SDA

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je za "Nezavisne" da će doći na zakazanu sjednicu i da će svoj stav reći na sjednici.

SDA: Dodik će izvući deblji kraj ako odvede zemlju u krizu

SARAJEVO - Jedino rješenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu evroatlantskih integracija i uspostavi novog saziva Savjeta ministara BiH jeste usvajanje modifikovanog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), saopšteno je danas iz SDA.

Šarović: Ne pregovaram ja sa Izetbegovićem, već neko drugi

BANJALUKA – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da ne pregovara on sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, već neko drugi, odgovarajući tako Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, koji je sinoć rekao da ako izaberu Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministra, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

Izetbegović: Dodik na potezu, ponudio sam redukovani program

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, tvrdi da je ponudio Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, da prihvati redukovani Godišnji nacionalni program, a da put Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama bude predmet nekih kasnijih pregovora.

Zašto Bakir Izetbegović nikad nije osudio genocid nad Srbima?

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu osudilo je izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je na "Kosovu i u BiH ista strana počinila zločine, genocid i dovela do intervencije NATO-a, koja je zaustavila užasno nasilje nad nesrbima" i upitali ga o kom on to genocidu govori i zašto nikada nije osudio genocid nad Srbima.

SDA: Kitarovićeva kritikuje BiH, a u Hrvatskoj toleriše rast ustaštva

SARAJEVO - Iz SDA večeras je ocijenjeno da hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović daje islamofobne izjave prema BiH, dok u Hrvatskoj toleriše rast militantnih ustaških i neonacističkih pokreta, koji slave NDH i ratne zločince koji su učestvovali u izvršenju Holokausta.

"Novosti": Izetbegović će kočiti formiranje Savjeta do kongresa SDA

BANJALUKA - Savjet ministara neće biti formiran sve dok ne bude održan kongres SDA polovinom septembra i ovo je jasan cilj lidera stranke Bakira Izetbegovića, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Kovačević; SDS i SDA jedini krivci za institucionalnu krizu

BANJALUKA - Jedini krivci za institucionalnu krizu u BiH i neformiranje novog saziva Savjeta ministara jesu SDS i SDA, ocijenio je za Srnu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Čović i Izetbegović razgovarali o formiranju vlasti u FBiH

SARAJEVO - Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović danas su u Sarajevu dogovorili da se ubrza proces formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te da stranački timovi krenu sa izradom strategije za formiranje Vlade Federacije BiH (FBiH).

Đokić: SDA da preispita svoj stav o formiranju Savjeta ministara

MILIĆI - Lider Socijalističke partije Petar Đokić smatra da SDA treba da preispita svoj stav u vezi sa formiranjem Savjeta ministara BiH i doprinose njegovom ubrzanom formiranju da bi na taj način i Parlamentarna skupština BiH bila stavljena u funkciju.

Najčitanije