SDA

SDA: Kolinda pokazala svoje pravo lice

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je danas da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odavanjem počasti osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, "još jednom pokazala svoje pravo lice i svoje agresivne namere prema Bosni i Hercegovini".

Izetbegović: Zahvaljujem Dodiku na dogovoru

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović zahvalio se danas predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku ''što je imao snage da uradi takvu stvar'' komentarišući dogovor o Programu reformi BiH dogovorenom prošle sedmice u Sarajevu.

SDA pozdravlja dogovor o intenziviranju NATO puta BiH i formiranju vlasti

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravila je dogovor članova Predsjedništva BiH i donesene odluke koje garantuju intenziviranje NATO puta Bosne i Hercegovine i završetak procesa formiranja vlasti.

Dodik: Nećemo pristati ni na kakve ucjene SDA

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati sa rukovodstvom HDZ-a o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, te je poručio da neće pristati ni na kakve ucjene SDA, niti na bilo kakav dokument koji bi mogao dovesti do ulaska u NATO alijansu.

Održan sastanak delagacija SDA i HDZ-a BIH

SARAJEVO - Sastanak visokih delegacija SDA i HDZ-a BiH predvođene liderima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem održan je danas u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu.

SDA: Kritike opravdane, preduzeti konkretne mjere zbog narušavanja Dejtona

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravila je stav Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIC) u kojem su, kako navode, iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

SDA staje uz SDS i PDP?

SARAJEVO - Inicijativu izmjene Poslovnika, koju su zatražili SDS i PDP, a koja će omogućiti formiranje privremenih komisija u Predstavničkom domu BiH ukoliko svi klubovi ne dostave spisak za njih, podržavaju federalne stranke, među kojima i SDA.

Sarajlić: SDA će podržati inicijativu SDS-a i PDP-a

SARAJEVO - Asim Sarajlić, jedan od potpredsjednika SDA, i predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda BiH, kazao je da je da je inicijativa SDS-a i PDP-a dobra, te da će SDA sigurno podržati inicijativu.

ANP podijelio HDZ i SDA

MOSTAR - Dok HDZ BiH smatra da Godišnji nacionalni program za NATO (ANP) ne bi trebalo vezati za imenovanje novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, SDA se s tim ne slaže.

"SDA i HDZ dogovorili saradnju na lokalnim izborima u pojedinim opštinama"

MOSTAR - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je potvrdio da je s predsjednikom HDZ-a BiH postigao dogovori o zajedničkom nastupu ovih stranaka u pojedinim sredinama na lokalnim izborima.

Najčitanije