SDA

Dodik: Narodna skupština RS krajem oktobra o Deklaraciji SDA

BEOGRAD - Krajem oktobra biće zakazana sjednica Narodne skupštine RS, a materijali i dokumenti koji se priremaju neće biti samo odgovor na Deklaraciju bošnjačke SDA, najavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ne odustaju od svoje deklaracije: SDA ne mari za Erdoanovu izjavu

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos izjavi Redžepa Tajipa Erdoana u Beogradu da se Turska zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, u SDA i dalje smatraju da treba da ostanu pri nedavno usvojenoj deklaraciji o uređenju BiH.

Izetbegović: Približeni su stavovi, moguća vlast do kraja mjeseca

​Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je okupljenim novinarima prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora u Sarajevu da vjeruje da bi vlast na državnom nivou mogla biti formirana do kraja mjeseca ako, kako je naglasio, i dalje ne bude pretjeranog "uslovljavanja".

Deklaracija SDA čeka koalicioni dogovor

​BANJALUKA - Iako je nekoliko puta najavljivana, posebna sjednica Narodne skupštine RS posvećena deklaraciji SDA i neformiranju vlasti na nivou BiH još nije u planu.

SDA i HDZ čekaju SNSD za razgovore

SARAJEVO - Hoće li u narednim danima doći do sastanka čelnika stranaka koje imaju većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH, još je neizvjesno, ali nakon sastanka koji su u četvrtak imale visoke delegacije SDA i HDZ BiH predvođene liderima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, postoji nada da bi do toga moglo doći uskoro, što bi dovelo do deblokade formiranja vlasti na nivou BiH, ali i FBiH.

Izetbegović i Čović: Ništa ne može biti ostvareno bez trećeg partnera

SARAJEVO – Međunarodni zvaničnici u BiH razgovaraju sa savjetnicima članova Predsjedništva kako bi se prevazišla kriza zbog neformiranja izvršne vlasti u BiH i kako bi konačno sjeli i dogovorili se oko imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

U Sarajevu započeo sastanak HDZ-a i SDA

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA predvođene liderima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem upravo su započeli sastansk u Parlmantarnoj skupštini u Sarajevu.

Višković: Deklaracija SDA nastavak udara na Srpsku

KOTOR VAROŠ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da već dvije-tri godine traju pokušaji ekonomskog urušavanja Srpske, a da je deklaracija SDA samo nastavak udara na Republiku Srpsku.

Dodik: Deklaracija SDA vodi ka proglašenju nezavisnosti i ujedinjenju sa Srbijom

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je deklaracija SDA opštemuslimanska deklaracija koja vodi ka tome da Republika Srpska treba da proglasi nezavisnost i ujedini se sa Srbijom.

Ivancov: Opasne incijative SDA jer mogu narušiti etničku ravnotežu

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov ocijenio je da su inicijative SDA koje predviđaju reformu Ustava suprotne osnovnim principima Dejtona i opasne jer mogu izazvati rušenje sistema etničke ravnoteže u BiH, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.

Najčitanije