelacija SDA još jedan u nizu upornih udara na Srpsku

BANJALUKA - Najnovija apelacija delegata SDA u Vijeću naroda Republike Srpske kojom od Ustavnog suda BiH traže da neustavnim proglasi Zakon o šumama Republike Srpske još je jedan u nizu upornih udara na Srpsku i njenu imovinu, ocijenila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Načelnici SDA prijavljeni za sakrivanje milionske imovine

SARAJEVO - Kancelarija za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo podnijela je krivične prijave protiv petorice nosilaca javne funkcije u ovom kantonu zbog činjenice da su sakrili milionsku imovinu.

Kamion sa bombama bio kod Kongresa, uhapšen vozač

VAŠINGTON - Američko savezno tužilaštvo saopštilo je da je vašingtonska policija pronašla u srijedu kamion pun oružja u blizini Kapitola, tokom nasilnih protesta pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa, i da je uhapsila vlasnika vozila.

Najčitanije